Skip to main content

De store komponister

Beethoven

Gratis digitale musiktimer

Målrettet: 4. – 8. klasse. Oplev klassiske mesterværker på en ny måde. Quiz, dans og musikopgaver blandes i en underholdende og inkluderende tone.

1: Komponister på spyd

Hvem var Beethoven?

Musikhistorie: Kort biografi om komponisten Ludwig van Beethoven som dukketeater. Opgaver: Quiz, lyt og skriv

Download opgaveKun til læreren
2: Quiz

Den klassiske streetquiz

Ostinat: Unge forbipasserende på strøget quizzer i musikalske fagudtryk. Opgaver: mød et Beethoven ostinat og sammenlign berømte ostinater.

Download opgave
3: Dans

Moveit - Beethoven

Dans: Unge dansere indenfor street, hip hop og modern udfordres i at lave en koreografi til klassisk musik med Danmarks Underholdningsorkester. Opgaver: lav din egen dans eller filmscene til et stykke klassisk musik.

Download opgave
4: Dans

Nu er det din tur til at danse

Prøv om du kan lære koreografien som Mathilde viser og brug den også evt. med et andet stykke musik. Denne lille sekvens er taget fra videoen Move It om Mozart.

Download opgave
5: Remix dit eget nummer

Remix

Es - professionel producer indenfor rap og hiphop - udfordres i at sample klassisk musik og får besøg af en musiker. Opgave: lav dine egne samples med klassisk musik i app’en bandlab og remix dit eget nummer.

Download opgave
Ekstramateriale

Mere Beethoven

Kan det virkelig passe, at Beethoven blev døv, og stadig kunne lave musik? Hvad har Beethovens musik med en skidende ged og Vietnam at gøre? Og hvorfor bliver Silja Okking pludselig lige så forpustet, som hvis hun havde løbet op ad hundrede trappetrin?

Klik hér og hør podcast
Klik hér og hør Beethovens skæbnesymfoni

Se flere digitale musiktimer