Skip to main content

Vi er Danmarks Underholdningsorkester

Vidste du, at Danmarks Underholdningsorkester...

  • Er ejet af musikerne
  • præsenterer koncerter i hele landet på tværs af genrer og generationer
  • har et stærkt samarbejde med erhvervslivet og kommuner i hele Danmark
  • har høstet international anerkendelse og vundet adskillige priser
  • internationalt er kendt som Danish Chamber Orchestra
  • prioriterer formidling til børn og unge højt
  • konstant er på udkig efter nye spændende partnerskaber

Musikalske oplevelser, vi er fælles om

Alle musikelskere kender til den magi, der kan opstå, når man sidder og lytter til musik, der virkelig går i hjertet på én. Når både harmonierne og de enkelte instrumenters klange maler de mest betagende værker. Når man på denne måde får kontakt til følelser og tanker, der aldrig ville være kommet op til overfladen, hvis det ikke var for musikkens enestående kræfter. Læs mere

Mød musikerne

1. Violin – 1. koncertmester

Erik Heide

Medlem af orkestret siden 2006

Det mest magiske er at arbejde med Adam (Fischer). Hele processen fra 1. prøve til koncerten. Han er en dirigent der spreder en utrolig spilleglæde, inspiration og musikalsk energi, og jeg føler, at vi har en vældig fin dialog og forståelse for hinanden.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.
Medlem af orkestret siden 2006.

1. Violin – 1. koncertmester

Julie Eskær

Medlem af orkestret siden 2005

Min mest uforglemmelige koncertoplevelse: Var nok første gang, vi spillede uden dirigent. Det var en aften, jeg aldrig glemmer. Vi spillede i koncertsalen i det gamle Radiohus. Erik Heide og jeg spillede Vivaldi-koncert i a-mol for to violiner og strygeorkester.

Vi instruerede selv, og da det var første gang, vi spillede uden dirigent, fik det alle i orkestret til at sidde helt uden på kanten af stolen. Alle havde et stort ansvar for, at det skulle gå godt, og der var en nerve og et initiativ fra alle, der gjorde det helt magisk. Det kan ikke afvises, at tempoet blev lidt hurtigt, men der var drive og gnister!

Medlem af orkestret siden 2005.
Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin – 3. koncertmester

Ivar Bremer Hauge

Medlem af orkestret siden 1983

Min mest magiske oplevelse med orkestret:
Var den udsolgte koncert i Parken i 1994 med den guddommeligt syngende Placido Domingo. Luften sitrede af intensitet, allerede til generalprøven, hvor Domingo gav musikalske canapeer på sin sangformåen – det var nok den tids største sanger, vi skulle akkompagnere. Koncerten var en enestående musikalsk fest fra ende til anden. Domingo krængede sit hjerte ud, så publikum på Sportsmaster-siden – 200 meter væk – fik gåsehud. Ingen gik derfra uden for altid at være mærket af velklang.

Medlem af orkestret siden 1983.

1. Violin

Marianne Sørensen

Medlem af orkestret siden 1991

Min dejligste oplevelse med orkestret:
Var da vi var gæstede Budapest, vores chefdirigent Ádám Fischers hjemby. Udover at være en fabelagtig og inspirerende dirigent er han også et rørende menneske, så da vi kom til Ungarn, inviterede han hele orkestret til middag. Han hentede os på hotellet og tog os først på en byvandring, hvor kun de nærmeste 5-7 personer kunne høre, hvad han sagde – men det tænkte han vist ikke nærmere over i sin begejstring!

Medlem af orkestret siden 1991.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin

Niels-Ulrik Sahl Christensen

Medlem af orkestret siden 1993

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var uden tvivl den Beatles-forestilling, vi lavede i et cirkustelt ved Århus Festuge i 1994. For mig var der en fuldstændigt magisk sammenhæng mellem musikken af The Beatles, deres tekster og forestillingens personer, væsner og visuelle udtryk. Jeg var meget rørt, og den dybe mening, der lå i forestillingen, gav mig gåsehud hver eneste dag under vores gæstespil.

Medlem af orkestret siden 1993.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin

Madara Petersone

Medlem af orkestret siden 2015

Jeg er startet i orkestret efter, at det er blevet privat – og jeg ville aldrig have undværet Danmarks Underholdningsorkesters arbejde med Mozart, Beethoven og Schubert.

Orkestret er unikt fordi:
Samarbejdet mellem dirigent Adam Fischer og orkestret er helt unikt. Fischer tænker hurtigt, står aldrig stille og orkestret følger ham i ét og alt. Der er en sjælden og meget dyb forbindelse mellem chefdirigent og orkestret.  Fischers gnist i øjnene, hans passion for hver enkelt tone eller lyd, hans evne til at tage publikum sammen med ham ind i den magiske musikalske oplevelse, er helt utrolig. Det betyder, at koncerterne hver og en bliver uforglemmelige.

Medlem af orkestret siden 2015.

1. Violin

Peter Mezó

Medlem af orkestret siden 2016

Medlem af orkestret siden 2016.

I det her orkester ånder vi sammen, vi er som én organisme med sunde, forbundne celler – selvom vi er individuelle instrumentalister. Vi trækker vejret samtidig, og vores hjerter går i takt. Hjernen bag alt dette er Ádám Fischer. Han er en næsten ufatteligt, fantastisk musiker, dirigent og kollega, og at spille med ham er helt ekstraordinært! Med ham opstår en sand kunstnerisk symbiose med et unikt resultat af klang, power og energi: Danmarks Underholdningsorkester.

1. Violin

Cecilie Emtoft

Medlem af orkestret siden 2020

2. Violin – 1. koncertmester (alternerende)

Christine Enevold

Medlem af orkestret siden 2004

Min mest magiske oplevelse med orkestret:
Var da vi spillede to numre med Tim Christensen i DR Koncerthuset til Mads og Monopolets 10 års jubilæumsudsendelse. Det var en træt lørdag formiddag, men vi fik alle – både musikere og panelet i programmet – gåsehud og tårer i øjnene, da vi mærkede musikkens og sangenes kraft som kæmpe kontrast til alle ordende. En meget smuk oplevelse. Se selv her.

Medlem af orkestret siden 2004.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin – 1. koncertmester (alternerende)

Christian Ellegaard

Medlem af orkestret siden 2008

Min sjoveste oplevelse med orkestret:
Er svær at vælge. Vi har haft rigtig mange sjove ture til Jylland med drengene fra Bootleg Beatles og vores juleshows.

Men hvis jeg skal komme på ét show, der var det sjoveste, så må det næsten have været juleshowet i 2011, hvor Ditte Hansen var vært. Hun var eminent, hylende morsom og endte med at få hele orkestret op af stolene til sidste nummer, der vist nok var “YMCA”, mens hun dansede kinddans med vores oboist! Uforligneligt og uforglemmeligt.

Medlem af orkestret siden 2008.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Michala Mansa

Medlem af orkestret siden 1997

Hvorfor er Danmarks Underholdningsorkester værd at kæmpe for?
Det er det, fordi vi er unikke. Vi spiller alle genrer – og vi gør det fantastisk og tager det lige seriøst, om det er rock, pop eller klassisk. Vigtigst af alt også fordi vi bygger bro mellem de forskellige genrer og introducerer et nyt publikum for især den klassiske musik.

Medlem af orkestret siden 1997.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Rebecka Freij

Medlem af orkestret siden 2011

Det bedste ved at spille i Underholdningsorkestret:
Er helt klart, at vi er så utroligt alsidige. Det er helt magisk at spille Mozart og Beethoven med Ádám Fischer, men på samme tid optræder vi med artister som Suzanne Vega, Ray Davies, Outlandish, Laleh, Katie Melua og mange andre. Vi har også stået på scenen med Bamse og Kylling, hvilket altid har været en fornøjelse, da børnene simpelthen har elsket det.

Det er meget priviligeret at spille i et orkester, som har så stor en bredde, en så dygtig chefdirigent og som på samme tid er så afholdt af publikum og andre kunstnere.

Medlem af orkestret siden 2011.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Arne Balk-Møller

Medlem af orkestret siden 2015

At spille med orkestret er som at rejse:
Jeg spillede første gang med Underholdningsorkestret i efteråret 2015. Det var en kæmpe oplevelse at være en del af et orkester, der ikke blot er båret af en helt utrolig fælles musikalsk forståelse, men også har en fantastisk måde at samarbejde på. Underholdningsorkestret spiller kammermusik på et meget højt internationalt plan. Med Adam Fischer på dirigentpodiet er hver koncert et festfyrværkeri. Det kan bedst beskrives som en fælles musikalsk rejse, hvor jeg bagefter føler mig beriget på mange planer.

Medlem af orkestret siden 2015.

2. Violin

Kristine Algot Sørensen

Medlem af orkestret siden 2015

Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
Underholdningsorkestret har som intet andet orkester i Norden gennemgået en rivende udvikling de sidste 10 – 15 år – og er i dag et helt unikt ensemble. Det tager tid at opnå! Præcis som det tager tid for et træ at vokse sig stort og skønt. På kort tid kan det fældes. Det er mit inderste ønske, at dette helt unikke ensemble vil fortsætte med at leve langt ud i fremtiden.

Jeg har flere gange oplevet tårerne presse på ved publikums applaus efter koncert med Adam Fischer og Underholdningsorkesteret. Der opstår ganske enkelt en helt særlig følelse af, at koncerten vokser ud af et fællesskab mellem dirigent, orkester og publikum. Samspillet er så godt, at det ofte føles som om 40 bliver til 4 musikere. Det er sjældent.

Medlem af orkestret siden 2015. (Har spillet jævnligt i orkestret siden 1998.)

2. violin

Liisi Kedik

Medlem af orkestret siden 2021

Bratsch – 1. koncertmester

Magda Stevensson

Medlem af orkestret siden 2006

Længere biografi
Bratsch

Mina Fred

Medlem af orkestret siden 2019

Bratsch – 2. koncertmester

Mette Thykier

Medlem af orkestret siden 1994

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var de sidste måneder, vi kæmpede for overlevelse i DR. Uanset hvilken koncert vi spillede i den periode, mærkede vi vores publikum som i mange minutter stod op og klappede – allerede inden, vi havde spillet en eneste tone.

Det var dybt rørende, og jeg følte virkelig det fantastiske sammenhold, vi har i orkestret. Vi spillede som gjaldt det liv eller død – hvilket det jo på en måde også gjorde.

Medlem af orkestret siden 1994.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Bratsch

Lotte Wallevik

Medlem af orkestret siden 2015

De dejligste og sjoveste øjeblikke med orkestret:
De dejligste øjeblikke med orkestret opstår, når vi spiller under Adam Fischer. Det samspil og den lydhørhed, som er mellem orkestret og Adam er helt unik. Jeg har mange gåsehudsoplevelser fra disse koncerter. Men det kan også være sjovt og rørende, som da orkestret i januar 2016 under en koncert med  Bootlegs Beatles endte med at danse rundt på scenen.

Orkestret består af fantastisk dygtige musikere, som udover at være teknisk dygtige alle spiller kammermusikalsk. Det betyder, at de i sjælden grad lytter og giver plads til hinanden. Der er en stor kærlighed og loyalitet mellem musikere. Alt dette skal der til for at skabe fantastiske musikalske øjeblikke.

Medlem af orkestret siden 2015.

Bratsch

Benedikte Artved

Medlem af orkestret siden 2023

Cello – 1. koncertmester (alternerende)

Øystein Sonstad

Medlem af orkestret siden 2016

Hvad synes du er specielt ved at spille i Danmarks Underholdningsorkester?

Da jeg for første gang spillede med Underholdningsorkestret, havde jeg aldrig før oplevet hverken orkestret eller Adam Fischer, og det var derfor en stor vitamin-indsprøjtning at deltage. Det er specielt at se den kærlighed orkestret har til sin dirigent og ikke mindst omvendt. Det er noget der kan tyde på, at hver koncert fremover vil blive en ”happening”. Det glæder jeg mig til.

Medlem af orkestret siden 2015.

Cello – 2. koncertmester

Helle Sørensen

Medlem af orkestret siden 1984

Medlem af orkestret siden 1984.
Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.
Cello

Dorothea Wolff

Medlem af orkestret siden 2021

Cello

Jan Harald Halvorsen

Medlem af orkestret siden 2001

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
I september 2006 spiller orkesteret til P2 Prisen i det gamle Radiohuset på Frederiksberg. Annisette er solist. Med sin fantastiske stemme og utstråling synger hun “My Man’s Gone Now” fra Porgy and Bess, bare et par måneder efter at hun har mistet sin mand, Thomas Koppel. Det var enkelt, ærligt og med sådan en indledelse, at jeg for altid vil huske det, som det var i går.

Medlem af orkestret siden 2001.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Cello

Anne Sofie Gørvild

Medlem af orkestret siden 2021

Kontrabas – gruppeleder

Katrine Øigaard

Medlem af orkestret siden 2015

Min største oplevelse med Underholdningsorkestret var i efteråret 2015, hvor jeg medvirkede for første gang til en koncert med Adam Fischer. Det var helt fantastisk at opleve den energi og spilleglæde, som opstår under disse koncerter. Jeg har siden medvirket til samtlige koncerter med orkesteret, såvel de rytmiske som de klassiske.

Den store alsidighed i repertoiret gør det ekstra sjovt at spille med orkesteret. Efter mange år med et spændende og inspirerende musikerliv, føles det som et stort privilegium at få lov til at være en del af Underholdningsorkesteret. Det er noget særligt, og meget vigtigt at kæmpe for.

Medlem af orkestret siden 2015.

Kontrabas

Meherban Gillett

Det er en stor fornøjelse at spille med Danmarks Underholdningsorkester. Det er altid meget tilfredsstillende og inspirerende at arbejde med dirigenten Adam Fischer. Man bliver inspireret af Adams engagement og ydmyghed foran de store komponister. Alle er med til at skabe den særlige oplevelse: hver eneste musiker kommer med sin erfaring og sine ideer, og der er plads til debat. Vi lytter til hinanden, til de forskellige stemmer og synspunkter. Vi håber, at publikum kan høre at det kommer fra hjertet.

Fløjte – 1. solospiller

Dora Seres

Medlem af orkestret siden 2006

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var en meget speciel koncertoplevelse med Ádám Fischer som dirigent, da vi for et par år siden spillede Beethovens 6. symfoni “Pastorale” i DR Koncertsalen. Ádám bringer altid det bedste ud af orkestret og fra de individuelle musikere, men den her koncert var endnu mere magisk.

Vi spillede som med en “fælles sjæl” med fuldt engagement, og atmosfæren var strålende. Jeg kiggede på Ádám Fischers øjne og følte, at jeg blev musiker for at opleve præcis den her koncert og for at  kunne dele min begejstring med mine kolleger og vores fantastiske publikum. Det er en aften, jeg aldrig nogensinde glemmer.

Medlem af orkestret siden 2006.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Agneta Bengtsson
Fløjte/piccolo – 2. solospiller

Agneta Bengtsson

Medlem af orkestret siden 1988

Min sjoveste oplevelse med orkestret:
Er næsten svær at vælge ud, da der virkelig er så mange. En enkelt, som dog står ud, er et juleshow, vi spillede i Aalborg, hvor bl.a. Jamie Collum var solist. Vi havde alle rejst langt den dag og skulle lige i gang – men det kom vi så også på 30 sekunder pga. Jamies fantastiske spil og begejstring for at spille med os. Hans energi og glæde var utrolig smittende.

Medlem af orkestret siden 1988.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Obo – 1. solospiller

Radi Åstrand Radev

Medlem af orkestret siden 2012

Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
Det er det, fordi det repertoire vi spiller – det klassiske og det rytmiske – rækker ud til store skarer af forskellige mennesker, der normalt ikke ville komme til koncerter med symfoniorkestre eller gå i Operaen. Vi vil rigtig gerne være med til at udvide folks horisont en smule. Og det synes jeg, vi gør.

Medlem af orkestret siden 2012.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Obo – 2. solospiller

Mette Termansen

Klarinet – 1. solospiller

Jonas Lyskjær Frølund

Medlem af orkestret siden 2017

Min største oplevelse med orkestret var, da vi spillede Haydns “Harmoniemesse” med Adam Fischer og Wiener Kammerchor i 2017 i Frauenkirchen i Østrig. Summen af en kompetent dirigent, et energisk, østrigsk kor, et indviet publikum i en flot, gammel kirke samt det, at koncerten fandt sted i Haydns hjemland, gjorde det til en musikoplevelse i højeste potens.

Medlem af orkestret siden 2017.

Klarinet – 2. solospiller

Mette Bugge Madsen

Medlem af orkestret siden 1981

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Er uden tvivl vores sidste koncerter i DR-regi. Faktisk var en af de store udfordringer i efteråret 2014 at holde tårerne tilbage, når vi stod på scenen og mærkede publikums kæmpe opbakning og kærlighed til orkestret.

Det allermest rørende var vores allersidste koncert ved DRs juleshow. Jeg vil aldrig glemme den blanding af følelser, der kæmpede om pladsen, da vi stod på række i koncertsalen og modtog applaus. Stolthed over at at have kæmpet så hårdt, sorg over at det var sidste gang, vrede mod de ansvarlige og glæde over publikums varme, der strømmede over os fra 2000 mennesker i salen.

Medlem af orkestret siden 1981.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Fagot – 1. solospiller

Ignas Mažvila

Medlem af orkestret siden 2010

Mit bedste minde:
.. Det er nok fra Marathon koncerterne. Beethoven var som en bjergtop – og en vores koncertmarathon var en forløsning efter at have indspillet symfonierne. Ved Brahms Marathon havde orkestret et helt naturligt samspil, det føltes som om vi (orkestret og Adam Fischer) var én krop som sammen gennemlevede noget helt enestående. Den harmoni håber jeg at publikum også oplever

Medlem af orkestret siden 2010.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Fagot – 2. solospiller

Katarina Hindersson

Medlem af orkestret siden 1986

Mine bedste oplevelser med orkestret:
Har ofte været de store udendørskoncerter. At sidde på scenen i Ledreborg Slotspark og skue ud over menneskehavet i solskinsvejr – dét er lykke.

Koncerterne foregår i dagslys, så man kan se tilskuerne og deres glæde, som altid er vidunderligt umiddelbar. Man får den lige i hovedet imens man spiller, og ikke kun til sidst. Man er med til at gøre deres dag til en fest, og når der er så mange, så kan det bare ikke andet end at smitte gevaldigt af. Så det bliver altid en fest, og man kan ikke lade være med at sidde og smile stort.

Medlem af orkestret siden 1986.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Horn - 1. solospiller

Sándor Berki

Medlem af orkestret siden 2021

Horn

Niklas Mouritsen

Medlem af orkestret siden 2021

Pauke og slagtøj

Niels Henkel

Medlem af orkestret siden 1988

Min sjoveste oplevelse med orkesteret:
Var da vi spillede på Oslofærgen “Queen of Scandinavia” til programmet “Musik i arbejdstøj”.  Det var til en serie af otte programmer, hvor vi besøgte flere arbejdspladser i Danmark, Ceres, Grundfos, Post Danmark osv.

På de forskellige arbejdspladser fortalte udvalgte medarbejdere om en begivenhed, de havde oplevet, og som havde betydet noget helt specielt for dem. Efterfølgende fik de mulighed for at vælge et stykke musik, som relaterede til lige netop den oplevelse – og her kom vi naturligvis ind i billedet. Vi kom vidt omkring i Danmark – men altså også en gyngende smuttur til Oslo.

Medlem af orkestret siden 1988.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Om Danmarks Underholdningsorkester

Hvad betyder det at musikerne ejer orkestret?

Danmarks Underholdningsorkester er et selvstændigt orkester, der ejes af musikerne.

Er orkestret en del af DR?

Orkestrets spillede dagligt i radioen i 75 år og var Danmarks mest kendte klassiske orkester. Siden 2015 har vi været etableret som et selvstændigt orkester, der ejes af musikerne. Læs mere om historien hér

Hvilke former for partnerskaber tilbyder orkestret?

Vi tilbyder en bred vifte af muligheder. Er du nysgerrig, har du en konkret idé eller forespørgsel, eller vil du bare gerne høre mere? Kontakt partnerskabsansvarlig Mikael Overgaard, mo@underholdningsorkester.dk

Særligt for for koncertarrangører

Har du en idé til et nyt musikalsk koncept, eller en konkret forespørgsel? Tøv ikke med at kontakte os på info@underholdningsorkester.dk – ønsker du at komme i direkte kontakt med direktør Andreas Vetö, kan du skrive til av@underholdningsorkester.dk

Koncerter og billetter

Hvordan får jeg hjælp til billetbestilling?

Vi besøger koncerthuse i hele landet, og har derfor ikke ét billetkontor. På hver koncertside linker vi til billetsalget, hvor du hurtigt kan finde priser, spilletider, ledige pladser og kontaktinformationer på spillestedet.

Flere af vores koncerter sælges via Ticketmaster, der kan kontaktes på telefon 38481630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).

Jeg har et spørgsmål eller forslag til en af koncerterne

På hjemmesiden har vi samlet inspiration og ekstramateriale om hver koncert. Har du ønsker, forslag eller en god idé til os? Du er altid velkommen til at skrive til info@underholdningsorkester.dk

Kan jeg kontakte jer telefonisk?

Vi står ofte til en prøve, er fordybet i musikken, eller på vej til den næste koncert. Derfor er det ikke muligt at kontakte orkestret pr. telefon. Du er meget velkommen til at skrive til os på info@underholdningsorkester.dk – så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Pressemateriale, fotos og video

For pressemateriale, anmelderbilletter og forespørgsler om interviews, kontakt venligst Simon Fernando, telefon 31 58 77 23 – sf@underholdningsorkester.dk

Jeg har fundet en fejl på siden

Har du ris, ros eller rettelser til hjemmesiden, kan du skrive til info@underholdningsorkester.dk

Vi tager forbehold for fejl og ændringer.