Nu er OPDAG MUSIKKEN live!

02 | Sep | 2021

I dag lancerer Danmarks Underholdningsorkester OPDAG MUSIKKEN – en ny og farverig digital læringsplatform for børn og unge.  

Nu kan børn i folkeskolen møde klassisk musik på en ny måde med OPDAG MUSIKKEN – en ny digital læringsplatform for børn og unge (0.-8.klasse) med klassisk musik som omdrejningspunkt. Missionen er at skabe et læringsunivers for elever og lærere med inspirerende indhold i øjenhøjde og lettilgængeligt og fordybende undervisningsmateriale.

På læringsplatformen er der blandt andet udviklet gratis digitale musiktimer om klassisk musik med undervisningsvideoer målrettet de forskellige klassetrin. Formålet er, at eleverne kommer hele vejen rundt om den klassiske musik. Alle videoerne har tilhørende undervisningsmateriale, der fortsætter fordybelsen og den kreative proces.

I videoerne kan du blandt andet møde musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, koncertpianisten Katrine Gislinge, solo-oboisten Henrik Goldschmidt – skaber af Goldschmidts Musikakademi – og produceren Es.

Dertil er der yderligere god inspiration at finde til musiktimerne med ‘Tante Musikas Musiktime’, podcasten ‘Intermezzo’ med gæster som Silja Okking og Anna Linn, introduktioner til klassiske værker, DIY-videoer og meget andet.

Hvem står bag platformen?

B&U-teamet bag udviklingen af OPDAG MUSIKKEN, herunder B&U Projektudvikler Christine Skou og Direktør Andreas Vetö, er selv udstyret med mange års pædagogisk erfaring med formidlingen af den klassiske musik.

“Vi ønsker at løfte den klassiske musik ind i folkeskolen og på den måde sikre at børn og unge møder den i en tidlig alder. Musikken kan noget ganske særligt – den får os til at lytte, reflektere og mærke os selv og skaber rum for fordybelse og fantasi. Dette bidrager på vigtig vis til dannelsen af vores kommende generationer,” fortæller Andreas Vetö, Direktør for Danmarks Underholdningsorkester.

Christine Skou, B&U Projektudvikler for Danmarks Underholdningsorkester, tilføjer: ”Vi har talt med mange musiklærere, som udtrykker, hvor udfordrende det kan være at undervise i klassisk musik. En del af det eksisterende undervisningsmateriale trænger til fornyelse. Og hvad hjælper det, man selv er forelsket i Bach, hvis ens elever synes, han er dødkedelig? Med OPDAG MUSIKKEN bestræber vi os på at skabe originalt og nutidigt materiale, der bugner af videoer og andet indhold, der er lige til at bruge i musikundervisningen.” 

OPDAG MUSIKKEN blev afprøvet på 20 folkeskoler under nedlukningen i foråret 2021 og lærerne udtaler blandt andet: “Fedt med et nyt take på klassisk musik”, “Meget velproduceret og -fungerende”, “Det er super godt indhold – eleverne er på!”

Hvad byder OPDAG MUSIKKEN så på?

TANTE MUSIKAS MUSIKTIME byder på inspiration til de yngste skoleelevers første møde med den klassiske musik. Her møder de musikerne, deres instrumenter og den musik de spiller – og introduceres til node- og rytmelære.

Videoerne om INSTRUMENTERNE i orkestret giver en personlig og dybdegående vinkel på hvert instrument, hvor en musiker fra orkestret både giver eleverne et pædagogisk indblik i instrumentets opbygning, demonstrerer dets lyd og fortæller interessante anekdoter om sit eget forhold til instrumentet.

I KLASSISKE MESTERVÆRKER præsenteres eleverne for en række af musikhistoriens store værker. Først introduceres musikken kort af en vært og herefter kan eleverne lytte til værket indspillet af Danmarks Underholdningsorkester.

I SYMFONIA-videoerne kan eleverne blandt andet lære om Beethovens liv via et collage-animeret-dukketeater. De introduceres til at lave beats til Brahms og blive inspireret af streetdance til Mozart.

Klik selv ind på siden og gå op opdagelse. Rigtig god fornøjelse! 🙂