Skip to main content

December

1.-18.

Rasmus Bjergs Juleshow

Vi bringer julehyggen rundt i hele landet

Køb billetter

6.-14.

Familie julekoncert

Korforløb i Viborg og Roskilde med afsluttende julekoncert for hele familie

29.

TV2 Charlie Nytårsshow

Kom med som publikum når vi optager et stort nytårsshow i Vejle Musikteater. Koncerten sendes efterfølgende på TV2 Charlie

Køb billetter

Januar

11.-15.

En aften med Andersen

Per Vers, Bisse, Katinka, Bodil Jørgensen og Rasmus Dissing fortolker Benny Andersen

Køb billetter

21.

Orfeo ed Euridice

Haydns mytiske opera i koncertversion dirigeret af Adam Fischer

Køb billetter

22.

Koncert i Esterhazy, Eisenstadt

Vi giver koncert på slottet i Esterhazy, hvor Haydn komponerede meget af sin musik. Koncerten dirigeres af Adam Fischer med solist Emöke Baráth. Vi spiller værker af både Haydn og Mozart.

24.

Orfeo i Theater an der Wien

Efter den danske opførelse af Orfeo, rejser vi til Wien for at gentage koncerten på det historiske operahus Theater an der Wien

Johannes Brahms - Complete Symphonies

Nyt album – ude nu

Efter den succesfulde boksudgivelse med alle Beethovens symfonier fortsætter Naxos og Danmarks Underholdningsorkester nu samarbejdet med endnu en boks-samling – denne gang med Johannes Brahms’ fire symfonier. Udgivelsen markerer samtidig 25-året for chefdirigent Adam Fischers samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester.

På denne side kan du lytte til symfonierne, læse anmeldelser og se video fra indspilningerne

Brahms i en ny fortolkning

Brahms var hele tyve år om at skrive sin første symfoni. Den var til gengæld værd at vente på. Brahms beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen.

Der findes et astronomisk antal forskelligartede indspilninger af Brahms’ symfonier. Vi har i denne nye version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter.

Albummet er nomineret som årets symfoniske udgivelse ved ICMA 2023 - International Classical Music Award.

Køb albummetStream musikken

Albummet får stor international opmærksomhed

Brahms udgivelsen har fået en historisk flot modtagelse og er med til at markere Danmarks Underholdningsorkester (internationalt kendt som Danish Chamber Orchestra) på det klassiske verdenskort. Det hører uden tvivl til sjældenhederne, at et dansk orkester nyder denne form for international opmærksomhed.

Allerede inden udgivelsen var der stor international interesse. På udgivelsesdagen strøg albummet til tops og blev placeret som nr. 1 hos Tower Records i Japan. Sammen med chefdirigent Adam Fischer gør vi alt, hvad vi kan for at vise Brahms-symfonierne den respekt, de fortjener - og samtidig demonstrere orkestrets internationale niveau og ambitioner.

The Guardian skrev "Constantly fascinating performances" og "These fresh, meticulously rethought performances may be worlds away from the classic recordings of these symphonies". Tyske NDR kalder udgivelsen for "berusende og kompromisløs" og skriver "intet ser ud til at være blevet overladt til tilfældighederne". Classic FM har fremhævet udgivelsen som 'Album of the week', og herhjemme blev den tilsvarende 'Ugens Album' på P2.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken: "...det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk." Vi har samlet flere anmeldelser nederst på denne side.

Udgivelsen er støttet af:

Anmeldelser

"...den nye indspilning med Danmarks Underholdningsorkester, der er halvt så stort som de fleste i branchen, har et helt anderledes slankt klangideal end det store sus af romantisk symfoni, som Brahms normalt giver. Men det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk."

Politiken

"Emulating Brahms himself with an orchestra of fewer than 50 players, these fresh, engaging recordings show that less can mean a lot more"

The Guardian

"The performances with the Danish Chamber Orchestra are strongly expressive and offer warm, elastic playing throughout,"

Tarraco's Culture Club

”Man har altid følelsen af at høre en historie blive fortalt i hver af disse satser af de fire Brahms-symfonier. Det er nu op til os lyttere at genfortælle dem. Én ting er sikkert, denne spændende optagelse mangler kun én ting: kedsomhed.”

NDR

"Hastighedens ekstase: de blændende danske komplette Brahms Symphonies af Ádám Fischer"

Crescendo10/10

”And so this is certainly a highly interesting, often surprising, always musically passionate complete recording of the Brahms symphonies,”

Pizzicato

"A revelation!"

Stretto