Skip to main content

Glæd jer til

24. oktober

De magiske musikkapper

B&U koncertforløb i Viborg og København, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi

Se mere

29. oktober

Dødens Toner

Allehelgenskoncert med forfatter Maren Uthaug.

Køb billetter

15. november

Kammertonen på besøg

B&U koncertforløb hvor vores musikere besøger skoler i Brøndby Kommune

Se mere

26. november

Fischer: Bartók & Mozart

Adam Fischer har længe drømt om at præsentere et af Bartóks hovedværker her i Danmark. Nu sker det endelig!

Køb billetter

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

15. - 17. december

Julekoncert med Sankt Annæ Pigekor

Helligåndskirken

Haydn Festival

3 dage med koncerter og events

Køb partoutbillet
Festival

6. – 8. September 2024

I samarbejde med

Naxos Music Group

Velkommen til tre inspirerende dage i selskab med Danmarks Underholdningsorkester, chefdirigent Adam Fischer og vidunderlig musik af komponisten Joseph Haydn.

Haydn var en superstar i sin samtid  – feteret overalt i Europa som en af de største skikkelser på musikscenen. Han havde Mozart som elev og opdagede Beethoven. Han har komponeret mere end 100 symfonier og er kendt som strygekvartettens “fader”. Joseph Haydn er en af europæisk musikhistories ubestridt største skikkelser. Kom selv og oplev hvorfor, når vi giver Haydn den opmærksomhed, han fortjener!

“Jeg ser frem til at give folk et nyt perspektiv på Haydn – og måske endda en øjenåbner”.

– Chefdirigent Adam Fischer.

På gensyn i 2024

6. september 2024

Kl 16.00

Konservatoriets Koncertsal

7. september 2024

Kl 16.00

Konservatoriets Koncertsal

8. september 2024

Kl 16.00

Konservatoriets Koncertsal

Uanset om du ønsker at nyde hele festivalprogrammet eller blot deltage en enkelt dag, glæder vi os til at byde dig velkommen!

Køb partoutbilletter til Haydn Festival 2024

"Ved at give slip på musikerne har dirigenten Adam Fischer fået samlet dem og skabt en international succes", sådan skriver Politikens anmelder efter åbningskoncerten af vores Haydn Festival.

Foruden symfonierne vil vi spille musik af andre komponister fra samtiden: solokoncerter, opera- og koncertarier, ouverturer m.m. Og fordi Haydn også var strygekvartettens fader, skal vi naturligvis også høre kammermusik undervejs. Haydn Festival afholdes årligt frem til 2025. Hvert år indspiller vi fire symfonier og inviterer til en festival, hvor Haydns musik får den opmærksomhed, som den fortjener. Fra i år gentages dele af festivalen i Musikverein Graz i Østrig, hvor vi bliver fast orkester ved en ny østrigsk Haydn Festival.

Fotos og anmeldelser

Ved at give slip på musikerne har dirigenten Adam Fischer fået samlet dem og skabt en international succes

Politikenefter åbningskoncerten 2023

Man fulgte åndeløst med i dette arbejdende værksted, hvor Fischer stod som den pointerende mester ... det var vitterligt, som om orkestret rykkede op i et ekstra gear, så frygtløst og erobringslystent kastede det sig over musikken.

Informationefter Haydn Festival 2023

Når dirigent og komponist er et lykkeligt match.

Kristeligt Dagbladefter festivalen i 2022

Skulle De have et formørket forhold til Joseph Haydn og undladt at fordybe Dem i hans musik, var sidste weekend det ypperste øjeblik til at opleve hans musiks fulde glans.

Weekendavisenefter festivalen i 2022

Danmarks Underholdningsorkester er et Haydn-orkester i internationalt format. Ingen tvivl om det

PolitikenAnmeldelse af Haydns opera Orfeo & Euridice, januar 2023

Billetsalget er begyndt

Haydn Festival fortsætter med koncerter i weekenden 6. til 8. september 2024. Næste års festival vil præsentere fire af Haydns såkaldte Pariser-symfonier. Derudover vil man ved lørdagens koncert kunne opleve Haydns store oratorium, Årstiderne, for solister, kor og orkester.

Opdag Haydn

Kunsten

Da stort hår var den store ting. I videoen fortæller kunsthistoriker Bente Scavenius om Haydns samtid.

Mennesket

Hvem var Joseph Haydn? Komponist & forfatter Karl Aage Rasmussen giver et fascinerende indblik i hvem Haydn egentlig var.

Musikalske genier

Musikalsk talent og hjernens hemmeligheder. Musiker og hjerneforsker Peter Vuust gør os klogere på hvad talent er for en størrelse.

Video: mærk fællesskabet ved Haydn Festivalen

Det første album med de sidste symfonier

Vi udgiver 24 af Haydns symfonier. Du kan allerede nu lytte til det første album. Vær med, når vi fortsætter indspilningerne fra den 6. til 8. september 2024 i Konservatoriets Koncertsal.

Joseph Haydn

Joseph Haydn levede 1732-1809 og havde i en lang årrække sit virke som hofkapelmester og huskomponist ved fyrst Esterhazy’s hof i Eisenstadt, Østrig. Her gav fyrsten ham mulighed for at opbygge et blomstrende musikliv. Efter den gamle fyrstes død i i 1790, blev godset overtaget af hans søn, som ikke nærede samme kærlighed til musik. Læs mere

Haydn Festival er støttet af:

Forslag til dig...