Turné til Centraleuropa


  • Koncerter: 12. Maj - 16. Maj

Den 11. maj 2019 drager Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer på turné til Centraleuropa. Turnéen markerer udgivelsen af Beethovens samlede symfonier på pladeselskabet Naxos. Indspilningerne indledtes i begyndelsen af 2016, og det er en stor glæde at kunne præsentere udgivelsen på denne turné til Østrig, Ungarn og Slovenien med koncerter i førende koncertsale.

Til koncerterne præsenteres Beethovens 4. symfoni sammen med Haydn og Mozart. I Stefaniensaal i Graz og Musikverein i Wien er den danske stjerneviolinist, Nikolaj Szeps-Znaider, solist i Mozarts G-Dur violinkoncert.

Program:
Budapest 12. maj & Maribor 16. maj
Joseph Haydn: Ouverture “La fedeltà premiata” Hob. XXVIII/10
W.A. Mozart: Symfoni nr. 38 KV 504 “Prag”
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 4

Graz 13. & 14. maj & Wien 15. maj
Mozart: Symphony D-major KV 504 „Prag“
Mozart: Violinkoncert G-Dur KV 216
solist Nikolaj Szeps-Znaider
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 4

Ádám Fischer

Chefdirigent


Ungarskfødte Ádám Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Nikolaj Szeps-Znaider


Nikolaj Szeps-Znaider er en af tidens største violinister og spiller omkring 100 koncerter om året med de bedste orkestre, dirigenter og musikere i hele verden. Han begyndte at spille violin som 7-årig og vandt ti år senere Carl Nielsen Konkurrencen som den yngste nogensinde. Han flyttede herefter til New York og senere Wien hvor han modtog undervisning af den legendariske violinprofessor Boris Kuschnir. Da han i 1997 vandt The Queen Elisabeth Competition blev det startskuddet til en fantastisk violinkarriere.

De senere år har han også optrådt mere og mere som dirigent, og i sidste sæson dirigerede han Chicago Symphony, New York Philharmonic, London Symphony, Detroit Symphony og Cleveland Orchestra.