Skip to main content

Adam Fischer

Mød Danmarks Underholdningsorkesters chefdirigent

De mange år har skabt fundamentet for en gensidig musikforståelse og en helt særlig spillestil, som er blevet bemærket langt udover Danmarks grænser.

Adam Fischer

Chefdirigent, Danmarks Underholdningsorkester

Album: Brahms symfonier

I august 2022 udkom vores nye indspilning af Johannes Brahms' samlede symfonier. Vi fejrede udgivelsen ved et Brahms Marathon i Konservatoriets Koncertsal.

Se mere

Prisvindende samarbejde

Vores samlede indspilning af Beethovens symfonier dirigeret af Adam Fischer vandt den prestigefyldteInternational Classical Music Award i kategorierne Symphonic Music og Recording of the Year, og har modtaget en Opus Klassik i kategorien Symponic Recording.

Se video: Adam Fischer fortæller om Joseph Haydn

Se video: Kom med bag indspilningerne af Brahms symfonier

Tre af musikerne sætter ord på det særlige samarbejde

DEN SÆRLIGE TILLID
Det bedste ved at spille med Adam Fischer er den særlige tillid, der er. Dels fra Adam til orkestret. Han er enormt tillidsfuld over for os - og som orkester har vi en grænseløs tillid til ham. Man ved, at hver eneste musiker er med Adam 100%. Det er betingelsesløst. Det kan blive helt som at surfe på et vildt hav. Man ved bare, at man er så sikker med ham. Det er enestående at opleve som musiker

Helle SørensenCello, 2. koncertmester, medlem af orkestret siden 1984

ORIGINALITETEN OG NYSGERRIGHEDEN
Vi kan spille den samme symfoni mange gange, og der er måske to år imellem. men så kommer Adam tilbage, og så gør vi det på en ny måde. Han har den der evne til at udvikle sig og være nysgerrig på den samme musik år efter år efter år. Det bliver aldrig kedeligt.

Michala Mansa2. violin, medlem af orkestret siden 1997

EN PERSONLIG RELATION
Det er meget rørende at tale om Adam Fischer. Han er simpelthen sådan et godt menneske, og det smitter af, når han kommer ind på scenen. Hans personlighed gør, at vi følger ham i tykt og tyndt - hele vejen. Jeg har aldrig spillet med nogen dirigenter, der kan give én den følelse der. Vi har så god en kemi med ham, og vi har så nemt ved at følge ham. Vi kender hans bevægelser, og vi ved, hvor han vil hen. Vi følger Adam og hans idéer.

Niels HenkelPauker og slagtøj, medlem af orkestret siden 1988