Skip to main content

Operation symfoni

Koncertforløb

Målrettet: 0. – 3. klasse

Målgruppe

0. – 3. klasse

Fag

Musik, sang og bevægelse

Forløb

Forberedelse
Musikerbesøg i institutionen
Koncert i koncertsal

Send forespørgsel

Hvad er en symfoni?

Her lærer børnene at forstå klassisk musik, synge med et stort orkester og lave bodypercussion til en symfoni. De klassiske symfonier skæres i stykker og krydres med nye toner og rytmer, mens børnene inddrages aktivt i den kreative proces fra start til slut.

Børnene møder instrumenterne i et wienerklassisk orkester og lærer at lytte til musikken skrevet af de tre store komponister: Haydn, der boede på et slot, Mozart der skrev sin første symfoni som 8-årig og Beethoven, der skrev fantastisk musik, selvom han var stokdøv. Til slut inviteres børnene til en storstilet koncert sammen med Danmarks Underholdningsorkester, hvor de selv deltager med sang og bodypercussion – med kyndig hjælp fra vores egen Tante Musika. Operation Symfoni er et selvstændigt pædagogisk forløb, men kan også bruges som overbygning på forløbet Musik-Stafetten.

LærervejledningOverblik over lektierne

Opfyldte læringsmål

  • Musikoplevelse
  • Instrumentkendskab
  • Skabende processer
  • Aktiv lytning
  • Navngivning af instrumenter
  • Kendskab til klassiske værker og deres komponister
  • Live-koncert

1.

Online introduktion for de deltagende lærere.

Hent PDF med forløbet

2.

Forberedelse i klassen med egen lærer. 1 undervisningsvideo og 3 korte opgavevideoer ses i klassen. 1 skabende opgave udføres og afleveres: Klassen skaber deres egen bodypercussionsekvens til en udvalgt passage fra en symfoni.

3.

Workshop på skolen – 60 minutter. En af Danmarks Underholdningsorkester faste pædagogiske instruktører besøger de medvirkende skoler og øver samlet med de tilmeldte klasser.. Elevantal: 3-6 klasser pr workshop (max 150 børn).

4.

Afsluttende koncert. Det hele kulminerer med et brag af en koncertoplevelse for de deltagende klasser, hvor eleverne aktivt medvirker med sang og bodypercussion sammen med Danmarks Underholdningsorkester. De præsenteres for flere klassiske mesterværker, oplever deres egne bevægelser blive en del af musikken, mærker suset af beats til Beethoven og guides kyndigt gennem hele processen af Tante Musika.

Video:

Undervisningsvideo
Lektie overblik

Lektierne:

Lektie 1:
Bodypercussion til Haydn
Lydfil til Haydn bodypercussion
Lektie 2:
Sang til Mozarts symfoni nr. 29
SangtekstSangnode
Lektie 3:
Sang til Beethovens Ode til Glæden
Sangtekst Sangnode
Præsentation af
Danmarks Underholdningsorkester

Video: hør hvad børnene selv siger om deres oplevelse med Operation Symfoni

Video: Se præsentationsvideo om Operation Symfonni

Se flere koncertforløb