Skip to main content

Glæd jer til

22. feb. - 24. mar.

Danmarksturné med Tv-2

Sammen med TV-2 besøger vi 13 byer i hele landet

Se spilletider

31. mar. - 19. apr.

Græsset er grønnere

En helt ny opera komponeret af Oh Land og Adi Zukanovic. Præsenteres i samarbejde med Den Fynske Opera.

Se spilletider

2. - 3. april

Mozarts Requiem med Herning Kirkes Drengekor

Oplev Mozarts Requiem i Aalborg og Odense

Se spilletider

14. og 18. april

Sankt Annæ Pigekor

Nyt værk af den danske komponist Lil Lacy

Se spilletider

2. juli

Sommerkoncert i Tivolis Koncertsal

Sæt kryds i kalenderen 2. juli. Billetsalget begynder 9. marts.

Køb billetter

1. sep - 3. sep

Haydn Festival

3 dage med koncerter og events i Konservatoriets Koncertsal

Se spilletider

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

Johannes Brahms - Complete Symphonies

Nyt album – ude nu

Efter den succesfulde boksudgivelse med alle Beethovens symfonier fortsætter Naxos og Danmarks Underholdningsorkester nu samarbejdet med endnu en boks-samling – denne gang med Johannes Brahms’ fire symfonier. Udgivelsen markerer samtidig 25-året for chefdirigent Adam Fischers samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester.

På denne side kan du lytte til symfonierne, læse anmeldelser og se video fra indspilningerne

Brahms i en ny fortolkning

Brahms var hele tyve år om at skrive sin første symfoni. Den var til gengæld værd at vente på. Brahms beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen.

Der findes et astronomisk antal forskelligartede indspilninger af Brahms’ symfonier. Vi har i denne nye version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter.

Albummet er nomineret som årets symfoniske udgivelse ved ICMA 2023 - International Classical Music Award.

Køb albummetStream musikken

Albummet får stor international opmærksomhed

Brahms udgivelsen har fået en historisk flot modtagelse og er med til at markere Danmarks Underholdningsorkester (internationalt kendt som Danish Chamber Orchestra) på det klassiske verdenskort. Det hører uden tvivl til sjældenhederne, at et dansk orkester nyder denne form for international opmærksomhed.

Allerede inden udgivelsen var der stor international interesse. På udgivelsesdagen strøg albummet til tops og blev placeret som nr. 1 hos Tower Records i Japan. Sammen med chefdirigent Adam Fischer gør vi alt, hvad vi kan for at vise Brahms-symfonierne den respekt, de fortjener - og samtidig demonstrere orkestrets internationale niveau og ambitioner.

The Guardian skrev "Constantly fascinating performances" og "These fresh, meticulously rethought performances may be worlds away from the classic recordings of these symphonies". Tyske NDR kalder udgivelsen for "berusende og kompromisløs" og skriver "intet ser ud til at være blevet overladt til tilfældighederne". Classic FM har fremhævet udgivelsen som 'Album of the week', og herhjemme blev den tilsvarende 'Ugens Album' på P2.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken: "...det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk." Vi har samlet flere anmeldelser nederst på denne side.

Udgivelsen er støttet af:

Anmeldelser

"...den nye indspilning med Danmarks Underholdningsorkester, der er halvt så stort som de fleste i branchen, har et helt anderledes slankt klangideal end det store sus af romantisk symfoni, som Brahms normalt giver. Men det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk."

Politiken

"Emulating Brahms himself with an orchestra of fewer than 50 players, these fresh, engaging recordings show that less can mean a lot more"

The Guardian

"The performances with the Danish Chamber Orchestra are strongly expressive and offer warm, elastic playing throughout,"

Tarraco's Culture Club

”Man har altid følelsen af at høre en historie blive fortalt i hver af disse satser af de fire Brahms-symfonier. Det er nu op til os lyttere at genfortælle dem. Én ting er sikkert, denne spændende optagelse mangler kun én ting: kedsomhed.”

NDR

"Hastighedens ekstase: de blændende danske komplette Brahms Symphonies af Ádám Fischer"

Crescendo10/10

”And so this is certainly a highly interesting, often surprising, always musically passionate complete recording of the Brahms symphonies,”

Pizzicato

"A revelation!"

Stretto