fbpx

Operation Symfoni

Målgruppe: 0.-3. klasse
Fag: Musik, sang og bevægelse

“Hvad er en symfoni?” er læringsmålet til koncertforløbet Operation Symfoni. Her lærer børnene at forstå klassisk musik, synge med et stort orkester og lave bodypercussion til en symfoni. De klassiske symfonier skæres i stykker og krydres med nye toner og rytmer, mens børnene inddrages aktivt i den kreative proces fra start til slut.

Børnene møder instrumenterne i et wienerklassisk orkester og lærer at lytte til musikken skrevet af de tre store komponister: Haydn, der boede på et slot, Mozart der skrev sin første symfoni som 8-årig og Beethoven, der skrev fantastisk musik, selvom han var stokdøv.

Til slut inviteres børnene til en storstilet koncert sammen med Danmarks Underholdningsorkester, hvor de selv deltager med sang og bodypercussion – med kyndig hjælp fra vores egen Tante Musika.

Operation Symfoni er et selvstændigt pædagogisk forløb, men kan også bruges som overbygning på forløbet Musik-Stafetten.

Al undervisningsmaterialet leveres af Danmarks Underholdningsorkester.

INDHOLD

1) Online introduktion for de deltagende lærere

2) Forberedelse i klassen med egen lærer
1 undervisningsvideo og 3 korte opgavevideoer ses i klassen
1 skabende opgave udføres og afleveres: Klassen skaber deres egen bodypercussionsekvens til en udvalgt passage fra en symfoni

3) Workshop på skolen – 60 minutter
En af Danmarks Underholdningsorkester faste pædagogiske instruktører besøger de medvirkende skoler og øver samlet med de tilmeldte klasser.

Elevantal: 3-6 klasser pr workshop (max 150 børn)

3) Afsluttende koncert
Det hele kulminerer med et brag af en koncertoplevelse for de deltagende klasser, hvor eleverne aktivt medvirker med sang og bodypercussion sammen med Danmarks Underholdningsorkester. De præsenteres for flere klassiske mesterværker, oplever deres egne bevægelser blive en del af musikken, mærker suset af beats til Beethoven og guides kyndigt gennem hele processen af Tante Musika.

OPFYLDTE LÆRINGSMÅL FOR FAGET MUSIK

Musikoplevelse
Instrumentkendskab
Skabende processer
Aktiv lytning
Navngivning af instrumenter
Kendskab til klassiske værker og deres komponister
Live-koncert

Praktisk info

I 2022 samarbejder vi med Viborg, Holstebro, Roskilde og Københavns Kommune om Operation Symfoni. Det er derfor muligt for alle folkeskoler i disse kommuner at tilmelde sig forløbet gratis.

Tilmeldingsfrist 25/2:

Roskilde kommunes skoler
København kommunes skoler
Viborg kommunes skoler
Holstebro kommunes skoler: lukket for tilmelding

Yderligere information fås hos Clarissa Ricard Borchorst

Adgang til undervisningsmateriale
Er du tilmeldt forløbet, har du adgang til undervisningsmaterialet herunder. Indtast den adgangskode, som du har fået tilsendt pr e-mail.