Skip to main content
Podcast_Icon

Podcast

Lyt med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret

Beethoven med nye ører

Gennem podcastserien giver vi ni kendte danskere muligheden for at fortolke Beethoven med nye ører. I samspil med gæsterne byder lektor i musikhistorie, Søren Schauser, ind med både anekdoter, musikteori og historisk viden om Beethoven.

1. Symfoni med skuespiller Rosalinde Mynster

Kan man danse De fire årstider af Vivaldi? Skuespiller Rosalinde Mynster kan. I første afsnit kaster vi os over Beethovens første symfoni, der både byder på en, for sin tid, banebrydende indledning af en symfoni og anekdoter fra Beethovens barndom.

2. Symfoni med iværksætter Martin Thorborg

Kan man pludseligt blive 5 år gammel, når man lytter til Beethoven? Iværksætter og foredragsholder Martin Thorborg er vokset op med en far, der lyttede til klassisk musik på hans hjemmebyggede højtalere hver eneste aften. Han har altså lyttet til det hele, men kender ikke den klassiske musik.

3. Symfoni med Burhan G

Kan klassisk musik bringe dig i en meditativ tilstand? Det mener sanger og sangskriver Burhan G, som benytter den klassiske musik til at finde roen. I dette afsnit går vi på opdagelse i Beethovens 3. symfoni – et afsnit som byder på sjove fortællinger fra Burhans tid i Københavns Drengekor og diskussioner om revolutionens betydning for Beethovens værker.

4. Symfoni med komiker Andreas Bo

Minder Beethoven mere om en klassisk Jørgen Leth-type frem for en fyrig Ole Testrup? Det, og meget andet filosoferer komiker Andreas Bo over i dette afsnit. Hjerneforker og profssor Peter Vuust, fortæller desuden om Beethovens 4. symofni, og om hvad der sker i hjernen, når vi lytter til klassisk musik.

5. Symfoni med Britt Bendixen

Giver Beethoven anledning til italienske fornemmelser, og kan man overhovedet danse jazzballet til hans musik? Det synes danser og ’Vild Med Dans’-dommer Britt Bendixen, som i dette afsnit fører os med til dansens verden og 1970’ernes tempofyldte disco-pop.

6. Symfoni med Susanne Bier

Var Beethoven en vred mand, og hvilken betydning har musikken for at skabe store øjeblikke på film? I denne episode funderer den Oscar-belønnede filminstruktør Susanne Bier over Beethovens 6. symfoni.

7. Symfoni med tv-vært Cecilie Beck

Var Beethoven en drama-queen, og kan man igennem musikken få forløsning for sine følelser? Det mener journalist og studievært, Cecilie Beck, som i dette afsnit deler, hvordan hun bruger musikken til at behandle komplicerede følelser.

8. Symfoni med restauratør Umut Sakarya

Hvad har Family Guy og klassisk musik med hinanden at gøre, og kan man vende barndomstraumer til musikalsk fascination? Kok, restauratør og tv-personlighed, Umut Sakarya, lytter til Beethovens 8. symfoni.

9. Symfoni med håndboldspiller Kasper Hvidt

Han har spillet på herrelandsholdet i håndbold i mange år, har af flere omgange været udråbt til verdens bedste målmand, og som anfører har han været med til at sikre stærke resultater ved adskillige EM-slutrunder. Nu gæster han vært Andreas Vetö og musikhistoriker Søren Schauser i finaleafsnittet. Her kommer kulminationen på Beethovens 9 symfonier under kærlig behandling, når Kasper Hvidt, vender de tanker og følelser, der opstår, når han lytter til musikken i den sidste og 9. symfoni og kommer omkring hvordan, klassisk musik inspirerer ham både indenfor og udenfor banen.

Her slutter podcast serien Beethoven med nye ører.

Kan du lide podcasten? Så del den endelig og giv os en anmeldelse i Podimo, iTunes, Spotify, eller hvor du ellers lytter til dine yndlingspodcasts.

Podcasten er produceret af Danmarks Underholdningsorkester. Tilrettelæggelse: Anne Jacobsen og Andreas Vetö. Produktion og klip: Freia Dam.

intermezzo

Podcast for børn og unge

Talk Town og Danmarks Underholdningsorkester er gået sammen for at åbne flere børns ører for klassisk musik. Hvem var ham Bach? Og hvor svært kan det lige være at spille på en violin? Vært på serien er impro-skuespiller Sisse Gram de Fries, der udforsker musikken sammen med en række personer, som børnene kender.

I hver episode sætter vi fokus på en komponist – quizzer og møder musikerne. Podcasten er rettet mod børn i alderen 6 til 12 år, og kan med fornøjelse lyttes med en voksen på sidelinjen.

Intermezzo er produceret i et samarbejde mellem Talk Town/Story House Egmont og Danmarks Underholdningsorkester. Anbefales fra 6 år. Vært, tilrettelægger og lyddesign: Sisse Gram de Fries. Redaktør: Mette Hovmand-Stilling. Teknisk support: Anna Svensmark. Cover: Anders Melgaard.

Tak fordi du lytter med