Skip to main content

Koncerter i hele Danmark

30. marts - 15. april

MEW

Sammen med Mew tager vi på Nordeuropæisk turné i foråret. Vi spiller blandt andet på Barbican i London

Se spilletider

25. april

MOZART I MIDTEN

Mennesket bag musikken

Køb billetter

19. maj

En Skærsommernatsdrøm & Violinkoncert

Shakespeare og Mendelssohn

Køb billetter

Straussgalla

Køb billetter
Fredag d. 16. februar kl. 19

Vejle Musikteater

Chefdirigent

Adam Fischer

Vært

Cecilie Stenspil

Program

Donau Waltzer
Fledermaus ouverture
Karpfenwalder
Kaiserwaltzer
Waldmeister ouverture
Long live the Hungarians
Donner und Blitzen
Gipsy Baron ouverture

Dirigeret af Adam Fischer

For et par år siden kunne man opleve Adam Fischer som sprællevende dirigent ved en nytårskoncert i KB-Hallen. Her præsenteredes et program med munter musik af bl.a. H. C. Lumbye og Johann Strauss. De, der oplevede koncerten, glemmer ikke Fischers optræden som fløjtende togkonduktør i Jernbanedampgaloppen!

Fischer var efter koncerten meget optaget af, hvordan hans langvarige samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester havde givet mulighed for at realisere de kendte Strauss-kompositioner på en ganske anden måde, end han havde lykkedes med i andre sammenhænge. Den særlige spillestil åbnede for nye og anderledes fortolkninger af de næsten alt for velkendte toner.

Her fostredes derfor ideen om at markere 2025, som er 200-året for Strauss’ fødsel, med en cd-udgivelse af nogle af hans mest elskede værker. ”Vi bør vise østrigerne, hvordan Strauss bør spilles!”, mente Fischer. Heldigvis var vores pladeselskab Naxos straks med på ideen, og derfor arbejder vi nu på en indspilning i foråret 2024. Forud for indspilningerne præsenterer vi programmet ved en koncert i Vejle Musikteater fredag d. 16. februar. Her skal vi høre Donau-valsen, Donner und Blitzen, Flagermus-ouverturen og mange andre af Strauss’ udødelige hits.

Kun én koncert

16. februar 2024

Kl 19.00

Vejle Musikteater

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Vejle Musikteater på telefon 7943 2030 (mandag til torsdag kl. 14 – 16, fredag kl. 13 – 15).

Forslag til dig...