fbpx

Orfeo


  • Nyhed: 21. Jan - 24. Jan
  • Alicia Amo
  • Thomas Walker
  • Emöke Baráth
  • David Jerusalem
  • Danmarks Underholdningsorkester

ORFEO ED EURIDICE
(L’ANIMA DEL FILOSOFO)

Joseph Haydns opera Orfeo fortæller operaens urmyte om Orpheus, der trodsede guderne og med sin sang befriede sin elskede Euridice fra underverdenen. Operaen blev til kort efter at Haydn havde forladt sin stilling ved hoffet for at blive en ’fri’ kunstner. Han rejste til London, hvor han modtog bestilling på en række symfonier. Han fik også kontrakt på en opera til The King’s Theatre i London, og det blev til operaen Orfeo – eller L’anima del filosofo. På grund af politiske intriger blev operaen dog aldrig opført i London som planlagt i 1791 – faktisk fandt uropførelsen først sted i det 20. århundrede i Firenze med et drømmecast, der blandt andet bestod af Maria Callas og Boris Christoff.

Adam Fischer dirigerer dette sene mesterværk af Haydn. Vi præsenterer operaen i en koncertant version ved en eksklusiv koncert i Konservatoriets Koncertsal i København. Umiddelbart efter den danske opførelse rejser vi til Wien for at gentage koncerten på det historiske operahus Theater an der Wien.

Ved koncerten kan du opleve Danmarks Underholdningsorkester dirigeret af Adam Fischer. Malmö Operakor samt stjernesolisterne Emöke Baráth, Alicia Amo, Thomas Walker og David Jerusalem står på scenen.

De fleste musikelskere kender Haydn som en af den wienerklassiske musiks fædre. Ophavsmanden til store og blivende musikalske genrer som strygekvartetten og den firesatsede symfoni.

Imponerende 108 symfonier og 68 strygekvartetter nåede Haydn at sætte på nodepapiret i sin levetid. Mindre opmærksomhed har der gennem tiderne været på det faktum, at Haydn var en af sin tids allerstørste operakomponister.