Skip to main content

Koncerter i hele Danmark

30. marts - 15. april

MEW

Sammen med Mew tager vi på Nordeuropæisk turné i foråret. Vi spiller blandt andet på Barbican i London

Se spilletider

25. april

MOZART I MIDTEN

Mennesket bag musikken

Køb billetter

19. maj

En Skærsommernatsdrøm & Violinkoncert

Shakespeare og Mendelssohn

Køb billetter

We are the Danish Chamber Orchestra

Owned by the musicians

Fischer believes the best musical ideas originate from within the orchestra – from the collective personality its musicians have created under his guidance. As the only major self-governing, musician-owned orchestra in Denmark, the Danish Chamber Orchestra has extended this principle to its everyday operations. It will always remain true to its original Danish name, ‘Underholdningsorkester’ – the entertainment orchestra.

Adam Fischer and the Danish Chamber Orchestra

Fischer met the Danish Chamber Orchestra for the first time in 1997. He soon initiated a series of Mozart recordings that would, in 2015, win the ensemble its first ICMA. In the space of two decades, Fischer had created one of the world’s most renowned orchestras for Viennese classicism out of a studio orchestra with its roots in light entertainment. Until 2015, the Danish Chamber Orchestra was an ensemble of the Danish Broadcasting Corporation. Since going independent, it has maintained its stylistic versatility while taking its unusual, invigorating approach to classical music further and further. It has pushed repertoire boundaries, launched pedagogical initiatives, explored new concert formats and appeared at world concert halls including the Musikverein in Vienna.

Meet the Orchestra

1. Violin – 1. concertmaster

Erik Heide

Member of the orchestra since 2006

Det mest magiske er at arbejde med Adam (Fischer). Hele processen fra 1. prøve til koncerten. Han er en dirigent der spreder en utrolig spilleglæde, inspiration og musikalsk energi, og jeg føler, at vi har en vældig fin dialog og forståelse for hinanden.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.
Medlem af orkestret siden 2006.

1. Violin – 1. concertmaster

Julie Eskær

Member of the orchestra since 2005

Min mest uforglemmelige koncertoplevelse: Var nok første gang, vi spillede uden dirigent. Det var en aften, jeg aldrig glemmer. Vi spillede i koncertsalen i det gamle Radiohus. Erik Heide og jeg spillede Vivaldi-koncert i a-mol for to violiner og strygeorkester.

Vi instruerede selv, og da det var første gang, vi spillede uden dirigent, fik det alle i orkestret til at sidde helt uden på kanten af stolen. Alle havde et stort ansvar for, at det skulle gå godt, og der var en nerve og et initiativ fra alle, der gjorde det helt magisk. Det kan ikke afvises, at tempoet blev lidt hurtigt, men der var drive og gnister!

Medlem af orkestret siden 2005.
Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin – 3. concertmaster

Ivar Bremer Hauge

Member of the orchestra since 1983

Min mest magiske oplevelse med orkestret:
Var den udsolgte koncert i Parken i 1994 med den guddommeligt syngende Placido Domingo. Luften sitrede af intensitet, allerede til generalprøven, hvor Domingo gav musikalske canapeer på sin sangformåen – det var nok den tids største sanger, vi skulle akkompagnere. Koncerten var en enestående musikalsk fest fra ende til anden. Domingo krængede sit hjerte ud, så publikum på Sportsmaster-siden – 200 meter væk – fik gåsehud. Ingen gik derfra uden for altid at være mærket af velklang.

Medlem af orkestret siden 1983.

1. Violin

Marianne Sørensen

Member of the orchestra since 1991

Min dejligste oplevelse med orkestret:
Var da vi var gæstede Budapest, vores chefdirigent Ádám Fischers hjemby. Udover at være en fabelagtig og inspirerende dirigent er han også et rørende menneske, så da vi kom til Ungarn, inviterede han hele orkestret til middag. Han hentede os på hotellet og tog os først på en byvandring, hvor kun de nærmeste 5-7 personer kunne høre, hvad han sagde – men det tænkte han vist ikke nærmere over i sin begejstring!

Medlem af orkestret siden 1991.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin

Niels-Ulrik Sahl Christensen

Member of the orchestra since 1993

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var uden tvivl den Beatles-forestilling, vi lavede i et cirkustelt ved Århus Festuge i 1994. For mig var der en fuldstændigt magisk sammenhæng mellem musikken af The Beatles, deres tekster og forestillingens personer, væsner og visuelle udtryk. Jeg var meget rørt, og den dybe mening, der lå i forestillingen, gav mig gåsehud hver eneste dag under vores gæstespil.

Medlem af orkestret siden 1993.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

1. Violin

Madara Petersone

Member of the orchestra since 2015

Jeg er startet i orkestret efter, at det er blevet privat – og jeg ville aldrig have undværet Danmarks Underholdningsorkesters arbejde med Mozart, Beethoven og Schubert.

Orkestret er unikt fordi:
Samarbejdet mellem dirigent Adam Fischer og orkestret er helt unikt. Fischer tænker hurtigt, står aldrig stille og orkestret følger ham i ét og alt. Der er en sjælden og meget dyb forbindelse mellem chefdirigent og orkestret.  Fischers gnist i øjnene, hans passion for hver enkelt tone eller lyd, hans evne til at tage publikum sammen med ham ind i den magiske musikalske oplevelse, er helt utrolig. Det betyder, at koncerterne hver og en bliver uforglemmelige.

Medlem af orkestret siden 2015.

1. Violin

Peter Mezó

Member of the orchestra since 2016

Medlem af orkestret siden 2016.

I det her orkester ånder vi sammen, vi er som én organisme med sunde, forbundne celler – selvom vi er individuelle instrumentalister. Vi trækker vejret samtidig, og vores hjerter går i takt. Hjernen bag alt dette er Ádám Fischer. Han er en næsten ufatteligt, fantastisk musiker, dirigent og kollega, og at spille med ham er helt ekstraordinært! Med ham opstår en sand kunstnerisk symbiose med et unikt resultat af klang, power og energi: Danmarks Underholdningsorkester.

1. Violin

Cecilie Emtoft

Member of the orchestra since 2020

2. Violin – 1. concertmaster (alternating)

Christine Enevold

Member of the orchestra since 2004

Min mest magiske oplevelse med orkestret:
Var da vi spillede to numre med Tim Christensen i DR Koncerthuset til Mads og Monopolets 10 års jubilæumsudsendelse. Det var en træt lørdag formiddag, men vi fik alle – både musikere og panelet i programmet – gåsehud og tårer i øjnene, da vi mærkede musikkens og sangenes kraft som kæmpe kontrast til alle ordende. En meget smuk oplevelse. Se selv her.

Medlem af orkestret siden 2004.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin – 1. concertmaster (alternating)

Christian Ellegaard

Member of the orchestra since 2008

Min sjoveste oplevelse med orkestret:
Er svær at vælge. Vi har haft rigtig mange sjove ture til Jylland med drengene fra Bootleg Beatles og vores juleshows.

Men hvis jeg skal komme på ét show, der var det sjoveste, så må det næsten have været juleshowet i 2011, hvor Ditte Hansen var vært. Hun var eminent, hylende morsom og endte med at få hele orkestret op af stolene til sidste nummer, der vist nok var “YMCA”, mens hun dansede kinddans med vores oboist! Uforligneligt og uforglemmeligt.

Medlem af orkestret siden 2008.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Michala Mansa

Member of the orchestra since 1997

Hvorfor er Danmarks Underholdningsorkester værd at kæmpe for?
Det er det, fordi vi er unikke. Vi spiller alle genrer – og vi gør det fantastisk og tager det lige seriøst, om det er rock, pop eller klassisk. Vigtigst af alt også fordi vi bygger bro mellem de forskellige genrer og introducerer et nyt publikum for især den klassiske musik.

Medlem af orkestret siden 1997.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Rebecka Freij

Member of the orchestra since 2011

Det bedste ved at spille i Underholdningsorkestret:
Er helt klart, at vi er så utroligt alsidige. Det er helt magisk at spille Mozart og Beethoven med Ádám Fischer, men på samme tid optræder vi med artister som Suzanne Vega, Ray Davies, Outlandish, Laleh, Katie Melua og mange andre. Vi har også stået på scenen med Bamse og Kylling, hvilket altid har været en fornøjelse, da børnene simpelthen har elsket det.

Det er meget priviligeret at spille i et orkester, som har så stor en bredde, en så dygtig chefdirigent og som på samme tid er så afholdt af publikum og andre kunstnere.

Medlem af orkestret siden 2011.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

2. Violin

Arne Balk-Møller

Member of the orchestra since 2015

At spille med orkestret er som at rejse:
Jeg spillede første gang med Underholdningsorkestret i efteråret 2015. Det var en kæmpe oplevelse at være en del af et orkester, der ikke blot er båret af en helt utrolig fælles musikalsk forståelse, men også har en fantastisk måde at samarbejde på. Underholdningsorkestret spiller kammermusik på et meget højt internationalt plan. Med Adam Fischer på dirigentpodiet er hver koncert et festfyrværkeri. Det kan bedst beskrives som en fælles musikalsk rejse, hvor jeg bagefter føler mig beriget på mange planer.

Medlem af orkestret siden 2015.

2. Violin

Kristine Algot Sørensen

Member of the orchestra since 2015

Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
Underholdningsorkestret har som intet andet orkester i Norden gennemgået en rivende udvikling de sidste 10 – 15 år – og er i dag et helt unikt ensemble. Det tager tid at opnå! Præcis som det tager tid for et træ at vokse sig stort og skønt. På kort tid kan det fældes. Det er mit inderste ønske, at dette helt unikke ensemble vil fortsætte med at leve langt ud i fremtiden.

Jeg har flere gange oplevet tårerne presse på ved publikums applaus efter koncert med Adam Fischer og Underholdningsorkesteret. Der opstår ganske enkelt en helt særlig følelse af, at koncerten vokser ud af et fællesskab mellem dirigent, orkester og publikum. Samspillet er så godt, at det ofte føles som om 40 bliver til 4 musikere. Det er sjældent.

Medlem af orkestret siden 2015. (Har spillet jævnligt i orkestret siden 1998.)

2. violin

Liisi Kedik

Member of the orchestra since 2021

Viola – 1. concertmaster

Magda Stevensson

Member of the orchestra since 2006

-
Viola

Mina Fred

Viola – 2. concertmaster

Mette Thykier

Member of the orchestra since 1994

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var de sidste måneder, vi kæmpede for overlevelse i DR. Uanset hvilken koncert vi spillede i den periode, mærkede vi vores publikum som i mange minutter stod op og klappede – allerede inden, vi havde spillet en eneste tone.

Det var dybt rørende, og jeg følte virkelig det fantastiske sammenhold, vi har i orkestret. Vi spillede som gjaldt det liv eller død – hvilket det jo på en måde også gjorde.

Medlem af orkestret siden 1994.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Viola

Lotte Wallevik

Member of the orchestra since 2015

De dejligste og sjoveste øjeblikke med orkestret:
De dejligste øjeblikke med orkestret opstår, når vi spiller under Adam Fischer. Det samspil og den lydhørhed, som er mellem orkestret og Adam er helt unik. Jeg har mange gåsehudsoplevelser fra disse koncerter. Men det kan også være sjovt og rørende, som da orkestret i januar 2016 under en koncert med  Bootlegs Beatles endte med at danse rundt på scenen.

Orkestret består af fantastisk dygtige musikere, som udover at være teknisk dygtige alle spiller kammermusikalsk. Det betyder, at de i sjælden grad lytter og giver plads til hinanden. Der er en stor kærlighed og loyalitet mellem musikere. Alt dette skal der til for at skabe fantastiske musikalske øjeblikke.

Medlem af orkestret siden 2015.

Cello – 2. concertmaster

Helle Sørensen

Member of the orchestra since 1984

Medlem af orkestret siden 1984.
Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.
Cello

Dorothea Wolff Chen-Zion

Member of the orchestra since 2021

Cello

Jan Harald Halvorsen

Member of the orchestra since 2001

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
I september 2006 spiller orkesteret til P2 Prisen i det gamle Radiohuset på Frederiksberg. Annisette er solist. Med sin fantastiske stemme og utstråling synger hun “My Man’s Gone Now” fra Porgy and Bess, bare et par måneder efter at hun har mistet sin mand, Thomas Koppel. Det var enkelt, ærligt og med sådan en indledelse, at jeg for altid vil huske det, som det var i går.

Medlem af orkestret siden 2001.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Cello

Anne Sofie Gørvild

Member of the orchestra since 2021

Double Bass – group leader

Katrine Øigaard

Member of the orchestra since 2015

Min største oplevelse med Underholdningsorkestret var i efteråret 2015, hvor jeg medvirkede for første gang til en koncert med Adam Fischer. Det var helt fantastisk at opleve den energi og spilleglæde, som opstår under disse koncerter. Jeg har siden medvirket til samtlige koncerter med orkesteret, såvel de rytmiske som de klassiske.

Den store alsidighed i repertoiret gør det ekstra sjovt at spille med orkesteret. Efter mange år med et spændende og inspirerende musikerliv, føles det som et stort privilegium at få lov til at være en del af Underholdningsorkesteret. Det er noget særligt, og meget vigtigt at kæmpe for.

Medlem af orkestret siden 2015.

Cello – 1. concertmaster (alternating)

Øystein Øigaard

Member of the orchestra since 2016

Hvad synes du er specielt ved at spille i Danmarks Underholdningsorkester?

Da jeg for første gang spillede med Underholdningsorkestret, havde jeg aldrig før oplevet hverken orkestret eller Adam Fischer, og det var derfor en stor vitamin-indsprøjtning at deltage. Det er specielt at se den kærlighed orkestret har til sin dirigent og ikke mindst omvendt. Det er noget der kan tyde på, at hver koncert fremover vil blive en ”happening”. Det glæder jeg mig til.

Medlem af orkestret siden 2015.

Flute – Principal flute

Dora Seres

Member of the orchestra since 2006

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Var en meget speciel koncertoplevelse med Ádám Fischer som dirigent, da vi for et par år siden spillede Beethovens 6. symfoni “Pastorale” i DR Koncertsalen. Ádám bringer altid det bedste ud af orkestret og fra de individuelle musikere, men den her koncert var endnu mere magisk.

Vi spillede som med en “fælles sjæl” med fuldt engagement, og atmosfæren var strålende. Jeg kiggede på Ádám Fischers øjne og følte, at jeg blev musiker for at opleve præcis den her koncert og for at  kunne dele min begejstring med mine kolleger og vores fantastiske publikum. Det er en aften, jeg aldrig nogensinde glemmer.

Medlem af orkestret siden 2006.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Agneta Bengtsson
Flute/piccolo – Associate principal flute

Agneta Bengtsson

Member of the orchestra since 1988

Min sjoveste oplevelse med orkestret:
Er næsten svær at vælge ud, da der virkelig er så mange. En enkelt, som dog står ud, er et juleshow, vi spillede i Aalborg, hvor bl.a. Jamie Collum var solist. Vi havde alle rejst langt den dag og skulle lige i gang – men det kom vi så også på 30 sekunder pga. Jamies fantastiske spil og begejstring for at spille med os. Hans energi og glæde var utrolig smittende.

Medlem af orkestret siden 1988.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Obo – Principal obo

Radi Radev

Member of the orchestra since 2012

Hvorfor er orkestret værd at kæmpe for?
Det er det, fordi det repertoire vi spiller – det klassiske og det rytmiske – rækker ud til store skarer af forskellige mennesker, der normalt ikke ville komme til koncerter med symfoniorkestre eller gå i Operaen. Vi vil rigtig gerne være med til at udvide folks horisont en smule. Og det synes jeg, vi gør.

Medlem af orkestret siden 2012.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Obo – Associate principal obo

Mette Termansen

Clarinet – Principal clarinet

Jonas Lyskjær Frølund

Member of the orchestra since 2017

Min største oplevelse med orkestret var, da vi spillede Haydns “Harmoniemesse” med Adam Fischer og Wiener Kammerchor i 2017 i Frauenkirchen i Østrig. Summen af en kompetent dirigent, et energisk, østrigsk kor, et indviet publikum i en flot, gammel kirke samt det, at koncerten fandt sted i Haydns hjemland, gjorde det til en musikoplevelse i højeste potens.

Medlem af orkestret siden 2017.

Clarinet – Associate principal clarinet

Mette Bugge Madsen

Member of the orchestra since 1981

Min mest rørende oplevelse med orkestret:
Er uden tvivl vores sidste koncerter i DR-regi. Faktisk var en af de store udfordringer i efteråret 2014 at holde tårerne tilbage, når vi stod på scenen og mærkede publikums kæmpe opbakning og kærlighed til orkestret.

Det allermest rørende var vores allersidste koncert ved DRs juleshow. Jeg vil aldrig glemme den blanding af følelser, der kæmpede om pladsen, da vi stod på række i koncertsalen og modtog applaus. Stolthed over at at have kæmpet så hårdt, sorg over at det var sidste gang, vrede mod de ansvarlige og glæde over publikums varme, der strømmede over os fra 2000 mennesker i salen.

Medlem af orkestret siden 1981.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Bassoon – Principal bassoon

Ignas Mazvila

Member of the orchestra since 2010

Min pinligste oplevelse med orkestret:
Var nok, da vi var på turne til Wien, og jeg lige inden vores store koncert fik store mavesmerter og måtte opgive at spille koncerten. Orkestret måtte finde en fagot-assistent med meget kort varsel – og de fandt heldigvis en god erstatning i fagottisten fra Wiener Philharmonikerne. Han kom to minutter inden koncerten startede.

Medlem af orkestret siden 2010.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Bassoon – Associate principal bassoon

Katarina Hindersson

Member of the orchestra since 1986

Mine bedste oplevelser med orkestret:
Har ofte været de store udendørskoncerter. At sidde på scenen i Ledreborg Slotspark og skue ud over menneskehavet i solskinsvejr – dét er lykke.

Koncerterne foregår i dagslys, så man kan se tilskuerne og deres glæde, som altid er vidunderligt umiddelbar. Man får den lige i hovedet imens man spiller, og ikke kun til sidst. Man er med til at gøre deres dag til en fest, og når der er så mange, så kan det bare ikke andet end at smitte gevaldigt af. Så det bliver altid en fest, og man kan ikke lade være med at sidde og smile stort.

Medlem af orkestret siden 1986.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.

Horn

Niklas Mouritsen

Member of the orchestra since 2021

Trombone

Peter Bennet Schmidt

Member of the orchestra since 2020

Timpani and percussion

Niels Henkel

Member of the orchestra since 1988

Min sjoveste oplevelse med orkesteret:
Var da vi spillede på Oslofærgen “Queen of Scandinavia” til programmet “Musik i arbejdstøj”.  Det var til en serie af otte programmer, hvor vi besøgte flere arbejdspladser i Danmark, Ceres, Grundfos, Post Danmark osv.

På de forskellige arbejdspladser fortalte udvalgte medarbejdere om en begivenhed, de havde oplevet, og som havde betydet noget helt specielt for dem. Efterfølgende fik de mulighed for at vælge et stykke musik, som relaterede til lige netop den oplevelse – og her kom vi naturligvis ind i billedet. Vi kom vidt omkring i Danmark – men altså også en gyngende smuttur til Oslo.

Medlem af orkestret siden 1988.

Medlem af Foreningen Danmarks Underholdningsorkester, aktionær.