Jesus Christ Superstar – 50 års jubilæumskoncert


  • Periode: 26. Sep - 1. Nov

Danmarks Underholdningsorkester kan i efteråret 2020 præsentere en storslået jubilæumskoncertudgave af den tidløse rockmusical JESUS CHRIST SUPERSTAR.

Musicalkoncerten markerer 50-året for udgivelsen af Andrew Lloyd Webber og Tim Rices konceptalbum, der dannede grundlaget for musicalen. JESUS CHRIST SUPERSTAR bliver fremført på engelsk af et stjernespækket dansk cast, akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af Andreas Vetö. Musicalkoncerten har premiere den 26. september på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvorefter forestillingen tager på turné i landet i oktober 2020.

Det bliver et hold i musikalsk topklasse, der skal fremføre de udødelige sange, når Danmarks Underholdningsorkester i efteråret opfører 50-års jubilæumskoncertudgaven af rockmusicalen JESUS CHRIST SUPERSTAR. De to mandlige hovedroller som Jesus og Judas indtages af Christoffer Brodersen og Erann DD, mens Fallulah fortolker den kvindelige hovedrolle Maria Magdalene. Christoffer Brodersen har stor erfaring fra en perlerække af musicals fra Chess til We Will Rock You, mens Erann DD vil være kendt af de fleste som sangskriver og solist bag adskillige hits såsom Still Believing, ligesom han har medvirket i musicalen Hair i 1997 og Efter brylluppet i 2017.

Som de magtfulde Kong Herodes og Pontius Pilatus kan Danmarks Underholdningsorkester præsentere Martin Brygmann og Bjørn Fjæstad. Brygmanns perlerække af hits til tv og film taler for sig selv, og han har senest prøvet kræfter med musical-genren i Shrek og Terkel i Knibe – The Måtherfucking musical.

Bjørn Fjæstad, som skal spille rollen som Pontius Pilatus, er stifter og sanger i bandet Baal, der bl.a. har optrådt i Rytteriet, ligesom han markeret sig som skuespiller i Det Danske Teaters opsætning af Midt om natten og i teaterkoncerter som GasolinBob Dylan og Beethoven.

Til at synge rollen som ypperstepræsten Caiaphas har vi fået Cavin Cornwall til at komme til landet. Cavin Cornwall modtog for nylig prisen for Bedste Mandlige Birolle ved Black British Theatre Awards for at have spillet samme rolle i London. Han har desuden medvirket i bl.a. Star Wars-filmene The Force Awakens og The Last Jedi.

Derudover medvirker også Tim Schou som Simon, Anders Ørsager som Peter og Allan Mortensen som Annas. Sidstnævnte gør comeback i JESUS CHRIST SUPERSTAR, hvor han fik sit store gennembrud som Judas i 1972.

Blandt de i alt 60 medvirkende vil også et 25 mand stort kor fylde salene med ufortyndet musicalpower. Vi glæder os til at samarbejde med henholdsvis Teatret Gorgerne til koncerterne på Sjælland og Fyn og Musicaliber Showkor til koncerterne i Jylland.
Teatret Gorgerne har ved flere lejligheder turneret med rockmusicalen og præsenterede bl.a en flot 40-års jubilæumskoncert af Jesus Christ Superstar i Tivolis Koncertsal. og Musicalibers Showkor kunne man sidste år opleve sammen med Danmarks Underholdningsorkester til 70-års fejringen af Sebastian.

Handlingen i JESUS CHRIST SUPERSTAR

JESUS CHRIST SUPERSTAR er en rockopera af Sir Andrew Lloyd Webber med tekst af Tim Rice og blev første gang opsat på Broadway i 1971, inden den året efter havde premiere i London. Forestillingen handler om Jesu sidste tid på Jorden og fortælles primært fra disciplen Judas’ synspunkt. Forestillingens omdrejningspunkt er relationen mellem Judas og Jesus, men rummer samtidig et trekantsdrama mellem Jesus, Judas og Maria Magdalene.

Tak til Toyota Fonden

Det er Toyota Fonden, der har sikret det økonomiske grundlag for, at orkestret kan opføre den ikoniske rockopera Jesus Christ Superstar. Dem skylder vi en stor tak.

www.jesuschristsuperstar.dk

Premieren i København d. 26. september er nu udsolgt, men der er stadig billetter tilbage til musicalkoncerten i flere af de byer, vi spiller i.