Skip to main content

December

1.-18.

Rasmus Bjergs Juleshow

Vi bringer julehyggen rundt i hele landet

Køb billetter

1.-2.

Kammertonen på besøg

Folkeskoler får besøg af en strygekvartet eller blæserkvintet

6.-14.

Familie julekoncert

Korforløb i Viborg og Roskilde med afsluttende julekoncert for hele familie

29.

TV2 Charlie Nytårsshow

Kom med som publikum når vi optager et stort nytårsshow i Vejle Musikteater. Koncerten sendes efterfølgende på TV2 Charlie

Køb billetter

Januar

11.-15.

En aften med Andersen

Per Vers, Bisse, Katinka, Bodil Jørgensen og Rasmus Dissing fortolker Benny Andersen

Køb billetter

21.

Orfeo ed Euridice

Haydns mytiske opera i koncertversion dirigeret af Adam Fischer

Køb billetter

24.

Orfeo i Theater an der Wien

Efter den danske opførelse af Orfeo, rejser vi til Wien for at gentage koncerten på det historiske operahus Theater an der Wien

Familie julekoncert

Koncertforløb for 3. - 5. klasse
1) Korworkshop for musiklærere og skolekorsledere

I starten af skoleåret mødes de tilmeldte klassers lærere til en fælles korprøve, hvor al materialet øves igennem uden børnene sammen med en kor-instruktør tilknyttet Danmarks Underholdningsorkester. Noder, øve-filer og videoer med fagter udleveres herefter i en samlet mappe.

2) Øvning med egen lærer

I perioden efter workshop øver lærerne selv med børnene i skoletiden. Der er mulighed for online-supervision undervejs.

3) Fælles kordag for alle medvirkende klasser og skolekor

Ca. en uge inden koncerten samles alle medvirkende børn fra hele kommunen sammen med deres lærere til en hel skoledag, hvor sangene til julekoncerten øves. Børnene guides godt igennem hele programmet af en korinstruktør og en pianist fra Danmarks Underholdningsorkester. På den måde bliver både børn og voksne klædt godt på til selve koncerten.

4) Afsluttende julekoncert

Det hele kulminerer med en visuelt flot og medrivende Familie-julekoncert, hvor børnene spiller hovedrollen og optræder for deres familier. På selve koncertdagen møder børnene og deres lærere ind i god tid til opvarmning, generalprøve med hele orkestret og afsluttende koncert. Der er selvfølgelig beregnet tid til pauser undervejs inden selve koncerten. Der er dømt optimale vilkår for julestemning!

  • Musikoplevelse
  • Instrumentkendskab
  • Skabende processer
  • Aktiv lytning
  • Navngivning af instrumenter
  • Kendskab til klassiske værker og deres komponister
  • Live-koncert
Målgruppe

3. – 5. klasse

Fag

Musik, kor, drama

Solist

Jimmy Jørgensen

Koncert i Viborg

6. december

Familie-Julekoncerten med Danmarks Underholdningsorkester er et koncertforløb, hvor orkestret i samarbejde med en kommune giver skolebørn i 3.-5. klasse mulighed for at medvirke i et musikalsk forløb med afsluttende julekoncert for hele familien.

Ingen højtid har som julen musik og sange, der bringer os sammen og minder os om noget trygt, kærligt og varmt. Vores mangeårige danske tradition for julekalendere på tv har givet os en ekstra stor julesangskat af populære ørehængere, der er elsket af både børn og voksne.

Familie-Julekoncerten med Danmarks Underholdningsorkester tager afsæt i en velkendt litterær ‘klassiker’, der i en mere nutidig omskrivning danner en stemningsfuld rammefortælling om musikken. Her er muligheden for at skabe en ny tilbagevendende tradition i kommunen, hvor familier kan samles om en stor musikalsk oplevelse og det lokale korliv styrkes.

Vi har tilrettelagt et korforløb, hvor både 3.-5.-klasser og allerede etablerede skolekor kan byde ind i projektet og hvor korsangen på den enkelte skole styrkes. Børnene får til sidst den store oplevelse at stå på en stor scene sammen i et stort kor på mange hundrede børn med kendte solister og med et professionelt orkester.

Der bliver en separat workshop for lærerne i starten af skoleåret, en hel kor-øve-dag i skoletiden ca. en uge inden koncerten for de medvirkende og til sidst en koncert med ca. 400 medvirkende børn og hele Danmarks Underholdningsorkester. Al undervisningsmateriale leveres af Danmarks Underholdningsorkester.

Stryg en tændstik
og ønsk ind i flammen.
Men lad være med at
brænde dig!

I vores første julefortælling sætter vi scenen med en rørende og livsglad gendigtning af H.C. Andersens eventyr om Den lille pige med svovlstikkerne. Det er lille juleaften og vi følger den 10-årige pige Vera, der stikker af, fordi julefreden ikke rigtig har indfundet sig derhjemme – og i hende selv. Hun leder i blinde, men får hjælp af julemanden i det lokale storcenter, tiggeren med melodikaen og manden der sælger brændte mandler. Til sidst genfinder Vera sit indre julelys, der viser hende vejen hjem, så hun kan holde jul – men barnetro og julehjerte i behold.

Børn og voksne føres med historien igennem en musikalsk vifte af kendte julekalenderhits – det hele går op i en højere enhed, når det store børnekor samlet til lejligheden fra skoler i hele lokalområdet akkompagneres af Danmarks Underholdningsorkester.

Play Video

Se video

Fonde og kommuner