Skip to main content

Glæd jer til

22. feb. - 24. mar.

Danmarksturné med Tv-2

Sammen med TV-2 besøger vi 13 byer i hele landet

Se spilletider

31. mar. - 19. apr.

Græsset er grønnere

En helt ny opera komponeret af Oh Land og Adi Zukanovic. Præsenteres i samarbejde med Den Fynske Opera.

Se spilletider

2. - 3. april

Mozarts Requiem med Herning Kirkes Drengekor

Oplev Mozarts Requiem i Aalborg og Odense

Se spilletider

14. og 18. april

Sankt Annæ Pigekor

Nyt værk af den danske komponist Lil Lacy

Se spilletider

2. juli

Sommerkoncert i Tivolis Koncertsal

Sæt kryds i kalenderen 2. juli. Billetsalget begynder 9. marts.

Køb billetter

1. sep - 3. sep

Haydn Festival

3 dage med koncerter og events i Konservatoriets Koncertsal

Se spilletider

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

Kammertonen

på besøg

Målgruppen

0. – 8. klasse

Fag

Musik

KAMMERTONEN PÅ BESØG er et kammermusikalsk koncertformat, hvor skoleeleverne kommer helt tæt på musikerne og musikken. De får besøg på skolen af en strygekvartet eller en blæserkvintet fra Danmarks Underholdningsorkester og besøget varer 1 lektion.

Børnene introduceres for musikken og for instrumenterne af en af orkestrets faste B&U-formidlere, som guider børnene igennem koncerten og skaber en tryg ramme for dem. Musikerne spiller musik for børnene, de demonstrerer på skift deres instrumenter og fortæller, hvad de er lavet af og om der er særlige strenge eller mundstykker, der skal til for at frembringe lyd.

Børnene inddrages aktivt – de dirigerer, klapper rytmer, synger med, mærker musikkens puls og så får de forskellige opgaver eller redskaber til, hvordan de kan lytte til musikken. Så inden musikken går i gang, har børnene fået nogle redskaber til forståelsen, som gør deres lytning sjovere og nemmere.

Børnene bliver præsenteret for både gammel og nyere klassisk musik. De kommer igennem mange forskellige slags stemninger i løbet af de 45 minutter, besøget varer. Musikken kan give dem et rum, hvor de mærker sig selv og hvor der er plads til alle følelser.

Koncerterne foregår for en hel årgang ad gangen (max 3 klasser eller 75 børn pr koncert på 45 min) og ensemblet kan spille op til 3 koncerter på samme skole på en dag (inden for max 4 timer).

På besøg i Roskilde

Besøget kræver ikke forberedelse, men vi anbefaler, at klassen inden koncerten ser nogle af vores videoer om instrumenterne.

Skolen skal stille en lille sal eller fællesrum til rådighed med et mindre lydanlæg eller en forstærker (til værtens headset) + 1 mikrofon til musikerne.

Dette format kan målrettes 0.-3.klasse / 4.-6. klasse / 7.-8.klasses musikvalgfagshold – dog helst separart og ikke til samme koncert.

Der spilles musik af bl.a.: Mozart, Vivaldi, Brahms, Pachelbel, Hindemith, Nielsen og Ibert.

  • Musikoplevelse
  • Instrumentkendskab
  • Aktiv lytning
  • Navngivning af instrumenter
  • Kendskab til klassiske værker og deres komponister
  • Live-koncert