fbpx

Vidste du, at Danmarks Underholdningsorkester…


… er ejet af musikerne
… præsenterer koncerter i hele landet på tværs af genrer
… har et stærkt samarbejde med erhvervslivet og kommuner i hele Danmark
… har høstet international anerkendelse og vundet flere priser
… prioriterer formidling til børn og unge højt, og tilbyder gratis undervisningsmaterialer
… er på udkig efter nye spændende partnerskaber

Hvem er Danmarks Underholdningsorkester?


Visionen

Visionen er, at skabe musikalske oplevelser til hele landet – på tværs af både genrer og generationer. Danmarks Underholdningsorkester er landets første, større musikerejede orkester, og vi ønsker at rykke grænserne for, hvad et symfonisk orkester kan! Derfor udvikler vi konstant nye musikalske koncepter med interessante samarbejdspartnere.

Store populære koncerter med de bedste solister er en del af vores dna. Samtidig spiller vi klassiske koncerter på topniveau – både nationalt og internationalt – og er elsket for fortolkningerne af særligt det wienerklassiske repertoire med chefdirigent Adam Fischer i spidsen. Vi prioriterer formidling til børn og unge højt, og gør musikken tilgængelig via koncertformater der inddrager dem.

Danmarks Underholdningsorkester arbejder målrettet på at skabe engagerende oplevelser for børn og unge. Det kalder vi ”opdag musikken”. Her præsenterer vi inddragende koncertformater, gratis læring og inspirationsmaterialer og et helt digitalt univers, hvor man kan møde Danmarks Underholdningsorkester på en sjov og lærerig måde. Se mere hér

 • Vi præsenterer gratis digitale musiktimer og komplet undervisningsmateriale
 • I samarbejde med kommunerne arrangerer vi koncert- og undervisningsforløb hvor vi kommer rundt på skoler i hele landet
 • Vi producerer podcast, videoer og masser af inspirerende materiale

I 2014 havde DR Underholdningsorkestret 75 års jubilæum. 2014 blev også året, hvor DR på baggrund af sparekrav valgte at lukke orkestret.

Stærke kræfter i dansk musikliv og dansk erhvervsliv tog initiativ til at fortsætte orkestret i privat regi. Afgørende for projektets kunstneriske kvalitet har været, at musikerne i det oprindelige orkester fortsat er dedikerede til ideen. Sammen med chefdirigent Adam Fischer og dirigenten David Firman, har musikerne selv taget ansvar for projektet. I 2015 blev der udpeget en professionel daglig ledelse og bestyrelse, og orkestret blev til Danmarks Underholdningsorkester.

I februar 2016 faldt fundingen til orkestrets og chefdirigent Adam Fischers ønske om en samlet indspilning af Beethovens ni symfonier på plads – et projekt, der blev igangsat allerede i DR-tiden.

Finansieringen markerede ligeledes, at Danmarks Underholdningsorkester som musikerejede orkester var en realitet – som det første af sin slags i Danmark.

Underholdningsorkestrets identitet som samlende kulturinstitution gennem 75 år er et stærkt brand med et enormt publikum. Udover et enestående kunstnerisk niveau er orkestret kendetegnet ved fleksibilitet, nysgerrighed, mod og evig lyst til at udfordre grænserne for, hvad et professionelt sammenspillet orkester kan og skal.

Underholdningsorkestret drives som et projektorkester på basis af en økonomi skabt af fondsbevillinger, samarbejde med dansk erhvervsliv, billetindtægter, samt fra 2017 en særbevilling på finansloven. Musikerne er honoreret for de projekter og koncerter, de medvirker i.

Adam Fischer

Chefdirigent


Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i
Wien. Han er en særdeles efterspurgt dirigent inden for såvel opera som koncertrepertoire og har
samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse; herunder Wiener
Staatsoper, La Scala, Metropolitan Opera samt orkestre som Wiener Philharmonikerne, London
Philharmonic Orchestra og Berliner Philharmonikerne.

I 1998 tiltrådte Fischer officielt som chefdirigent for DR Underholdningsorkestret (siden januar
2015 Danmarks Underholdningsorkester), hvor han fortsat er en stor drivkraft og initiativtager både i
Danmark og internationalt.

I 2019 modtog han den internationale Wolf pris, blev udnævnt som Conductor of the Year af
britiske Presto Classical og modtog en Orchestral Award ved BBC Music Magazine Award for
indspilningen af Mahlers 1. symfoni med Düsselforf Symfonikerne, for hvem han har været
chefdirigent siden 2017.

I 2022 modtog Adam Fischer den prestigefyldte pris Lifetime Achievement Award ved International
Classical Music Awards (ICMA).

 • Erik Heide

  1. Violin – 1. koncertmester

  Det mest magiske er at arbejde med Adam (Fischer). Hele processen fra 1. prøve til koncerten. Han er en dirigent der spreder en utrolig spilleglæde, inspiration og musikalsk energi, og jeg føler, at vi har en vældig fin dialog og forståelse for hinanden.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

  Medlem af orkestret siden 2006.

 • Julie Eskær

  1. Violin – 1. koncertmester

  Min mest uforglemmelige koncertoplevelse:
  Var nok første gang, vi spillede uden dirigent. Det var en aften, jeg aldrig glemmer. Vi spillede i koncertsalen i det gamle Radiohus. Erik Heide og jeg spillede Vivaldi-koncert i a-mol for to violiner og strygeorkester.

  Vi instruerede selv, og da det var første gang, vi spillede uden dirigent, fik det alle i orkestret til at sidde helt uden på kanten af stolen. Alle havde et stort ansvar for, at det skulle gå godt, og der var en nerve og et initiativ fra alle, der gjorde det helt magisk. Det kan ikke afvises, at tempoet blev lidt hurtigt, men der var drive og gnister!

  Medlem af orkestret siden 2005.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Kreeta-Julia Heikkilä

  1. Violin – 2. koncertmester

  Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
  Fordi det har bygget en unik lyd, og fordi den levende og energiske ånd i orkestret har så meget at give til sit publikum. Ádám Fischer, vores chefdirigent, er et geni, og ingen kan forblive uberørt, når de oplever hans kunst og dirigeren. Det er et priviligeie at have så stor en dirigent, der bringer verdensklassekultur til Danmark.

  Medlem af orkestret siden 2013.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Ivar Bremer Hauge

  1. Violin – 3. koncertmester

  Min mest magiske oplevelse med orkestret:
  Var den udsolgte koncert i Parken i 1994 med den guddommeligt syngende Placido Domingo. Luften sitrede af intensitet, allerede til generalprøven, hvor Domingo gav musikalske canapeer på sin sangformåen – det var nok den tids største sanger, vi skulle akkompagnere. Koncerten var en enestående musikalsk fest fra ende til anden. Domingo krængede sit hjerte ud, så publikum på Sportsmaster-siden – 200 meter væk – fik gåsehud. Ingen gik derfra uden for altid at være mærket af velklang.

  Medlem af orkestret siden 1983.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Marianne Sørensen

  1. Violin – 4. koncertmester

  Min dejligste oplevelse med orkestret:
  Var da vi var gæstede Budapest, vores chefdirigent Ádám Fischers hjemby. Udover at være en fabelagtig og inspirerende dirigent er han også et rørende menneske, så da vi kom til Ungarn, inviterede han hele orkestret til middag. Han hentede os på hotellet og tog os først på en byvandring, hvor kun de nærmeste 5-7 personer kunne høre, hvad han sagde – men det tænkte han vist ikke nærmere over i sin begejstring!

  Medlem af orkestret siden 1991.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Niels-Ulrik Sahl Christensen

  1. Violin

  Min mest rørende oplevelse med orkestret:
  Var uden tvivl den Beatles-forestilling, vi lavede i et cirkustelt ved Århus Festuge i 1994. For mig var der en fuldstændigt magisk sammenhæng mellem musikken af The Beatles, deres tekster og forestillingens personer, væsner og visuelle udtryk. Jeg var meget rørt, og den dybe mening, der lå i forestillingen, gav mig gåsehud hver eneste dag under vores gæstespil.

  Medlem af orkestret siden 1993.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Madara Petersone

  1. Violin

  Jeg er startet i orkestret efter, at det er blevet privat – og jeg ville aldrig have undværet Danmarks Underholdningsorkesters arbejde med Mozart, Beethoven og Schubert.

  Orkestret er unikt fordi:
  Samarbejdet mellem dirigent Adam Fischer og orkestret er helt unikt. Fischer tænker hurtigt, står aldrig stille og orkestret følger ham i ét og alt. Der er en sjælden og meget dyb forbindelse mellem chefdirigent og orkestret.  Fischers gnist i øjnene, hans passion for hver enkelt tone eller lyd, hans evne til at tage publikum sammen med ham ind i den magiske musikalske oplevelse, er helt utrolig. Det betyder, at koncerterne hver og en bliver uforglemmelige.

  Medlem af orkestret siden 2015.

   

 • Peter Mezó

  1. Violin

  Medlem af orkestret siden 2016.

  I det her orkester ånder vi sammen, vi er som én organisme med sunde, forbundne celler – selvom vi er individuelle instrumentalister. Vi trækker vejret samtidig, og vores hjerter går i takt. Hjernen bag alt dette er Ádám Fischer. Han er en næsten ufatteligt, fantastisk musiker, dirigent og kollega, og at spille med ham er helt ekstraordinært! Med ham opstår en sand kunstnerisk symbiose med et unikt resultat af klang, power og energi: Danmarks Underholdningsorkester.

 • Christine Enevold

  2. Violin – 1. koncertmester (alternerende)

  Min mest magiske oplevelse med orkestret:
  Var da vi spillede to numre med Tim Christensen i DR Koncerthuset til Mads og Monopolets 10 års jubilæumsudsendelse. Det var en træt lørdag formiddag, men vi fik alle – både musikere og panelet i programmet – gåsehud og tårer i øjnene, da vi mærkede musikkens og sangenes kraft som kæmpe kontrast til alle ordende. En meget smuk oplevelse. Se selv her.

  Medlem af orkestret siden 2004.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Christian Ellegaard

  2. Violin – 1. koncertmester (alternerende)

  Min sjoveste oplevelse med orkestret:
  Er svær at vælge. Vi har haft rigtig mange sjove ture til Jylland med drengene fra Bootleg Beatles og vores juleshows.

  Men hvis jeg skal komme på ét show, der var det sjoveste, så må det næsten have været juleshowet i 2011, hvor Ditte Hansen var vært. Hun var eminent, hylende morsom og endte med at få hele orkestret op af stolene til sidste nummer, der vist nok var “YMCA”, mens hun dansede kinddans med vores oboist! Uforligneligt og uforglemmeligt.

  Medlem af orkestret siden 2008.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Michala Mansa

  2. Violin

  Hvorfor er Danmarks Underholdningsorkester værd at kæmpe for?
  Det er det, fordi vi er unikke. Vi spiller alle genrer – og vi gør det fantastisk og tager det lige seriøst, om det er rock, pop eller klassisk. Vigtigst af alt også fordi vi bygger bro mellem de forskellige genrer og introducerer et nyt publikum for især den klassiske musik.

  Medlem af orkestret siden 1997.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Rebecka Freij

  2. Violin

  Det bedste ved at spille i Underholdningsorkestret:
  Er helt klart, at vi er så utroligt alsidige. Det er helt magisk at spille Mozart og Beethoven med Ádám Fischer, men på samme tid optræder vi med artister som Suzanne Vega, Ray Davies, Outlandish, Laleh, Katie Melua og mange andre. Vi har også stået på scenen med Bamse og Kylling, hvilket altid har været en fornøjelse, da børnene simpelthen har elsket det.

  Det er meget priviligeret at spille i et orkester, som har så stor en bredde, en så dygtig chefdirigent og som på samme tid er så afholdt af publikum og andre kunstnere.

  Medlem af orkestret siden 2011.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Arne Balk-Møller

  2. Violin

  At spille med orkestret er som at rejse:
  Jeg spillede første gang med Underholdningsorkestret i efteråret 2015. Det var en kæmpe oplevelse at være en del af et orkester, der ikke blot er båret af en helt utrolig fælles musikalsk forståelse, men også har en fantastisk måde at samarbejde på. Underholdningsorkestret spiller kammermusik på et meget højt internationalt plan. Med Adam Fischer på dirigentpodiet er hver koncert et festfyrværkeri. Det kan bedst beskrives som en fælles musikalsk rejse, hvor jeg bagefter føler mig beriget på mange planer.

  Medlem af orkestret siden 2015.

 • Merete Steffensen

  2. Violin

  I maj 2016 spillede vi Haydns og Mahler med Adam Fischer. Det er min til dato største oplevelse med orkestret. Som erfaren musiker må jeg forundres over Fischers sjældne evne til nærmest at være et ”medium” for musikken uden det almindelige behov for at kontrollere. Det er helt unikt.

  Orkesteret er værd at kæmpe for fordi:
  Musikerne elsker at spille sammen i Danmarks Underholdningsorkester, fordi der er en usædvanlig ånd af  – ”vi gør vores bedste sammen” – uanset om det er rytmisk eller klassisk musik, vi spiller. Og så har orkestret Danmarks suverænt største erfaring i at spille med rytmiske musikere. Disse to specialer kan ikke undværes af publikum!

  Medlem af orkestret siden 2016.

 • Kristine Algot Sørensen

  2. Violin

  Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
  Underholdningsorkestret har som intet andet orkester i Norden gennemgået en rivende udvikling de sidste 10 – 15 år – og er i dag et helt unikt ensemble. Det tager tid at opnå! Præcis som det tager tid for et træ at vokse sig stort og skønt. På kort tid kan det fældes. Det er mit inderste ønske, at dette helt unikke ensemble vil fortsætte med at leve langt ud i fremtiden.

  Jeg har flere gange oplevet tårerne presse på ved publikums applaus efter koncert med Adam Fischer og Underholdningsorkesteret. Der opstår ganske enkelt en helt særlig følelse af, at koncerten vokser ud af et fællesskab mellem dirigent, orkester og publikum. Samspillet er så godt, at det ofte føles som om 40 bliver til 4 musikere. Det er sjældent.

  Medlem af orkestret siden 2015. (Har spillet jævnligt i orkestret siden 1998.)

 • Magda Stevensson

  Viola – 1. koncertmester

  *tekst følger*

  Medlem af orkestret siden 2006.

 • Mette Thykier

  Viola – 2. koncertmester

  Min mest rørende oplevelse med orkestret:
  Var de sidste måneder, vi kæmpede for overlevelse i DR. Uanset hvilken koncert vi spillede i den periode, mærkede vi vores publikum som i mange minutter stod op og klappede – allerede inden, vi havde spillet en eneste tone.

  Det var dybt rørende, og jeg følte virkelig det fantastiske sammenhold, vi har i orkestret. Vi spillede som gjaldt det liv eller død – hvilket det jo på en måde også gjorde.

  Medlem af orkestret siden 1994.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Lotte Wallevik

  Viola

  De dejligste og sjoveste øjeblikke med orkestret:
  De dejligste øjeblikke med orkestret opstår, når vi spiller under Adam Fischer. Det samspil og den lydhørhed, som er mellem orkestret og Adam er helt unik. Jeg har mange gåsehudsoplevelser fra disse koncerter. Men det kan også være sjovt og rørende, som da orkestret i januar 2016 under en koncert med  Bootlegs Beatles endte med at danse rundt på scenen.

  Orkestret består af fantastisk dygtige musikere, som udover at være teknisk dygtige alle spiller kammermusikalsk. Det betyder, at de i sjælden grad lytter og giver plads til hinanden. Der er en stor kærlighed og loyalitet mellem musikere. Alt dette skal der til for at skabe fantastiske musikalske øjeblikke.

  Medlem af orkestret siden 2015.

 • Øystein Sonstad

  Cello – 1. koncertmester (alternerende)

  Hvad synes du er specielt ved at spille i Danmarks Underholdningsorkester?
  Da jeg for første gang spillede med Underholdningsorkestret, havde jeg aldrig før oplevet hverken orkestret eller Adam Fischer, og det var derfor en stor vitamin-indsprøjtning at deltage. Det er specielt at se den kærlighed orkestret har til sin dirigent og ikke mindst omvendt. Det er noget der kan tyde på, at hver koncert fremover vil blive en ”happening”. Det glæder jeg mig til.

  Medlem af orkestret siden 2015.

 • Helle Sørensen

  Cello – 2. koncertmester

  *Tekst følger.

  Medlem af orkestret siden 1984.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Jan Harald Halvorsen

  Cello

 • Katrine Øigaard

  Kontrabas – gruppeleder

  Min største oplevelse med Underholdningsorkestret var i efteråret 2015, hvor jeg medvirkede for første gang til en koncert med Adam Fischer. Det var helt fantastisk at opleve den energi og spilleglæde, som opstår under disse koncerter. Jeg har siden medvirket til samtlige koncerter med orkesteret, såvel de rytmiske som de klassiske.

  Den store alsidighed i repertoiret gør det ekstra sjovt at spille med orkesteret. Efter mange år med et spændende og inspirerende musikerliv, føles det som et stort privilegium at få lov til at være en del af Underholdningsorkesteret. Det er noget særligt, og meget vigtigt at kæmpe for.

  Medlem af orkestret siden 2015.

   

 • Meherban Gillett

  Kontrabas

  Det er en stor fornøjelse at spille med Danmarks Underholdningsorkester. Det er altid meget tilfredsstillende og inspirerende at arbejde med dirigenten Adam Fischer. Man bliver inspireret af Adams engagement og ydmyghed foran de store komponister. Alle er med til at skabe den særlige oplevelse: hver eneste musiker kommer med sin erfaring og sine ideer, og der er plads til debat. Vi lytter til hinanden, til de forskellige stemmer og synspunkter. Vi håber, at publikum kan høre at det kommer fra hjertet.

 • Björn Blöndal

  Kontrabas

  Jeg har haft mange store magiske og rørende øjeblikke med Danmarks Underholdningsorkester, den sidste da vi spillede Haydn 92. symfoni, til koncert i Frauenkirchen på vores Østrigsturné. Det var en energiudladning over de sædvanlige, der stod gnister om tonerne fra den første til den sidste, vi var helt ekstatiske i orkestret bagefter og Adam (Fischer) var glad som en lille dreng.

  Medlem af orkestret siden 2015.

 • Dora Seres

  Fløjte – 1. solospiller

  Min mest rørende oplevelse med orkestret:
  Var en meget speciel koncertoplevelse med Ádám Fischer som dirigent, da vi for et par år siden spillede Beethovens 6. symfoni “Pastorale” i DR Koncertsalen. Ádám bringer altid det bedste ud af orkestret og fra de individuelle musikere, men den her koncert var endnu mere magisk.

  Vi spillede som med en “fælles sjæl” med fuldt engagement, og atmosfæren var strålende. Jeg kiggede på Ádám Fischers øjne og følte, at jeg blev musiker for at opleve præcis den her koncert og for at  kunne dele min begejstring med mine kolleger og vores fantastiske publikum. Det er en aften, jeg aldrig nogensinde glemmer.

  Medlem af orkestret siden 2006.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Agneta Bengtsson

  Fløjte/piccolo – 2. solospiller

  Min sjoveste oplevelse med orkestret:
  Er næsten svær at vælge ud, da der virkelig er så mange. En enkelt, som dog står ud, er et juleshow, vi spillede i Aalborg, hvor bl.a. Jamie Collum var solist. Vi havde alle rejst langt den dag og skulle lige i gang – men det kom vi så også på 30 sekunder pga. Jamies fantastiske spil og begejstring for at spille med os. Hans energi og glæde var utrolig smittende.

  Medlem af orkestret siden 1988.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Radi Radev

  Obo – 1. solospiller

  Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
  Det er det, fordi det repertoire vi spiller – det klassiske og det rytmiske – rækker ud til store skarer af forskellige mennesker, der normalt ikke ville komme til koncerter med symfoniorkestre eller gå i Operaen. Vi vil rigtig gerne være med til at udvide folks horisont en smule. Og det synes jeg, vi gør.

  Medlem af orkestret siden 2012.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Mette Termansen

  Obo – 2. solospiller

  ‘tekst følger’.

 • Mette Bugge Madsen

  Klarinet – 2. solospiller

  Min mest rørende oplevelse med orkestret:
  Er uden tvivl vores sidste koncerter i DR-regi. Faktisk var en af de store udfordringer i efteråret 2014 at holde tårerne tilbage, når vi stod på scenen og mærkede publikums kæmpe opbakning og kærlighed til orkestret.

  Det allermest rørende var vores allersidste koncert ved DRs juleshow. Jeg vil aldrig glemme den blanding af følelser, der kæmpede om pladsen, da vi stod på række i koncertsalen og modtog applaus. Stolthed over at at have kæmpet så hårdt, sorg over at det var sidste gang, vrede mod de ansvarlige og glæde over publikums varme, der strømmede over os fra 2000 mennesker i salen.

  Medlem af orkestret siden 1981.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Jonas Lyskjær Frølund

  Klarinet – 1. solospiller

  Min største oplevelse med orkestret var, da vi spillede Haydns “Harmoniemesse” med Adam Fischer og Wiener Kammerchor i 2017 i Frauenkirchen i Østrig. Summen af en kompetent dirigent, et energisk, østrigsk kor, et indviet publikum i en flot, gammel kirke samt det, at koncerten fandt sted i Haydns hjemland, gjorde det til en musikoplevelse i højeste potens.

  Medlem af orkestret siden 2017.

 • Ignas Mazvila

  Fagot – 1. solospiller

  Min pinligste oplevelse med orkestret:
  Var nok, da vi var på turne til Wien, og jeg lige inden vores store koncert fik store mavesmerter og måtte opgive at spille koncerten. Orkestret måtte finde en fagot-assistent med meget kort varsel – og de fandt heldigvis en god erstatning i fagottisten fra Wiener Philharmonikerne. Han kom to minutter inden koncerten startede.

  Medlem af orkestret siden 2010.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Katarina Hindersson

  Fagot – 2. solospiller

  Mine bedste oplevelser med orkestret:
  Har ofte været de store udendørskoncerter. At sidde på scenen i Ledreborg Slotspark og skue ud over menneskehavet i solskinsvejr – dét er lykke.

  Koncerterne foregår i dagslys, så man kan se tilskuerne og deres glæde, som altid er vidunderligt umiddelbar. Man får den lige i hovedet imens man spiller, og ikke kun til sidst. Man er med til at gøre deres dag til en fest, og når der er så mange, så kan det bare ikke andet end at smitte gevaldigt af. Så det bliver altid en fest, og man kan ikke lade være med at sidde og smile stort.

  Medlem af orkestret siden 1986.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Jonas Lindström

  Horn – alternerende solospiller

  Jeg er mest stolt af orkestret, når:
  De øjeblikke, hvor jeg er aller mest stolt af orkestret, er lige efter alle vores koncerter. Efter de magiske koncerter med Adam Fischer er vi musikere nærmest høje af koncentration og magi. Men også på koncertturnéer med fx The Bootleg Beatles, Anthony and the Johnssons og til Ledreborg koncerterne har vi været som i en rus af musik. Applausen og anerkendelsen fra vores dejlige publikum efter hver en koncert er jeg stolt af.

  Og så er jeg stolt af, at selv i musikkens by, Wien bliver orkestret mødt med anerkendelse og utrolig varm applaus.

  Medlem af orkestret siden 2003.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

 • Niels Henkel

  Pauke og slagtøj

  Min sjoveste oplevelse med orkesteret:
  Var da vi spillede på Oslofærgen “Queen of Scandinavia” til programmet “Musik i arbejdstøj”.  Det var til en serie af otte programmer, hvor vi besøgte flere arbejdspladser i Danmark, Ceres, Grundfos, Post Danmark osv.

  På de forskellige arbejdspladser fortalte udvalgte medarbejdere om en begivenhed, de havde oplevet, og som havde betydet noget helt specielt for dem. Efterfølgende fik de mulighed for at vælge et stykke musik, som relaterede til lige netop den oplevelse – og her kom vi naturligvis ind i billedet. Vi kom vidt omkring i Danmark – men altså også en gyngende smuttur til Oslo.

  Medlem af orkestret siden 1988.

  Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Samarbejdspartnere


Tak til fondene

Det er de tre danske fonde Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har sikret det økonomiske grundlag, der sikrer at orkestret kan videreføre det internationalt opsigtsvækkende samarbejde med en af verdens mest eftertragtede dirigenter, chefdirigent Adam Fischer. Dem skylder vi en stor tak.

Vi takker desuden vores øvrige samarbejdspartnere, der løbende støtter orkestrets virke.


Augustinus fonden
Louis-Hansen Fonden
AP Møller fonden

Viborg Kommune
Lolland Kommune
Toyota Fonden

Statens Kunstfond
Oticon Fonden
Sparekassen Sjælland Fonden

Spar Nord Fonden
WilhelmHansenFonden
nikolaj Lund

Bestyrelsen


Lars Barfoed

Formand

Hans Gammeltoft-Hansen

Næstformand

Lars Nørby Johansen

Erhvervsleder

Mette Nørgaard Kier

Direktør

Christian Have

Kreativ direktør

Christian Gangsted-Rasmussen

Advokat

Charlotte Lundblad

Direktør
Danmarks Underholdningsorkesters strategi Download
Rammeaftalen Slots- og Kulturstyrelsen Download
Årsrapport 2020 Download
Årsrapport 2019 Download
Årsrapport 2017 Download
Vedtægter Download