Skip to main content

De store komponister

Mozart

Gratis digitale musiktimer

Målrettet: 4. – 8. klasse. Oplev klassiske mesterværker på en ny måde. Quiz, dans og musikopgaver blandes i en underholdende og inkluderende tone.

1: Komponister på spyd

Hvem var Wolfgang Amadeus Mozart?

Musikhistorie: Kort biografi om komponisten Mozart som dukketeater. Opgaver: Quiz, lyt og skriv

Download opgaveKun til læreren
2: Quiz

Den klassiske streetquiz

Sonateform: Unge forbipasserende på strøget quizzer i musikalske fagudtryk. Opgaver: sonateformen hos Mozart + forskellige lytteopgaver.

Download opgave
3: Dans

Moveit - Mozart

Dans: Unge dansere indenfor street, hip hop og modern udfordres i at lave en koreografi til klassisk musik med Danmarks Underholdningsorkester. Opgaver: lav din egen dans eller filmscene til et stykke klassisk musik.

Download opgave
4: Dans

Nu er det din tur til at danse

Prøv om du kan lære koreografien som Mathilde viser og brug den også evt. med et andet stykke musik. Denne lille sekvens er taget fra videoen Move It om Mozart.

Download opgave
5: Remix dit eget nummer

Remix

Es - professionel producer indenfor rap og hiphop - udfordres i at sample klassisk musik og får besøg af en musiker. Opgave: lav dine egne samples med klassisk musik i app’en bandlab og remix dit eget nummer.

Download opgave
Ekstramateriale

Mere Mozart

Der er knald på, når de to youtubere, Mika og Tobias, kaster sig ud i tre Intermezzo-udfordringer i jagten på at lære Mozart at kende. Nok er de to kendte for deres youtube-hit ‘Ikke mere mælk’ med 12 millioner views, men det er intet imod Mozarts 200 millioner – her må de bøje sig i støvet.

Klik hér og hør podcast
Klik hér og hør Mozarts symfoni nr. 40

Se flere digitale musiktimer