Skip to main content

Johannes Brahms - Complete Symphonies

International anerkendelse: 3 nomineringer ved Opus Klassik 2023

I 2020 vandt vi den prestigefyldte musikpris Opus Klassik. Dengang var det for indspilningerne af Beethovens samlede symfonier. Nu sætter vi rekord med hele 3 nomineringer for vores fortolkninger af Johannes Brahms’ samlede symfonier, en udgivelse der har fået en historisk flot modtagelse og er med til at sætte Danmarks Underholdningsorkester (internationalt kendt som Danish Chamber Orchestra) på den klassiske musiks verdenskort.

Vi er nomineret i kategorierne: Årets dirigent, årets symfoniske indspilning og sidst, men ikke mindst, årets ensemble / orkester!

På denne side kan du lytte til symfonierne, læse anmeldelser og se video fra indspilningerne

Brahms i en ny fortolkning

Brahms var hele tyve år om at skrive sin første symfoni. Den var til gengæld værd at vente på. Brahms beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen.

Der findes et astronomisk antal forskelligartede indspilninger af Brahms’ symfonier. Vi har i denne nye version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter.

Albummet er nomineret som årets symfoniske udgivelse ved ICMA 2023 - International Classical Music Award.

Køb albummetStream musikken

Albummet får stor international opmærksomhed

Allerede inden udgivelsen var der stor international interesse. På udgivelsesdagen strøg albummet til tops og blev placeret som nr. 1 hos Tower Records i Japan.

The Guardian skrev "Constantly fascinating performances" og "These fresh, meticulously rethought performances may be worlds away from the classic recordings of these symphonies". Tyske NDR kalder udgivelsen for "berusende og kompromisløs" og skriver "intet ser ud til at være blevet overladt til tilfældighederne". Classic FM har fremhævet udgivelsen som 'Album of the week', og herhjemme blev den tilsvarende 'Ugens Album' på P2.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken: "...det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk." Vi har samlet flere anmeldelser nederst på denne side.

Udgivelsen er støttet af:

Anmeldelser

...den nye indspilning med Danmarks Underholdningsorkester, der er halvt så stort som de fleste i branchen, har et helt anderledes slankt klangideal end det store sus af romantisk symfoni, som Brahms normalt giver. Men det lykkes smukt. Med sans for tempo, skøn balance, høj energi og et helt igennem dramatisk udtryk.

Politiken

Emulating Brahms himself with an orchestra of fewer than 50 players, these fresh, engaging recordings show that less can mean a lot more

The Guardian

The performances with the Danish Chamber Orchestra are strongly expressive and offer warm, elastic playing throughout

Tarraco's Culture Club

Man har altid følelsen af at høre en historie blive fortalt i hver af disse satser af de fire Brahms-symfonier. Det er nu op til os lyttere at genfortælle dem. Én ting er sikkert, denne spændende optagelse mangler kun én ting: kedsomhed.

NDR

Hastighedens ekstase: de blændende danske komplette Brahms Symphonies af Ádám Fischer

Crescendo10/10

And so this is certainly a highly interesting, often surprising, always musically passionate complete recording of the Brahms symphonies,

Pizzicato

A revelation!

Stretto