fbpx

Ny udgivelse: Brahms’ samlede symfonier

30 | Jul | 2022

Efter den succesfulde boksudgivelse med alle Beethovens symfonier fortsætter Naxos og Danmarks Underholdningsorkester nu samarbejdet med endnu en fantastisk boks-samling – denne gang med Johannes Brahms’ fire symfonier. Udgivelsen markerer samtidig 25-året for chefdirigent Adam Fischers samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester.

Brahms i en ny fortolkning

26. august udkommer Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkesters nye indspilning af Johannes Brahms’ fire symfonier. Vi fejrer udgivelsen ved Brahms Marathon lørdag d. 12. november i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg.

Brahms kæmpede i mange år med sin første symfoni, og han var mere end 40 år gammel, da han omsider var parat til at lade den uropføre. Han beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen.

Der findes et astronomisk antal forskelligartede indspilninger af Brahms’ symfonier. Vi har i denne nye version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter. Dette er sider af symfonierne, der ofte drukner i de fløjlsbløde fortolkninger, som efterhånden er blevet det gængse klangideal hos Brahms-lytterne. Så glæd dig til at ny-opleve de fire symfonier.

25 års samarbejde med chefdirigent Adam Fischer

I år markerer vi 25 års tæt og banebrydende samarbejde mellem Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester. Samarbejdet har resulteret i flere udgivelser og høstet internationale udmærkelser.

Vores samlede indspilning af Beethovens symfonier, dirigeret af Adam Fischer vandt den prestigefyldte International Classical Music Award i kategorierne Symphonic Music og Recording of the Year, og har modtaget en Opus Klassik i kategorien Symphonic Recording.

»Der er ting i musikken, du kun kan gøre, hvis du som orkester og dirigent har arbejdet sammen i en lang periode, og er blevet dybt fortrolige med hinanden” Adam Fischer

Adam Fischer kan opleves ved en helt ny klassisk festival i september

Før Brahms Marathonet vil Naxos og Danmarks Underholdningsorkester klinge glas i dagene den 2.-4. september under Haydn Festivalen i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal på Frederiksberg. Her fejres fortsættelsen af vores samarbejde. Under festivalen begynder nemlig de første indspilninger af Haydns sidste 24 symfonier på Naxos. Haydn Festivalen byder på 3 dage med 6 symfonier – og en live indspilning.


Haydn Festival

Festival | 02 – 04 | Sep | 2022
Velkommen til 3 dages festival med musikalske overraskelser – Danmarks Underholdningsorkester og… Velkommen til 3 dages festival med musikalske overraskelser –…

Brahms Marathon

Koncerter | 12 – 12 | Nov | 2022
Oplev Brahms for fuld udblæsning to gange på én dag. Brahms Marathon… Oplev Brahms for fuld udblæsning to gange på én…