De Magiske Musikkapper – et pædagogisk musikforløb for 3-6 årige

26 | Nov | 2020

For Danmarks Underholdningsorkester er det essentielt at skabe lærerige og vedkommende oplevelser for børn og unge med den klassiske musik og dermed udbrede kendskabet hertil. Vi ønsker at bringe musikken ind i hverdagen for børn i alle aldre. Børnenes personlige møde med musikerne og instrumenterne er essentielt i vores pædagogiske arbejde.

Derfor udvikler vi løbende nye koncertformater og pædagogiske forløb som vi i samarbejde med kommuner og kulturhuse tilbyder til børn og unge over hele landet.

Det senest udviklede læringsforløb hedder De Magiske Musikkapper og er netop løbet af stablen i Viborg kommune denne uge.

Her får børn i alderen 3-6 år musikken helt ind under huden og møder musikerne i øjenhøjde.

Koncerten er bygget op som en historie, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika (Christine Skou) med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi. Sammen tager de på en magisk musikrejse og 5 blæsere fra Danmarks Underholdningsorkester hjælper dem på vej med deres fortryllende musik. Børnene medbringer deres egne bamser, som med hver sin musikkappe på får magiske kræfter, når musikken begynder at spille. Kappen har børnene klippet ud og pyntet sammen med pædagogerne inden koncerten.

Der er fokus på den magi, musik kan være med til at skabe gennem en fælles musikalsk oplevelse med dialogisk fortælling, sang, bevægelse og instrumentdemonstration. Børnene er aktive deltagere under hele koncerten. Undervejs i historien hører børnene om instrumenter, noder og om musikalske termer som ’dur’ og ’mol’. De lærer at lytte til musikken og er selv med til at udføre den.