Skip to main content

Glæd jer til

24. oktober

De magiske musikkapper

B&U koncertforløb i Viborg og København, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi

Se mere

29. oktober

Dødens Toner

Allehelgenskoncert med forfatter Maren Uthaug.

Køb billetter

15. november

Kammertonen på besøg

B&U koncertforløb hvor vores musikere besøger skoler i Brøndby Kommune

Se mere

26. november

Fischer: Bartók & Mozart

Adam Fischer har længe drømt om at præsentere et af Bartóks hovedværker her i Danmark. Nu sker det endelig!

Køb billetter

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

15. - 17. december

Julekoncert med Sankt Annæ Pigekor

Helligåndskirken

Schuberts

Winterreise

Køb billetter
Køb inden 1. oktober og få 20 % rabat
Søndag 11. februar 2024 kl. 16

Konservatoriets Koncertsal
Frederiksberg

Dirigent

Anna Rakitina

Solist

Bo Boje Skovhus, baryton

Oplev den danske barytonstjerne Bo Boje Skovhus i symfonisk orkestrering af Schuberts mesterværk

Franz Schubert betegnes med rette som den tyske Lieds store klassiske mester. I løbet af sit korte liv nåede han at komponere mere end 600 sange til tekster af samtidige forfattere som Goethe, Schiller, Heine og Rückert.

Han skrev også to imponerende sangcyklusser til tekster af den knap så kendte digter Wilhelm Müller. De to samlinger er som dag og nat: den første, Die schöne Müllerin, beskriver den glade vandrers lykkelige forelskelse i landsbyens smukke møllerdatter. Den anden, Winterreise,  fortæller historien om vandrerens ulykkelige kærlighed, ensomhed og fortvivlelse.

Winterreise indledes med et opbrud: ”Som en fremmed drog jeg ind hos dig, som en fremmed drager jeg bort igen”. I ly af natten indleder vandreren sin ensomme færd ud i det golde vinterlandskab, hvor alt håb og liv er frosset.

Schuberts musik fører os dybt ind i den ensommes depression og melankoli. Klaversatsen er et mesterstykke. Det er fyldt med farver og stemninger, og klaveret er igennem alle de 24 sange, der udgør det samlede værk, en fuldstændig ligeværdig partner til sangsolisten. Man kan betragte akkompagnementet som en slags indre dialog, som den ulykkelige skæbne fører med sig selv under indtryk af vinteren og hjertekulen.

Det er derfor fristende at forsøge at oversætte denne dramatiske farverigdom til den store klangpalet, som et fuldt symfonisk orkester udgør. Det har komponisten John Frandsen gjort for Danmarks Underholdningsorkester, og det er denne orkesterversion, vi skal høre ved koncerten søndag 11. februar.

Her medvirker vores danske verdenssanger Bo Boje Skovhus som den ensomme vandrer. Han har opført sangene utallige gange sammen med nogle af verdens førende pianister; faktisk har Winterreise næsten karakter af et signaturværk for Bo Boje Skovhus.

Koncerten dirigeres af Anna Rakitina, som i dag bor i USA og virker som assisterende chefdirigent i Boston. Anna var finalist ved DR Symfoniorkestrets internationale Malko-konkurrence i 2018. Som en del af koncerten vil hun supplere fremførelsen af Winterreise med en opførelse af Schuberts Ufuldendte Symfoni.

Kun én koncert

11. februar 2024

Kl 16.00

Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Ticketmaster på telefon 3848 1630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).

Forslag til dig...