Målrettet: 3. – 5. klasse
Målgruppe
3. – 5. klasse
Fag
Musik, kor, drama
Forløb
Forberedelse
Fælles kordag for alle skoler
Julekoncert for hele familien
Med en afsluttende julekoncert for hele familien.
Familie-Julekoncerten med Danmarks Underholdningsorkester er et koncertforløb, hvor orkestret i samarbejde med en kommune giver skolebørn i 3.-5. klasse mulighed for at medvirke i et musikalsk forløb med afsluttende julekoncert for hele familien.
Ingen højtid har som julen musik og sange, der bringer os sammen og minder os om noget trygt, kærligt og varmt. Vores mangeårige danske tradition for julekalendere på tv har givet os en ekstra stor julesangskat af populære ørehængere, der er elsket af både børn og voksne. Familie-Julekoncerten tager afsæt i en velkendt litterær ‘klassiker’, der i en mere nutidig omskrivning danner en stemningsfuld rammefortælling om musikken. Her er muligheden for at skabe en ny tilbagevendende tradition i kommunen, hvor familier kan samles om en stor musikalsk oplevelse og det lokale korliv styrkes.
Vi har tilrettelagt et korforløb, hvor både 3.-5.-klasser og allerede etablerede skolekor kan byde ind i projektet og hvor korsangen på den enkelte skole styrkes. Børnene får til sidst den store oplevelse at stå på en stor scene sammen i et stort kor på mange hundrede børn med kendte solister og med et professionelt orkester.
Der bliver en separat workshop for lærerne i starten af skoleåret, en hel kor-øve-dag i skoletiden ca. en uge inden koncerten for de medvirkende og til sidst en koncert med ca. 400 medvirkende børn og hele Danmarks Underholdningsorkester. Al undervisningsmateriale leveres af Danmarks Underholdningsorkester.
Opfyldte læringsmål
- Musikoplevelse
- Instrumentkendskab
- Skabende processer
- Aktiv lytning
- Navngivning af instrumenter
- Kendskab til klassiske værker og deres komponister
- Live-koncert
1.
Korworkshop for musiklærere og skolekorsledere. I starten af skoleåret mødes de tilmeldte klassers lærere til en fælles korprøve, hvor al materialet øves igennem uden børnene sammen med en kor-instruktør tilknyttet Danmarks Underholdningsorkester. Noder, øve-filer og videoer med fagter udleveres herefter i en samlet mappe.
2.
Øvning med egen lærer. I perioden efter workshop øver lærerne selv med børnene i skoletiden. Der er mulighed for online-supervision undervejs.
3.
Fælles kordag for alle medvirkende klasser og skolekor. Omkring en uge inden koncerten samles alle medvirkende børn fra hele kommunen sammen med deres lærere til en hel skoledag, hvor sangene til julekoncerten øves. Børnene guides godt igennem hele programmet af en korinstruktør og en pianist fra Danmarks Underholdningsorkester. På den måde bliver både børn og voksne klædt godt på til selve koncerten.
4.
Afsluttende julekoncert. Det hele kulminerer med en visuelt flot og medrivende Familie-julekoncert, hvor børnene spiller hovedrollen og optræder for deres familier. På selve koncertdagen møder børnene og deres lærere ind i god tid til opvarmning, generalprøve med hele orkestret og afsluttende koncert. Der er selvfølgelig beregnet tid til pauser undervejs inden selve koncerten. Der er dømt optimale vilkår for julestemning!
Stryg en tændstik
og ønsk ind i flammen.
Men lad være med at
brænde dig!
I vores første julefortælling sætter vi scenen med en rørende og livsglad gendigtning af H.C. Andersens eventyr om Den lille pige med svovlstikkerne. Det er lille juleaften og vi følger den 10-årige pige Vera, der stikker af, fordi julefreden ikke rigtig har indfundet sig derhjemme – og i hende selv. Hun leder i blinde, men får hjælp af julemanden i det lokale storcenter, tiggeren med melodikaen og manden der sælger brændte mandler. Til sidst genfinder Vera sit indre julelys, der viser hende vejen hjem, så hun kan holde jul – men barnetro og julehjerte i behold.
Børn og voksne føres med historien igennem en musikalsk vifte af kendte julekalenderhits – det hele går op i en højere enhed, når det store børnekor samlet til lejligheden fra skoler i hele lokalområdet akkompagneres af Danmarks Underholdningsorkester.
Se video