fbpx

Stjernemøder: Fischer & Alder


  • Dato: 19. Sep
  • Tid: kl. 00.00
  • Sted:

Den britiske stjernesopran Louise Alder gæster til næste omgang af Stjernemøder, hvor Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer skaber enestående musikalske møder med den klassiske musikscenes helt store solister i Konservatoriets Koncertsals skønne rammer. Denne gang kan publikum også glæde sig til at opleve Johannes Brahms’ idylliske 2. Symfoni, der opføres som led i Danmarks Underholdningsorkesters nye, ambitiøse indspilningsprojekt af Brahms’ fire symfonier

”Hav medlidenhed med mig, sig ikke farvel!” Sådan indledes Beethovens måske mest populære koncertarie, “Ah! Perfido”, hvor sangerinden tigger sin elskede om ikke at forlade hende og forbander hans bedrag. Også Mozarts arie ”Ch’io mi scordi di te?” har kærlighedens store følelser som tema – men med modsat fortegn, for her forsikrer sangerinden sin kæreste om, at hendes kærlighed altid kun vil være hans. Mozarts arie er skrevet for sopran, klaver og orkester, og som noget særligt får publikum til denne koncert mulighed for at opleve dirigent Adam Fischer ved klaverets tangenter, hvor han vil akkompagnere sanger og orkester.

Ordene synges  af den lyriske sopran, Louise Alder, som vandt prisen som ’Young Singer’ ved The Crictics’ Circle Music Awards 2019. Adler har også allerede samarbejdet internationalt med prominente orkestre som New York Philharmonic og Philharmonie de Paris. Til efteråret er hun ’Artist in Residence’ i koncerthuset Musikverein Graz i Østrig, hvor hun efter matinékoncerten i København rejser til sammen med Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fisher for at opføre netop samme program. 

Til anden halvdel af dagens koncert får publikum fornøjelsen af Brahms’ 2. Symfoni, der også kaldes Brahms’ Pastorale med reference til Beethovens 6. Symfoni, der med musikken maler smukke tonemalerier af livet på landet. Trods den fredfyldte karakter rummer Brahms’ 2. Symfoni også mørke træk. Brahms selv skrev til sin forlægger, at ”den er så melankolsk, at man ikke er i stand til at høre den til ende.” 

Brahms’ symfonier de næste symfoniske storværker, Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer har givet sig i kast med at indspille. Efter indspilningen af Beethovens symfonier, der blev belønnet med både to ICMA-priser i 2019 og en Opus Klassik i 2020, kan publikum se frem til at opleve en nytænkende udgave af Brahms med fokus på klarhed, gennemsigtighed og masser af musikalsk energi.

Program:
Joseph Haydn: Overture til La Fedeltá premiata
Ludwig van Beethoven: “Ah! Perfido – Per pietà”, for sopran og orkester
Wolfgang Amadeus Mozart: ”Ch’io mi scordi di te?”, for sopran, klaver og orkester
Johannes Brahms: Symfoni nr. 2 i D-dur