Sebastian 70 år Hyldestkoncert


  • Datoer: 8. Sep - 20. Sep

Sebastian fylder 70 år og fejres med et brag af hyldestkoncerter

I anledning af den folkekære komponist og sanger Sebastians 70-års fødselsdag fejrer Danmarks Underholdningsorkester i samarbejde med Sebastians musikforlag Edition Wilhelm Hansen hans liv og karriere med et brag af en hyldestkoncert.
Hyldestkoncerten starter i Aarhus d. 8 september, og drager derefter videre til byerne Aalborg, Sønderborg, København og slutter i Odense.

Foruden Danmarks Underholdningsorkester og Sebastian selv vil koncertprogrammet bestå af solisterne Kwamie Liv, Sara Grabow, Louise Fribo og Kristian Boland, som vil fremføre og fortolke Sebastians betydningsfulde sange. Hver solist er blevet udvalgt på baggrund af deres relation til Sebastian, og koncertens formidlingsform vil være deres fortællinger om det musikalske samarbejde samt Sebastians betydning for dem. Koncerten bindes ligeledes sammen med fortællinger fra hans mange forestillinger.

”Sebastian har i mere end 50 år været en markant skikkelse i dansk musik og kultur. Med mere end 2.000 koncerter og godt 2,5 millioner solgte plader er han er én af Danmarks største nulevende sangskrivere, og de fleste danskere har med garanti oplevet Sebastians sange eller musicals. Derfor er Danmarks Underholdningsorkester utroligt glade for, at vi sammen med publikum kan være med til at fejre og hylde Sebastian rundt i hele landet”, udtaler direktør for Danmarks Underholdningsorkester Andreas Vetö.

Om Sebastian
Sebastian begyndte sin karriere i slutningen af 1960’erne, men hans helt store gennembrud kom i 1972 med hans første dansksprogede LP Den store flugt. Siden har han udgivet adskillige plader i eget navn og lagt mange kilometer bag sig på forskellige turnéer rundt i landet.

Udover sit virke som komponist har han optrådt ved over 1.000 koncerter og samarbejdet med en lang række kunstnere – heriblandt Lis Sørensen og Sissel Kyrkjebø. I løbet af sin karriere har sangskriveren solgt godt 2,5 millioner plader.

Hans album med sangene fra Ronja Røverdatter modtog i 1992 en grammy for “Årets Danske Børneudgivelse”. I 2015 medvirkede han i tv-programmet Toppen af Poppen.