Intermezzo for børn

11 | Maj | 2021

Talk Town går sammen med Danmarks Underholdningsorkester for at åbne børns ører for klassisk musik.

Hvem var ham Bach? Er klassisk musik ikke kun for gamle mennesker? Og hvor svært kan det lige være at spille på en violin? Et nyt samarbejde mellem Danmarks Underholdningsorkester og podcast-universet Talk Town fra Story House Egmont tager børnene med ind i musikkens verden – på børnenes præmisser.

Vært på programserien er impro-skuespiller Sisse Gram de Fries, der udforsker musikken sammen med en række personer, som børnene kender. Du kan møde youtuberen Niki Topgaard, Silja Okking, Chief One, Mika og Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’), Sebastian Klein og Anna Lin.

”Det handler om det, musikken gør ved os. Om følelser og fantasi. Om hvordan Grieg kan tage os med til en verden med trolde og hekse, og Carl Nielsen kan tage os ud i stalden til en hanekamp. Vi vil gerne åbne børnenes ører for de storslåede universer, klassisk musik kan skabe. Det er helt fantastisk, at vi kan gøre det sammen med de dygtige musikere i Danmarks Underholdningsorkester,” fortæller Mette Hovmand-Stilling, som er redaktør på Talk Town og desuden chefredaktør på Vores Børn.

I hver episode lærer børnene om en komponist bl.a. ved at gæsten – og barnet bag højtalerne – quizzer sig igennem vigtig og kuriøs viden. Vi møder også de udførende musikere, fortæller Andreas Vetö, direktør, ved Danmarks Underholdningsorkester:

”At børn møder de klassiske instrumenter, er for os en essentiel indgang til den klassiske musiks forunderlige verden. Børn skal høre det enkelte instrument alene, hvor smukt det lyder og høre de historier det gemmer på – for derefter at opleve instrumenterne smelte sammen i orkestret. Vi håber, at forståelsen og mødet med instrumenterne kan skabe en endnu større nysgerrighed og bidrage til, at flere børn får mod på selv at prøve kræfter med et instrument, og gå på opdagelsen i den klassiske musik,” forklarer Andreas Vetö.

Programmerne er rettet mod børn i alderen 6 til 12 år, og kan med fornøjelse lyttes med en voksen på sidelinjen.

Lyt til podcasten her.