De magiske musikkapper
B&U koncertforløb i Viborg og København, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi
At få rytmiske musikere til at komponere en opera giver rig mulighed for at skabe et unikt fusionsværk, som udfordrer og gentænker genren. Operaen sætter fokus på den forsvindende ansigt-til-ansigt-kontakt i vores samfund til fordel for iPads, mobiltelefoner, høretelefoner og telefonkøer m.m. Vi lever sammen, men går hver for sig.
Piotr Winiewicz
Rebekka Lund
Mie Steenberg Andersen Drud
Rasmus Yde
Mik Manley Andersson
Emilia Therese
Operaen sætter fokus på den forsvindende ansigt-til-ansigt-kontakt i voressamfund til fordel for iPads, mobiltelefoner, høretelefoner og telefonkøer. Vi lever sammen, men går hver for sig.
Både dans, sang og instrumentalmusik forenes i fortællingen om, hvordan vi for evigt leder efter grønnere græs i telefonen i stedet for at se på det, der er lige foran os. Med denne ur-opførelse af ‘Græsset er Grønnere’ vender Kgl. Kammersanger Tina Kiberg tilbage til scenen efter syv år.
Græsset er grønnere præsenteres i samarbejde med Den Fynske Opera.
Musikken er født, formet og færdigslebet i dagligstuen og studiet i kælderen i deres hus i Gentofte, hvor instrumenter til både børn og voksne flyder overalt.
"Det handler om at skabe noget til en opera, vi gerne selv ville bruge tid på at se", siger Adi Zukanovic og Nanna Øland Fabricius og fortsætter "Græsset er grønnere handler blandt andet om selvkærlighed og accepten af, at man kan være god nok, selv om ens opslag på Facebook eller Instagram ikke får 800 likes. Det er i hvert fald sådan, vi tolker Ida Fogh Kibergs tekst". (Foto: Simon Staun, JFM)