Beethoven-indspilning udnævnt til “Recording of the Year”

30 | Apr | 2020

Det er i dag blevet offentliggjort, at Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Ádám Fischer modtager hovedprisen ’Recording of the Year’ ved International Classical Music Awards (ICMA) for orkestrets Beethoven-bokssæt. Prisen skulle have været overrakt ved et gallashow i Sevilla, som dog er aflyst på grund af corona-situationen. Til efteråret fejrer orkestret prisen og Beethovens 250-års fødselsdag med et stort Beethoven Marathon med fire koncerter over to dage.

I januar blev det offentliggjort, at Danmarks Underholdningsorkester var årets modtager af en ICMA i kategorien ’symfonisk musik’ for bokssættet ’Beethoven: Complete Symphonies’ af Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Ádám Fischer. I dag modtager orkestrets samlede indspilning af Beethovens symfonier ICMA’s største hæder, da den er blevet udvalgt af ICMA-juryen til hovedprisen som årets bedste klassiske album.

Direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö, udtaler:
”Det er kæmpe stort! Jeg er både overvældet og stolt over, at vi nu modtager den ultimative hæder af ICMA. Jeg glæder mig nu endnu mere til, at Ádám og orkestret til efteråret får mulighed for at præsentere udgivelsen live for danskerne, når vi fejrer Beethovens 250-fødselsdag med et kæmpe Beethoven Marathon!”

Beethoven Marathon

Til efteråret bliver der nemlig mulighed for at opleve den prisvindende udgivelse live, når Danmarks Underholdningsorkester præsenterer et gigantisk Beethoven Marathon i København. Her vil chefdirigent Ádám Fischer lede Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter i DR Koncertsalen over to dage. Marathonet markerer komponisten 250-års fødselsdag og vil være en unik mulighed for at høre det prisbelønnede samarbejde mellem Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester live.

Programmet for Beethoven Marathon er som følger:

  • september kl. 15.00: Ludwig van Beethoven – Symfoni nr. 1, 2 og 3
  • september kl. 19.30: Ludwig van Beethoven – Symfoni nr. 4 og 5
  • september kl. 15.00: Ludwig van Beethoven – Symfoni nr. 6 og 7
  • september kl. 19.30: Ludwig van Beethoven – Symfoni nr. 8 og 9

Billetter kan købes via underholdningsorkester.dk/koncerter/beethoven-marathon