Forår med Fischer 2018


  • Periode: 11. Mar - 12. Mar
  • Dirigent: Adam Fischer
  • Kørestolsadgang: Ja

Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer fortsætter koncert- og indspilningsserien af Beethovens symfonier. I foråret 2018 er Beethovens 6. symfoni – den med tilnavnet Pastorale – på programmet, sammen med Mozarts berømte symfoni nr. 40 i g-mol og Bachs h-mol suite.

Det er mesterværker der er på programmet til denne koncert! Beethovens Pastorale symfoni er vidunderlig melodiøs og lyrisk, og beskriver hans følelser omkring naturen og livet på landet. Mozart komponerede sine magiske sidste 3 symfonier – nr. 39-41 på bare 9 uger! Den 40. symfoni er en af hans mest berømte – og er med på lydsporet i Milos Formans Amadeus film. Vi skal også høre barokmusik denne eftermiddag, så den kronologiske tidslinje er intakt; nemlig Bachs orkestersuite i h-mol med orkestrets solofløjtenist Dóra Seres som solist.

Program:

J.S. Bach
Suite i h-mol

W.A. Mozart
Symfoni nr. 40 i g-mol

Ludwig van Beethoven
Symfoni nr. 6 i F-Dur, Pastorale

 


Adam Fischer

Chefdirigent


Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.