Skip to main content

Universitetspraktikant til projektledelse af innovative koncertforløb for børn og unge

 

Har du kreativ ild i blodet, et veludviklet projektleder-gen og lyst til at prøve dine kræfter af i en kulturinstitution, der brænder for at få magien ved musikken ud til flere børn og unge?

Danmarks Underholdningsorkester søger en universitetspraktikant, der har mod på og lyst til at gøre en forskel for børn og unge med musikken som omdrejningspunkt. 

 

Praktikforløbet starter op d. 1.september 2024 eller lidt før. Send din ansøgning til os hurtigst muligt – og senest 8. juli. 

Opgaverne vil både bestå af projektledelse, projektkoordinering, projektudvikling og hjælp til afvikling af alt fra koncerter med 400 børn på scenen til mindre klassiske koncerter ude på skolerne. Du vil blive en del af vores faste team, der består af 12 dedikerede kollegaer med kontor i Lydens Hus på Gammel Kongevej. Og du vil arbejde for et orkester, der med lige højt kunstnerisk niveau og engagement leverer musikoplevelser fra Mozart til Mew.

Din praktikvejleder bliver vores B&U-projektudvikler, Christine Skou, som med en baggrund i både musik, film, tv, teater og musikpædagogik står i spidsen for udviklingen af orkestrets skolekoncertforløb, formidlingen og det tilknyttede undervisningsmateriale på vores digitale undervisningsplatform, opdagmusikken.dk

Som praktikant i Danmarks Underholdningsorkester vil du få berøring med mange forskellige opgaver på tværs af organisationen, men du vil være tilknyttet B&U-afdelingen. Der er rig mulighed for selvstændigt arbejde, masser af ansvar og for at få indflydelse på hvilke typer opgaver og projekter, du engagerer dig i. 

Du vil opleve faglig sparring på tværs af organisationen og få rig mulighed for at anvende din faglighed effektivt og meningsfuldt i mange sammenhænge. 

 

Her er et udpluk af de opgaver, som du har mulighed for at prøve kræfter med:

  • Projektledelse fra start til slut på et koncertforløb
  • Udvikling af skolekoncerter og undervisningsforløb – herunder undervisningsmateriale, repertoire og besætning
  • Afvikling af koncerter og workshops
  • Koordinering og tilmelding ifm. skolekoncerter
  • Produktion af undervisningsmateriale
  • Formidlingsopgaver bl.a. på SoMe

 

Lidt om dig

Du er studerende på en relevant bachelor- eller kandidatuddannelse og skal i praktik i efteråret 2024. Du er formentligt tæt på slutningen af din uddannelse og har lyst til at prøve kræfter med projektledelse, formidling og eventkoordinering målrettet børn og unge. 

Du trives godt med samarbejde og faglig sparring, men kan også arbejde selvstændigt. Du har mod på at kaste dig ud i projekter og opgaver, og kan holde hovedet koldt, hvis situationen kræver det. Du skal have interesse for musik, og har du musikfaglig viden er det et plus. Gode kommunikative evner er værdsat, og har du kendskab til scenekunst eller formidling til børn, er der rig mulighed for at få brugt dine evner.

 

Vi tilbyder:

  • En spændende praktikperiode med mulighed for høj faglig og personlig udvikling. 
  • Et stærkt og fagligt dygtigt team, der altid er klar på at sparre og samarbejde.
  • En unik mulighed for at arbejde med formidling til børn og unge. 
  • En dynamisk hverdag, hvor dagene ikke altid er ens. 
  • En kontorplads i hjertet af København.

 

Om forløbet

Du bliver fuldtidspraktikant (37 timer ugentligt), cirka fra d. 1. september til slutningen af december 2024. Men vi er meget fleksible i forhold til, hvordan praktikken passer bedst ind i din uddannelse. Vi tager højde for eksamensperioder og eventuelle studiejob. Praktikken er ulønnet. Vi tilbyder en erkendtlighed, jf. reglerne herfor. 

Vores kontor ligger på Gammel Kongevej i København, ved Vesterport Station. Arbejdsstedet vil være kontoret, men stillingen vil også indimellem kræve noget rejseaktivitet i forbindelse med workshops, koncerter og andre events. Du får masser af kollegaer, der er fagligt dygtige og til dagligt samarbejder om at skabe de bedste rammer for Underholdningsorkestret. Du vil også indgå i samarbejde med orkestrets musikere, der alle er udøvende på et højt kunstnerisk plan. Du vil opleve en dynamisk arbejdsplads med en åben og uformel atmosfære. Der kan forekomme både aften- og weekendarbejde en gang imellem.

 

Sådan søger du

Er det dig? Så send en ansøgning på højst én side. Du er også velkommen til at sende et CV. Marker mailen ’Praktikant DUO’. Send din ansøgning hurtigst muligt – og inden d.8. juli til cs@underholdningsorkester.dk

Har du spørgsmål så ring til Christine på 28140914.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Om Danmarks Underholdningsorkester

Fællesnævneren for alt, hvad vi gør, er ambitionen om at udbrede musikken, så flest mulige mennesker får glæde af den. Ikke fordi vi skal være relevante for alle på én gang, men ønsket er altid at give musikken den størst mulige gennemslagskraft. Det er Danmarks Underholdningsorkester ambition at være på niveau med den globale elite inden for klassisk musik og samtidig være fuldt ud folkelig, når orkestret går sit mangfoldige publikum i møde. 

Danmarks Underholdningsorkesters pædagogiske vision er at skabe vedvarende musikalske oplevelser i øjenhøjde med børn og unge. Vi ønsker at mødet med den klassiske musik skal være ukompliceret, lærerigt, spændende og vedkommende. Vi har blandt andet indgået et samarbejde med Høje-Taastrup Kommune om en nyskabende og markant børne- og ungeindsats i området omkring Børne- og Kulturhuset ved Taastrupgaard.