fbpx

Gratis digitale musiktimer om klassisk musik

Download lærervejledningen her!

 

 

Symfonia (4.-8.klasse) og Tante Musikas Musiktime (0.-3.klasse) er nye takes på klassisk musik for børn og unge. Sammen med videoerne om Klassiske Mesterværker og Instrumenterne for alle klassetrin får eleverne mulighed for at blive helt fortrolige med musikken.

I Symfonia-videoerne kan eleverne lære om Beethovens liv via collage-animeret-dukketeater, lave beats til Brahms, gætte løs i Den Klassiske Streetquiz og blive inspireret af streetdance til Mozart. Her kommer eleverne hele vejen rundt om den klassiske musik. Alle videoerne har undervisningsmateriale, der fortsætter fordybelsen og den kreative proces. Her er desuden DIY-videoer knyttet til undervisningsmaterialet – se lærervejledningen!

Klassiske Mesterværker er perfekte videoer til at slutte en musiktime af med og kan bruges på alle klassetrin.

Videoerne med Instrumenterne i Danmarks Underholdningsorkester er en grundig og spændende introduktion til alle orkesterets instrumenter og egner sig ligeledes for alle årgange!

Tante Musikas Musiktime er inspiration til de mindste skolelevers første møde med den klassiske musik. Her møder de musikerne, der spiller på deres instrumenter og indføres i basis node- og rytmelære.

Læringsmål: Musikforståelse, musikhistorie, musikalsk skaben, bevægelse, fordybelse, analyse, aktiv lytning og musikoplevelse.

Symfonia

Målgruppe: 4.-8. klasse

I Symfonia-videoerne indføres eleverne i det klassiske musikunivers gennem videoer, der hver især tager et nyt take på musikgenren. I vores første video-sæson kan eleverne følge 4 komponister: Haydn, Mozart, Beethoven og Brahms gennem 4 forskellige søjler, som udforsker musikken på forskellig vis. Alle videoer har medfølgende undervisningsmateriale, som kan downloades under hver video. 

Klassiske Mesterværker

Målgruppe: 0.-8. klasse

I KLASSISKE MESTERVÆRKER præsenteres eleverne for en række af musikhistoriens store værker. Først introduceres musikken kort af en vært og herefter kan eleverne lytte til værket indspillet af Danmarks Underholdningsorkester. Alle videoer har medfølgende undervisningsmateriale.

Instrumenterne i Danmarks Underholdningsorkester

Målgruppe: 0.-8. klasse

Videoerne om INSTRUMENTERNE i orkestret giver en personlig og dybdegående vinkel på hvert instrument, hvor en musiker fra orkestret både giver eleverne et pædagogisk indblik i instrumentets opbygning, demonstrerer dets lyd og fortæller interessante anekdoter om sit eget forhold til instrumentet. Alle videoer har medfølgende undervisningsmateriale.

Tante Musikas Musiktime

Målgruppe: 0.-3. klasse

Release af nye programmer: FORÅR 2022!
Tante Musikas Musiktime er udviklet for at stimulere de mindste skoleelevers første møde med den klassiske musik. Videoerne er relativt korte og kan bruges som inspiration i musikundervisningen eller derhjemme. Børnene guides kyndigt af deres musiktante alias sanger og skuespiller Christine Skou og der er små lektier efter hver musiktime.