Skip to main content
HELT TÆT PÅ
KØB BILLET
Dato:

31. januar kl. 19.30

Varighed:

2 timer inkl. pause

Venue:

DR Koncerthuset
Ørestads Boulevard 13, 2300 Kbh

Dirigent:

Adam Fischer

Medvirkende:

Mojca Erdmann, sopran
Szabolcs Brickner, tenor

Vært:

Henrik Engelbrecht

Danmarks Underholdningsorkester præsenterer Wagners mesterværker – genfortolket af Adam Fischer

Fredag den 31. januar 2025 kan man opleve komponisten Richard Wagner på en helt ny måde, når Danmarks Underholdningsorkesters chefdirigent Adam Fischer genfortolker Wagners kammermusikalske intimitet i DR Koncerthuset. Store navne som Mojca Erdmann og Szabolcs Brickner står på programmet, og der er publikum en smuk og rørende oplevelse i vente. Koncerten vil både give garvede Wagner-fans en frisk fortolkning og introducere nye lyttere til mesterens værker.

Koncerten vil fremhæve de mere subtile og intime sider af Wagners musik, som normalt opleves som store, voluminøse klangudladninger. Publikum kan se frem til en aften, hvor Wagners værker udforskes i dybden gennem Danmarks Underholdningsorkesters særlige spillestil og klang.

Program

På programmet står forspillet til operaen Tristan og Isolde – et banebrydende partitur, der ofte betegnes som det værk, der går til den yderste, ultimative grænse af den tonale musiks muligheder. En musik, der rummer en konstant dragende og længselsfuld stræben efter harmoni. I forlængelse heraf får vi Isoldes afsluttende Liebestod, den musikalske og dramatiske konklusion på operaen, i en ren instrumental version. 

Herefter præsenteres Siegfried Idyll, oprindeligt komponeret som en fødselsdagsgave til Wagners hustru Cosima efter fødslen af deres søn, Siegfried. Værket blev uropført af et lille ensemble fra Tonhalle Zürich julemorgen 1870 på trappen foran Wagner-parrets hus og citerer flittigt fra operaen Siegfried.

Koncerten afsluttes med en koncertant opførelse af første del af tredje akt af operaen Lohengrin, kendt som brudekammerscenen mellem Elsa og Lohengrin. Dette stykke rummer noget af Wagners mest intime og raffinerede musik. Som Elsa hører vi den tyske stjernesopran Mojca Erdmann, mens den unge ungarske stjernetenor Szabolcs Brickner synger rollen som Lohengrin.

Det er en stor ære at få lov til at bringe Wagners musik til live på en måde, der fremhæver dens intimitet og dybde. Jeg glæder mig til at tage både erfarne Wagner-fans og nye lyttere med på denne musikalske rejse, der uden tvivl vil frembringe sider af Wagner, som kun de færreste kender

Adam Fischer
Billetsalget starter torsdag den 27. juni kl.9
31. JANUAR
Kl. 19.30
DR Koncertsal, København

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt DR’s Billetkontor på telefon 35 20 62 62 (mandag til fredag kl.12 til 16).

Medvirkende

Sopran

Mojca Erdmann

Den tyske sopran Mojca Erdmann har et repertoire, der spænder vidt, lige fra barok til helt ny samtidsmusik. Læs mere ...

Den tyske sopran Mojca Erdmann har et repertoire, der spænder vidt, lige fra barok til helt ny samtidsmusik. Hun har gjort sig særligt gældende som solist i operaer af Mozart og oratorier af Haydn. Med Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester har hun tidligere opført Haydn’s Skabelsen. Men hun har også medvirket på cd-produktioner af Mahlers 4. symfoni, Schönbergs Pierrot Lunaire og Ravels L’enfent et les sortilèges. I 2005 modtog hun NDR’s store musikpris.
Tenor

Szabolcs Brickner

Den unge tenor Szabolcs Brickner er født i Ungarn og uddannet på Liszt Akademiet i Budapest. Læs mere ...

Den unge tenor Szabolcs Brickner er født i Ungarn og uddannet på Liszt Akademiet i Budapest. Han har været knyttet til Volksoper i Wien, og han har optrådt som solist med førende orkestre i Ungarn. I de seneste år har han jævnligt optrådt på Bayerrischer Staatsoper og på Nationaltheater Weimar. I 2008 vandt han førstepris i Dronning Elisabeths internationale sangerkonkurrence, og i 2023 blev han udnævnt til kammersanger ved den ungarnske statsopera.
Vært

Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht er Danmarks førende operaekspert. Han arbejder som kunstnerisk konsulent for bl.a. Det Kgl. Teater, Malmö Opera, Festpillene i Bergen og Tivoli. Læs mere ...

Henrik Engelbrecht er Danmarks førende operaekspert. Han arbejder som kunstnerisk konsulent for bl.a. Det Kgl. Teater, Malmö Opera, Festpillene i Bergen og Tivoli. I perioden 2010-2014 var han musikchef i Tivoli, og inden da var han i ti år ansat som operadramaturg på Det Kgl. Teater under daværende operachef Kasper Holten. Han har udgivet bøger og atikler og holdt adskillige foredrag om opera, og han arbejder dedikeret på at formidle opera og klassisk musik til så mange som muligt.

Wagner is loved like a drug (by some) and hated like poison (by others). This version is one where people will hear a new Wagner. We want to show this new (Wagner), a more intimate version.

Adam Fischer

Vil du have seneste nyt og særlige tilbud?

Vi har lavet et nyhedsbrev til dig som vil holdes opdateret. Du modtager seneste nyt om vores koncerter og får adgang til eksklusivt presale.