Klassisk Efterår 2021

01 | Jul | 2021

Efter et stille år på kulturfronten er det en glædelig nyhed at kunne byde på et sandt overflødighedshorn af vellyd fra Danmarks Underholdningsorkesters klassiske repertoire i det kommende efterår, både i København og i Ribe.

Programmet byder på to omgange af Stjernemøder: Her får orkestret og chefdirigent Adam Fischer selskab af nogle funklende internationale stjerner. Til september gæster den britiske stjernesopran Louise Alder Konservatoriets Koncertsal, og til november får Danmarks Underholdningsorkester besøg af den prisvindende russiske pianist Elisabeth Leonskaja.

Til ’Dødens Toner’ bliver sorgen og døden sat i centrum gennem noget af den utroligt smukke kunst, der er skrevet om den. Dødens Toner kan opleves den 31. oktober – der også markerer datoen for den amerikanske Allehelgen, nemlig Halloween – i de gyldne rammer på Det Kgl. Teaters Gamle Scene.

På årets første dag er det i Koncerthuset Müpa i Budapest en tradition at fejre det nye år med en opførelse af Haydns oratorium ‘Skabelsen’. I 2022 er Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester blevet inviteret til at opføre værket i Budapest – og med en forudgående opførelse i Danmark, der finder sted 20. november i Ribe Domkirkes pragtfulde kirkerum.

Koncertdatoer for Klassisk Efterår:
Fischer & Alder, Konservatoriets Koncertsal. Matinékoncert, søndag den 19. sept kl. 13:00
Dødens Toner, Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Søndag den 31. okt kl. 19:30
Fischer & Leonskaja, Konservatoriets Koncertsal, søndag den 14. nov kl.16:00
Haydn Skabelsen med Adam Fischer, Ribe Domkirke, lørdag den 20. nov kl.16:00

 

Praktisk
Vi følger regeringens udmeldinger vedrørende Covid-19 og kulturlivet og gør vores bedste for at passe på vores publikum. Du kan læse mere om vores retningslinjer her.