Skip to main content

Koncerter i hele Danmark

30. marts - 15. april

MEW

Sammen med Mew tager vi på Nordeuropæisk turné i foråret. Vi spiller blandt andet på Barbican i London

Se spilletider

25. april

MOZART I MIDTEN

Mennesket bag musikken

Køb billetter

19. maj

En Skærsommernatsdrøm & Violinkoncert

Shakespeare og Mendelssohn

Køb billetter

Schuberts

Winterreise

Søndag 11. februar kl. 16

Konservatoriets Koncertsal
Frederiksberg

Dirigent

Anna Rakitina

Solist

Bo Skovhus

Winterreise bliver opført på sit oprindelige sprog, tysk.

Varighed

Ca. 1 time og 30 minutter
+ pause

Koncerten er støttet af

TOYOTA·FONDEN
GANGSTED FONDEN

Oplev den danske barytonstjerne Bo Boje Skovhus i symfonisk orkestrering af Schuberts mesterværk

Franz Schubert betegnes med rette som den tyske Lieds store klassiske mester. I løbet af sit korte liv nåede han at komponere mere end 600 sange til tekster af samtidige forfattere som Goethe, Schiller, Heine og Rückert.

Han skrev også to imponerende sangcyklusser til tekster af den knap så kendte digter Wilhelm Müller. De to samlinger er som dag og nat: den første, Die schöne Müllerin, beskriver den glade vandrers lykkelige forelskelse i landsbyens smukke møllerdatter. Den anden, Winterreise,  fortæller historien om vandrerens ulykkelige kærlighed, ensomhed og fortvivlelse.

Winterreise indledes med et opbrud: ”Som en fremmed drog jeg ind hos dig, som en fremmed drager jeg bort igen”. I ly af natten indleder vandreren sin ensomme færd ud i det golde vinterlandskab, hvor alt håb og liv er frosset.

Schuberts musik fører os dybt ind i den ensommes depression og melankoli. Klaversatsen er et mesterstykke. Det er fyldt med farver og stemninger, og klaveret er igennem alle de 24 sange, der udgør det samlede værk, en fuldstændig ligeværdig partner til sangsolisten. Man kan betragte akkompagnementet som en slags indre dialog, som den ulykkelige skæbne fører med sig selv under indtryk af vinteren og hjertekulen.

Det er derfor fristende at forsøge at oversætte denne dramatiske farverigdom til den store klangpalet, som et fuldt symfonisk orkester udgør. Det har komponisten John Frandsen gjort for Danmarks Underholdningsorkester, og det er denne orkesterversion, vi skal høre ved koncerten søndag 11. februar.

Dirigent

Anna Rakitina

Som en del af koncerten vil hun supplere fremførelsen af Winterreise med en opførelse af Schuberts Ufuldendte Symfoni.

Koncerten dirigeres af Anna Rakitina, som i dag bor i USA. Hun har allerede etableret sig som en af sin generations mest spændende dirigenter efter en række roste koncerter med orkestre som Chicago Symfoniorkester, Los Angeles Filharmonikerne og New York Filharmonikerne. Indtil sidste sommer har hun været assisterende chefdirigent for Boston Symfoniorkester og er kun den anden kvinde i orkestrets historie, der har haft denne position. Anna var finalist ved DR Symfoniorkestrets internationale Malko-konkurrence og har desuden vundet priser ved 'Deutscher Dirigentpreis' i 2017 og TCO International Dirigentkonkurrence Taipei i 2015. I 2019/20 var Anna Rakitina 'Dudamel Fellow' hos Los Angeles Filharmonikerne, hvor hun arbejdede tæt sammen med orkestret og dets dirigent Gustavo Dudamel. Her dirigerede hun orkestrets ungdomskoncert i Walt Disney Concert Hall og deltog aktivt i orkestrets uddannelses- og samfundsaktiviteter, herunder Youth Orchestra Los Angeles (YOLA).
Solist

Bo Skovhus

Winterreise har næsten karakter af et signaturværk for Bo Boje Skovhus

Bo Skovhus er en dansk verdensstjerne. Med et imponerende karriereforløb har han holdt sig på toppen i flere årtier, og han optræder stadig på de største operascener verden over. Med sit indgående kendskab og sin store kærlighed til Liedrepertoiret har han konstant udfordret sig selv som kunstner. Schubert indtager en særlig plads i hans repertoire, og Winterreise har nærmest karakter af at være et signaturværk for ham.

Bo er opvokset i Ikast og har studeret sang ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Det Kongelige Operakademi i København og i New York. Hans karriere tog fart, da han i 1997 etablerede sig som fast gæstekunstner på Wiener Staatsoper, hvor han blev udnævnt til 'Kammersänger'. I 2012 sang han Kong Lear i Aribert Reimanns opera opsat på Hamborg Statsopera, en præstation der af pressen blev omtalt som 'hans livs rolle'. Udover talrige koncerter ved førende operahuse har Bo Skovhus dedikeret sig til Lied-sang. Sammen med anerkendte pianister som Helmut Deutsch, Stefan Vladar, Andreas Haefliger, Yefim Bronfman, Leif Ove Andsnes, Christoph Eschenbach og Daniel Barenboim giver han recitals på verdens mest prestigefyldte koncertsteder. Gennem sin karriere har Bo Skovhus samarbejdet med en imponerende række af dirigenter, herunder Gerd Albrecht, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Sir John Eliot Gardiner, Mariss Jansons, Zubin Mehta og mange flere. Han har også indspillet adskillige vigtige roller fra sit operarepertoire og udgivet flere recital albums.

Søndag 11. februar kl. 16

Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg

udsolgt

Billetservice. Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Ticketmaster på telefon 3848 1630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).

Særligt for personer med gangbesvær: Vi vil gerne informere om, at det anbefales, at personer med gangbesvær vælger pladser i sektionen “gulv”, da adgangen til balkon og etage kun er mulig via trapper.

Venneforeningen: Med et medlemskab af vores Venneforening får du mulighed for at komme helt tæt på orkestret, modtage spændende tilbud og blive inviteret til særarrangementer i forbindelse med koncerterne. Se mere her

Dørene åbner kl. 15.00

Kl. 15.10 er der koncertintroduktion for Schubertselskabet og medlemmer af Venneforeningen i Carl Nielsen-foyeren.

Koncertstart kl. 16

Franz Schubert (1797-1828)

Symfoni nr. 8 i h-mol D.759 (Den Ufuldendte)
Allegro moderato
Andante con moto
Varighed: ca. 25 minutter

– pause – 

Winterreise

D 911
Instrumenteret af John Frandsen
Tekster af Wilhelm Müller
Varighed: ca. 65 min.
Winterreise bliver opført på sit oprindelige sprog, tysk.

Fællesspisning efter koncerten

Efter koncerten inviterer Venneforeningen til fællesspisning for medlemmerne. Bliv medlem af Venneforeningen

Forslag til dig...