Skip to main content

For kommuner

Vores initiativer løfter den symfoniske musik ud i skolerne og giver alle børn mulighed for nye oplevelser med musikken. Vores projekter kan:

  • Skabe kulturelle oplevelser for børn og unge i jeres kommune
  • Sikre grobund for fællesskab og dannelse af de kommende generationer af borgere
  • Understøtte til at opfylde læringsmålene i faget musik

Mødet med den klassiske musik kan sætte varige og vigtige spor – ikke mindst på den kreative og trivselsmæssige front. Derfor er Danmarks Underholdningsorkester udvikler af og afsender på en hel vifte af aktiviteter og projekter, der åbner det klassiske musikunivers op for børn og unge, og som gør dem til kreative og aktive medskabere. Det sker både via besøg på skolerne og koncerter rundt om i landet, ofte med den populære Tante Musika som vært, og gennem orkestrets eget digitale læringsunivers Opdag Musikken. Alt sammen initiativer, som udfordrer børnenes fantasi og stimulerer deres indbyrdes fællesskab.

Koncertforløb

Vi samarbejder med kommuner over hele landet. De musikalske undervisningsforløb består af undervisningsvideoer, workshops på skolen eller i børnehaven og en afslutningskoncert med eleverne som aktive deltagere. Alle forløb indeholder en skabende opgave og indledes desuden med en online-introduktion for de medvirkende voksne.

Se vores koncertforløb

Vejledning til at komme i gang

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan sammensætte forløb, der passer til jeres ønsker og behov. Har I en idé i jeres kommune, på jeres skole, i jeres børnehave, skolekor eller i musikskolen, hvor Danmarks Underholdningsorkester kan deltage eller bidrage til det musikpædagogiske løft, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi tager meget gerne et uforpligtende møde, hvor vi kan sparre i forhold til nye musikalske samarbejdsprojekter eller hvor vi kan sammensætte vores eksisterende forløb, så de passer til netop jeres behov.

Send en e-mail
Andreas Vetö

Direktør
av@underholdningsorkester.dk

Christine Skou

B&U Udvikler
cs@underholdningsorkester.dk

Se video

Fantasi, fordybelse og fællesskab

Pædagogisk vision

Et orkester for alle

For Danmarks Underholdningsorkester er det essentielt at skabe lærerige og vedkommende oplevelser for børn og unge med den klassiske musik og dermed udbrede kendskabet hertil.

Ved at bringe musikken ind i folkeskolen bidrager vi til den almene dannelse og til at løfte et samfundsmæssigt ansvar. Børnenes personlige møde med musikerne og instrumenterne er grundstenen i vores pædagogiske arbejde. Hvis børnene i forvejen synes, at violinisten er sej, og ved, hvordan en violin kan lyde helt tæt på, tager de imod det store orkester på en helt anden måde, når de går til koncert. Og i mødet med musikeren som rollefigur vil de i højere grad kunne inspireres til at vælge musikken som en mulig fritidsinteresse.

Musik er et universelt sprog, der taler til hjertet, og det er noget vi deler og er sammen om. Ikke alle børn bliver dog præsenteret for klassisk musik i hverdagen. Det ønsker vi, at så mange som muligt skal have mulighed for, og vi ser det derfor som en vigtig opgave at bringe den klassiske musiks rigdom i øjenhøjde med publikum og give børn i alle sociale lag muligheden for at opleve det, musikken kan.

For at indfri denne mission har vi udviklet en række undervisningsforløb og koncertformater. Vi er også åbne for at skræddersy et samarbejde med nye koncepter, tilpasset jeres ønsker og behov.

Kontakt os og hør mere
Case:

Spil Op! I samarbejde med Roskilde Kommune

SPIL OP startede som et skoleprojekt i 2020, hvor indskolingsklasser i Roskilde Kommune havde et særligt tilrettelagt orkesterforberedende undervisningsforløb, hvor de blev undervist i musik, rytme m.m. på en legende og undersøgende måde. Projektet kulminerede med en sommerkoncert i Æblehaven, hvor eleverne optrådte sammen med Danmarks Underholdningsorkester og solisterne Isam B og Katinka.

Se video: 3 SPIL OP-skoleår er samlet til en lille film med fokus på samspil, fællesskab og trivsel. I filmen kan du se Spil Op-elever spille på kornetter og synge i kor, Danmarks Underholdningsorkester på skolebesøg og eleverne optræde til koncerter sammen med Underholdningsorkesteret og forskellige solister.

Vi ønsker at ændre det faktum, at mange børn går igennem deres skolegang uden at få en ordentlig introduktion til klassisk musik. Derfor har vi skabt universet Opdag Musikken.

Christine SkouB&U udvikler

Kontakt os og hør mere om mulighederne for et samarbejde

Send en e-mail

Modtag vores B&U nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret om vores særlige initiativer, webinarer og læringsforløb for børn og unge? Så skriv dig op til at modtage nyhedsbrevet, hvor vi et par gange om året sender opdateringer med nyt materiale.