Stjernemøder – Fischer & Kremer


  • Dato: 9. Maj
  • Tid: kl. 16.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal, Kbh

Den lettiske violinvirtuous Gidon Kremer besøger Konservatoriets Koncertsal i den anden af Danmarks Underholdningsorkesters koncertrække ’Stjernemøder’ – en koncertrække, som danner ramme om enestående musikalske møder mellem orkestret, chefidirigent Ádám Fischer og den klassiske musikscenes helt store solister. Publikum kan også glæde sig til at opleve Johannes Brahms’ dramatiske og smukke 3. symfoni, der opføres som led i Danmarks Underholdningsorkesters nye, ambitiøse indspilningsprojekt af Brahms’ fire symfonier.

Ved denne koncert er det lykkedes at få den lettiske violinvirtuos Gidon Kremer til København med en opførelse af en violinkoncert, der ikke så ofte er på programmet. Robert Schumanns violinkoncert i a-mol er oprindeligt skrevet for cello og orkester, men er senere udgivet i den version, publikum får fornøjelsen af at opleve denne eftermiddag. Schumann fik aldrig selv mulighed for at høre værket – cellokoncerten blev uropført i 1860, fire år efter komponistens død. Hør den lettiske troldmand Gidon Kremer vække værket til live som violinkoncert sammen med Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester.

Gidon Kremer er blandt verdens mest efterspurgte violinister, og han har stået på stort set alle større koncertscener og med anerkendte orkestre og dirigenter verden over. Hans kunstneriske spændvidde er imponerende bred, fra det klassiske og romantiske repertoire til den helt nyskrevne kompositionsmusik. I løbet af sin karriere har Gidon Kremer indspillet over 120 albums, som er blevet belønnet med talrige priser.

Aftenens andet værk er Brahms’ 3. symfoni – et værk med store dramatiske kontraster og udladninger, men også med en af komponistens allermest populære, lyriske og fredfyldte satser, nemlig den smukke 3. sats. Efter indspilningen af Beethovens symfonier, der blev belønnet med både to ICMA-priser i 2019 og en Opus Klassik i 2020, er Brahms’ symfonier de næste symfoniske storværker, dirigent og orkester giver sig i kast med at indspille. Publikum kan se frem til at opleve nytænkende fortolkninger med fokus på klarhed, gennemsigtighed og masser af musikalsk energi.

Program: 
Felix Mendelssohn: Ouverture til En Skærsommernatsdrøm
Robert Schumann: Violinkoncert i a-mol
Johannes Brahms: Symfoni nr. 3 i F-dur