Danmarks Underholdningsorkester modtager en ’Opus Klassik’

20 | Okt | 2020

Lørdag d. 17. oktober 2020 var en dag udover det sædvanlige for direktør, Andreas Vetö, som rejste til Berlin for at tage imod en af de største og mest prominente priser indenfor klassisk musik – en ’Opus Klassik’ i kategorien ‘Årets Symfoniske Udgivelse’ for Danmarks Underholdningsorkesters udgivelse af Beethovens ni symfonier. Det var også denne indspilning, som i januar vandt en ICMA (International Classical Music Award) i kategorien ’Symfonisk Musik’, og som desuden blev udvalgt af ICMA-juryen til hovedprisen som ‘Recording of the Year’.

’Opus Klassik’ – første gang uddelt i 2018 – er en afløser for ECHO-prisen, der gik for at være den største tyske pris indenfor klassisk musik. Gallaen, som blev arrangeret af Foreningen for Fremme af Klassisk musik, startede ud med pressefotografering af prismodtagerne efterfulgt af live koncert og middag.

”Det har været en utrolig sjov aften, og vi hos Danmarks Underholdningsorkester kan ikke udtrykke hvor taknemlige, glade og ydmyg vi er for at modtage en anerkendelse som denne. Det er kæmpe stort, og vi har arbejdet hårdt for det”, udtaler Andreas Vetö.

Udover at have vundet ’Årets Symfoniske Udgivelse’, var Danmarks Underholdningsorkester
nomineret i hele fire kategorier til ‘Opus Klassik’: ’Årets Dirigent’, ’Årets Ensemble’, ’Årets
Symfoniske Indspilning’ og dette års særkategori ’Beethoven 250 år’.

Nedenunder ses flere billeder af aftenens forløb og prisoverrækkelsen med  chefdirigent Ádám Fischer, formand for musikerne Mette Bugge og Andreas Vetö til ’Opus Klassik Awards 2020’.

Yderligere oplysninger
Andreas Vetö, Direktør
Mail
av@underholdningsorkester.dk
Phone