Haydn Festival
5. – 7. September 2025
Venue
Konservatoriets Koncertsal,
Frederiksberg
I samarbejde med
Naxos Music Group
5. – 7. September 2025
Konservatoriets Koncertsal,
Frederiksberg
Naxos Music Group
Haydn var en superstar i sin samtid – feteret overalt i Europa som en af de største skikkelser på musikscenen. Han havde Mozart som elev og opdagede Beethoven. Han har komponeret mere end 100 symfonier og er kendt som strygekvartettens “fader”. Joseph Haydn er en af europæisk musikhistories ubestridt største skikkelser. Kom selv og oplev hvorfor, når vi giver Haydn den opmærksomhed, han fortjener!
International Classical Music Awards 2024: Vores første fire udgivelser, Joseph Haydns Late Symphonies Vol. 1 – Vol. 4, er blevet nomineret som årets bedste symfoniske udgivelse.
Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester slutter – foreløbigt – deres Haydn-rejse i 2025, med den sidste af fire festivaler. Foruden fire sene Haydn-symfonier – nr. 88, 89, 91 og 92 – vil man her bl.a. kunne nyde en af Haydns fremragende klaverkoncerter og blive overvældet af oratoriet Skabelsen, der ifølge mange må ses som Haydns største værk. Skabelsen vil blive opført lørdag i fortsat samarbejde med Malmö Operakör, der over årene er blevet en ideel musikalsk Haydn-partner for Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester.
Hovedprogrammet vil ligesom i år blive akkompagneret af oplæg, samtaler og andet, der vil være med til at give udsyn til Haydn og hans tid.
”Jeg ser frem til at give folk et nyt perspektiv på Haydn
Chefdirigent Adam Fischer
- og måske endda en øjenåbner.
Dørene åbnes kl. 17.45
18.15-19.00 TALK
Pause 20 min.
Dørene åbnes kl. 15.30
Dørene åbnes kl. 14.30
15.00-15.30 KONCERT
med kammermusikgruppe fra DJM
16.00-18.00 KONCERT
Joseph Haydn: Symfoni nr. 89
Pause: 20 min.
Haydn-solokoncert
– mere information følger
Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Ticketmaster på telefon 3848 1630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).
Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer byder velkommen til den tredje årlige Haydn Festival, hvor fokus i år er på de elskede Pariser-symfonier. Disse værker, som er komponeret mellem 1785 og 1786, udstråler musikalsk overskud og dristige, originale indfald, som sikrede Haydn en plads i Europas musikalske elite.
I år har vi den ære at præsentere Truls Mørk, en af sin generations største cellister, som solist i Haydns Cellokoncert i C-dur, samt en sjælden opførelse af oratoriet "Årstiderne".
Joseph Haydn levede 1732-1809 og havde i en lang årrække sit virke som hofkapelmester og huskomponist ved fyrst Esterhazy’s hof i Eisenstadt, Østrig. Her gav fyrsten ham mulighed for at opbygge et blomstrende musikliv. Efter den gamle fyrstes død i i 1790, blev godset overtaget af hans søn, som ikke nærede samme kærlighed til musik. Læs mere
Årstiderne. I videoen fortæller meteorolog Jesper Theilgaard om musik og klimaformidling kan kobles sammen.
Da stort hår var den store ting. I videoen fortæller kunsthistoriker Bente Scavenius om Haydns samtid.
Hvem var Joseph Haydn? Komponist & forfatter Karl Aage Rasmussen giver et fascinerende indblik i hvem Haydn egentlig var.
Musikalsk talent og hjernens hemmeligheder. Musiker og hjerneforsker Peter Vuust gør os klogere på hvad talent er for en størrelse.
Du kan allerede nu lytte til de fire første albums.
Haydn: Late Symphonies, Vol. 1
Haydn: Late Symphonies, Vol. 2
Haydn: Late Symphonies, Vol. 3
Haydn: Late Symphonies, Vol. 4