Skip to main content

Glæd jer til

2. juni

SpilOp: Sommerkoncert i Roskilde med Isam B og Katinka

B&U – storstilet afslutningskoncert på projektet SpilOp i Roskilde Kommune. Fri entré.

Se mere

15. - 17. juni

Folkemødet

Find os på Folkemødet 2023. Vi præsenterer en række koncerter og deltager i aktuelle debatter.

Se mere

29. juni

Pop-up koncert på Roskilde Festival

Vi bringer den klassiske musik ind på Roskilde Festivals eksperimenterende Platform-scene

Se mere

2. juli

Sommerkoncert i Tivolis Koncertsal

Nyd musikken og en sommerdag i Tivoli. Vi spiller værker af Beethoven, Mozart og Mahler.

Køb billetter

14. - 22. august

Syng Højt Opera

Danmarks største fællessangsturné for de mindste. Syng højt med Popsi og Krelle.

Se mere

1. - 3. september

Haydn Festival

3 dage med koncerter og events i Konservatoriets Koncertsal

Se spilletider

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

Sommerkoncert i Tivoli

Køb billetter
Søndag d. 2. juli kl. 16

Tivolis Koncertsal
København

Billetter

Fra 195 kr.
inkl. entré til Tivoli

Chefdirigent

Adam Fischer

Cellist

Gabriel Schwabe

Sopran

Clara Cecilie Thomsen

Beethoven, Mozart & Mahler

Gå ikke glip af en eftermiddag i selskab med to af morgendagens store stjerner, den danske sopran Clara Cecilie Thomsen og den tyske cellist Gabriel Schwabe. De gæster Tivolis Koncertsal i et spændende og alsidigt program med musik af Beethoven, Mozart og Mahler.

Koncerten indledes med Beethovens legendariske Leonore Overture no. 3, hvor publikum igen kan glæde sig til at opleve Adam Fischers helt særlige greb om denne komponist. Programmet byder desuden på noget så usædvanligt som en dansk førsteopførelse af et ’nyt’ Mozart-værk. Det gælder et arrangement af en af hans hornkoncerter, som Adam Fischers far i sin tid omarbejdede til en cellokoncert, og som her lyder for første gang i en dansk koncertsal. Efter pausen hører vi Mahlers lysende 4. symfoni, og her medvirker Clara Cecilie Thomsen som solist i symfoniens sidste sats.

Kun én koncert

2. juli

Kl 16

Tivolis Koncertsal

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Tivoli Box Office på telefon 33 15 10 01.

Medvirkende

Adam Fischer
Chefdirigent

Adam Fischer

"De mange år har skabt fundamentet for en gensidig musikforståelse og en helt særlig spillestil, som er blevet bemærket langt ud over Danmarks grænser" fortæller Adam Fischer.

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en særdeles efterspurgt dirigent inden for såvel opera som koncertrepertoire og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse. I 2019 modtog han den internationale Wolf-pris, blev udnævnt til Conductor of the Year af britiske Presto Classical og modtog en Orchestral Award af BBC Music Magazine for indspilningen af Mahlers 1. symfoni med Düsseldorf Symfonikerne. I 2022 modtog han den prestigefyldte pris Lifetime Achievement Award ved International Classical Music Awards (ICMA).

Vidste du, at Adam Fischer første gang dirigerede dette orkester i 1997 - det er præcist 25 år siden i år - I januar 1999 tiltrådte han officielt som chefdirigent. Med Adam Fischer blev døren til international turnévirksomhed åbnet. Siden 2001 har orkestret jævnligt gæstet Budapest Spring Festival, og i 2003 var vi for første gang præsenteret ved Mozartfestivalen i Manheim. I 2015 modtog Adam Fischer Wilhelm Hansen Fondens hæderspris på 150.000 kr. som en anerkendelse af hans mangeårige arbejde med orkestret. Fischer valgte at donere hele beløbet for at videreføre Danmarks Underholdningsorkester.

Glæd dig til at opleve Adam Fischer ved Brahms Marathon, operaen Orfeo samt Haydn Festival 2023.

Cellist

Gabriel Schwabe

Gabriel Schwabe er en anerkendt solo-cellist, der blandt andet har vundet de prestigefyldte konkurrencer Grand Prix Emanuel Feuermann (Berlin), Concours Rostropovich (Paris) og Pierre Fournier Award (London). Han er uddannet fra Berlin og Kronberg og modtog blandt andet undervisning fra Catalin Ilea og Frans Helmerson. Efter sin debut i 2010 i London, har han som solist samarbejdet med mange dygtige orkestre, herunder London Philharmonia, NDR Radio Philharmonic, NCPA Orchestra Beijing, samt dirigenter fra hele verden. Gabriel Schwabe er en tilbagevendende solist på flere kammermusikfestivaler. Han er født og opvokset i Berlin og er i dag cello-professor på både Konservatoriet i Köln og Maastricht, Holland.
Play Video

Se videohilsen

Sopran

Clara Cecilie Thomsen

Clara Cecilie Thomsen er uddannet fra Det Kongelige Musikkonservatorium og Operaakademiet ved sanglærer Susanna Eken og Marianne Rørholm. I 2017 debuterede hun på Det Kongelige Teater i rollen Barbarina i Figaros Bryllup, og har efterfølgende sunget mange forskellige roller med jævnlig tilbagevenden til Gamle Scene. Clara Cecilie Thomsen har sunget med orkestre i ind- og udland, som blandt andet indebærer Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel, DR Symfoniorkester og Danmarks Underholdningsorkester. Hun har vundet flere priser og legater, herunder Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat, Léonie Sonnings talentpris i 2019 og Aalborg Operapris i 2020.
Play Video

Se videohilsen

Beethoven, Mozart & Mahler

Da Mozart aldrig skrev en koncert for cello, er det en drøm for mange cellister at kunne spille hans værker. I videoen kan I møde cellist Gabriel Schwabe, som til sommer får en enestående mulighed for at være solist i et cello-arrangement af Mozarts musik. Dette værk vil blive opført for første gang i en dansk koncertsal.

Find begivenheden på Facebook

Vil du opdateres med seneste nyt?

Forslag til dig...