Claus Johansen er død.

19 | Apr | 2021

Det er med stor sorg, at vi erfarer, at Claus Johansen er gået bort. Danmarks Underholdningsorkester er dybt berørt. Vores tanker går til Claus’ familie og pårørende.

I denne sammenhæng har Mette Bugge Madsen, soloklarinettist og formand for Danmarks Underholdningsorkester udtalt:

“Det er den triste, men ikke uventede besked, der kom i weekenden: Claus sov stille ind lørdag morgen efter mange års sygdom.
Claus var et sjældent menneske med et musisk og sprogligt talent udover det sædvanlige, kombineret med aldrig dalende nysgerrighed og en lyst og evne til at dele ud af den helt absurd store kulturelle viden, han lå inde med. En samtale med Claus var aldrig kedelig og man blev  tit og ofte beriget med en eller anden finurlig og kuriøs viden om en komponist, forfatter, værk eller bare om livet i al almindelighed.
Claus var gennem en årrække fast vært ved orkestrets koncerter med Adam Fischer. Publikum, som har fulgt os siden DR-tiden kan helt sikkert huske de fantastiske præsentationer af koncerterne, som var en ikke uvæsentlig del af oplevelsen i de mange år, hvor Claus var med orkestret på scenen. Ekvilibristiske præsentationer, som både publikum og vi i orkestret nød og morede os over, samtidig med at vi altid blev klogere.
Claus var syg i mange år, og sygdommen var faktisk allerede temmelig langt fremskreden, da vi i 2015 startede som Danmarks Underholdningsorkester. Men på trods af det var Claus en af orkestrets store støtter i den første svære periode, og så længe det overhovedet var muligt, trodsede han den forbandede Parkinson og var med os på scenen.
Æret være hans minde.”