Skip to main content

De store komponister

Joseph Haydn

Gratis digitale musiktimer

Målrettet: 4. – 8. klasse. Oplev klassiske mesterværker på en ny måde. Quiz, dans og musikopgaver blandes i en underholdende og inkluderende tone.

1: Komponister på spyd

Hvem var Joseph Haydn?

Musikhistorie: Hvem var Joseph Haydn og hvordan var det at være et ungt musiktalent i 1700-tallet? Lær om Haydn - wienerklassikkens fader - i en kort animeret video. Opgaver: Quiz, lyt og skriv

Download opgaveKun til læreren
2: Quiz

Den klassiske streetquiz

Crescendo: Unge forbipasserende på strøget quizzer i musikalske fagudtryk. Opgaver: crescendo med Haydn + forskellige lytteopgaver.

Download opgave
3: Dans

Moveit - Haydn

Dans: Unge dansere indenfor street, hip hop og modern udfordres i at lave en koreografi til klassisk musik med Danmarks Underholdningsorkester. Opgaver: lav din egen dans eller filmscene til et stykke klassisk musik.

Download opgave
4: Dans

Nu er det din tur til at danse

Prøv om du kan lære koreografien som Emil og Chantal viser og brug den også evt. med et andet stykke musik. Denne lille sekvens er taget fra videoen Move It om Haydn.

Download opgave
5: Remix dit eget nummer

Remix

Es - professionel producer indenfor rap og hiphop - udfordres i at sample klassisk musik og får besøg af en musiker. Opgave: lav dine egne samples med klassisk musik i app’en bandlab og remix dit eget nummer.

Download opgave

Se flere digitale musiktimer