fbpx

Stjernemøde med Beethoven & Mendelssohn


  • Dato: 3. Jul
  • Tid: kl. 16.00
  • Sted: Tivolis Koncertsal
  • Dirigent Mihhail Gerts
  • Violinist Anna Egholm
  • Danmarks Underholdningsorkester

Velkommen til en koncert fuld af lidenskab, sol og sommerstemning i Tivolis Koncertsal.

Grundet sygdom er vi nødsaget til at foretage ændringer i koncerten nu på søndag. Chefdirigent Adam Fischer er testet positiv for coronavirus, og derfor vil koncerten blive dirigeret af Mihhail Gerts. Samtidig springer det unge violintalent Anna Agafia Egholm ind og overtager Nikolaj Szeps-Znaiders krævende violinparti som solist i Beethovens violinkoncert.

Dirigent Mihhail Gerts
Musikanmelderne hylder den estiske dirigent Mihhail Gerts som “et navn, man bør huske på” takket være hans “overbevisende præcision og meget ekspressive udtryksvilje og charme”. Han er gæstedirigent for orkestre over hele verden – bl.a. Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Orchestre Philharmonique de Radio France, BBC Symphony, NHK Tokyo og mange andre.

Violinist Anna Agafia Egholm
Den unge danske violinist Anna Egholm har begejstret hele den skandinaviske musikscene, og høstet anerkendelse som en af de mest lovende violinister. Under studierne hos Alexanre Zapolski i København vandt hun alle danske musikkonkurrencer. Nu er chancen for at høre den unge violinist udfolde sit talent i Beethovens violinkoncert.

Vi takker for jeres forståelse og glæder os til at byde jer velkommen til koncerten. Alle billetkøbere vil blive kontaktet direkte på mail med information om ændringen.

Søndag 3. juli kl. 16
Danmarks Underholdningsorkester
Solist: Anna Agafia Egholm, violin
Dirigent: Mihhail Gerts

Nedenfor kan du læse mere om Beethovens violinkoncert og se programmet for koncerten.

Program

Ludwig van Beethoven
Egmont ouverture

Violinkoncert i D-dur
  Allegro ma non troppo
  Larghetto
  Rondo  Allegro


pause

Felix Mendelssohn
Symfoni nr. 4 i A-dur, ”Den italienske”
  Allegro vivace
  Andante con moto
  Con moto moderato
  Presto and finale: Saltarello 

Om koncerten


Danmarks Underholdningsorker har et ganske særligt tag på Beethoven. I 2019 udgav vi alle de ni symfonier på Naxos, og denne udgivelse har høstet bemærkelsesværdig omtale i både ind- og udland. Den modtog prisen som Årets Udgivelse ved International Classical Music Award 2020, og senere samme år vandt den prisen som Årets Symfoniske Udgivelse i Opus Klassik.

Beethovens violinkoncert Violinkoncerten er komponeret i 1806, men uropførelsen var ikke nogen succes, og værket gled i mange år hen i glemsel. Indtil 1844, hvor koncerten blev genopført i rammerne af London Philharmonic Society med en meget ung violinsolist, den 12-årige Joseph Joachim, og med ingen ringere end Felix Mendelssohn på dirigentpodiet. Derfor er det helt passende, at vi efter pausen følges med netop Mendelssohn til sydens varme lande, når vi blænder op for hans gnistrende symfoni nr. 4, ”den Italienske”.

Mendelssohn Mendelssohn karakteriserede selv i et brev til sin søster værket som ”det mest muntre, jeg nogensinde har skrevet”. Det blev til på en længere rejse til Italien; uropførelsen fandt sted i London i maj 1833 til stor succes. Mendelssohn var imidlertid ikke selv tilfreds og foretog senere i livet adskillige revisioner af værket uden nogensinde at nå dertil, hvor han følte sig klar til at udgive det. Først i 1851, flere år efter komponistens død, udkom partituret– i den form, som værket havde haft ved uropførelsen. Det er stadig den almindelige opfattelse, at denne oprindelige version er den mest vellykkede, og det er også den, vi hører ved denne koncert.

Velkommen til en koncertoplevelse fuld af sommer, sol, varme og lidenskab.

3. juli kl. 16

Din billet giver gratis adgang til Tivoli på hele koncertdagen

Søndag 3. juli kl. 16
Billetter kan bestilles i Tivolis Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V.
Telefon: 33 15 10 01