Mozart i Midten


  • Dato: 28. Maj
  • Tid: kl. 20.00
  • Sted: Østre Gasværk Teater

Danmarks Underholdningsorkester og Mozart med musik, lys og lyd.

Den klassiske musik får nyt liv i en unik opsætning, når Danmarks Underholdningsorkester gentager tidligere års succes og præsenterer koncerten Mozart i Midten på Østre Gasværk Teater. Publikum kan se frem til at opleve et bredt udvalg af komponistens musik i et nytænkende koncertformat.

De 28 musikere optræder uden dirigent i en specialdesignet lys-iscenesættelse af Jonas Bøgh, der forvandler koncerten til en medrivende totalinstallation af lyd og lys. Musikoplevelsen får en ekstra dimension med oplæsning af Mozarts personlige breve ved skuespiller Christine Skou.

Man kan blandt opleve sopran Clara Cecilie Thomsen i nogle af Mozarts smukkeste arier samt flere af orkestrets musikere som solister i komponistens instrumentalkoncerter. 

Mozarts er en af de komponister, som Danmarks Underholdningsorkester har arbejdet allermest intenst med over de sidste 20 år, og orkestret blev i 2014/2015 belønnet for sine indspilninger af Mozarts symfonier med en af de fineste priser indenfor klassisk musik, en International Classical Music Award. Det er derfor en helt særlig glæde for orkestret at sætte netop Mozart i et nyt lys.

Mozart i Midten er en koncert, der kan nydes og give nye perspektiver på Mozarts musik, både hvis man allerede kender og elsker den, men den kan også være en uforglemmelig, sansemættet indgang til at opleve Mozarts musik live for første gang.

Der spilles bl.a. uddrag af følgende værker:
Koncert for violin og orkester nr. 3 i G-dur K. 216, 3. sats
“Ach, ich fühl’s” fra Tryllefløjten K. 620
Symfoni nr. 40 i G-mol K. 550, 1. sats
”Batti, batti o bel Masetto” fra Don Juan K. 527
Koncert for fagot og orkester i B-dur K. 191, 2. sats
”Alleluia” fra Exultate Jubilate K. 165

Solister:
Clara Cecilie Thomsen, sopran
Erik Heide, violin
Ignas Mazvila, fagot

Vært:
Christine Skou

Praktisk:

Vi følger regeringens udmeldinger vedrørende Covid-19 og kulturlivet og gør vores bedste for at passe på vores publikum. Du kan læse mere om vores retningslinjer her.

Vi gør opmærksom på, at koncerten vil blive optaget til internt brug.