fbpx

Haydn Festival


  • Turné: 2. Sep - 4. Sep

Vær med til at hylde Haydns musik på en helt ny festival til september.

Haydn Festival: 2.-4. september 2022
Konservatoriets Koncertsal

Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer glæder sig til at invitere publikum med på en rejse ind i Joseph Haydns spændende og underfundige symfoniske univers. Haydn var i sin levetid en af tidens allerstørste skikkelser på den europæiske musikscene. Han blev fejret som en vaskeægte popstar. Sidenhen har historien – dog noget ufortjent – placeret hans værker lidt i skyggen af to andre klassiske superstjerner: Mozart og Beethoven.

Naxos International har bedt Danmarks Underholdningsorkester om at indspille Haydns 24 symfonier, hvilket har skabt grundlaget for en ny festival. Med denne nye Haydn Festival, som vil blive en årlig begivenhed i 2022-2025 får Haydns musik den høje grad af opmærksomhed, som den fortjener.  Og der er næppe nogen anden dirigent i verden, der har et skarpere og mere personligt blik for hans musikalske vid end netop Adam Fischer.

Haydn i London
Haydns sidste 24 symfonier repræsenterer et afgørende brud i komponistens livsbane. Indtil da havde Haydn haft fast stilling ved fyrst Esterhazys slot i Eisenstadt. Her havde han etableret et af datidens bedste orkestre og overtalt fyrsten til også at investere i faciliteter til store operaproduktioner. Men med den gamle fyrstes død blegnede interessen og opbakningen omkring Haydns musikalske projekter. Haydn lod sig derefter friste af sin gode ven, impressarioen Johann Salomon, til at rejse til London.

Til festivalen i september skal vi høre de første seks af symfonierne, der blev til i Haydns London-periode. Det er symfonierne nr. 93-98, heriblandt den berømte paukeslagssymfoni. I disse seks symfonier udfoldede Haydn sig som ’fri’ komponist. Musikken tjente ikke længere et repræsentativt formål, som den havde gjort på Esterhazy-slottet, men var skrevet direkte til det kræsne London-publikum.


PROGRAM

Fredag den 2. september kl. 19.30
Vært: Mathias Hammer
Trompet: Håkan Hardenberger
Dirigent: Adam Fischer

Haydn: Symfoni nr. 93
Haydn: Trompetkoncert
Haydn: Symfoni nr. 94

Lørdag den 3. september kl. 19.30
Vært: Karl Aage Rasmussen
Klarinet: Jonas Frølund
Dirigent: Adam Fischer

Haydn: Symfoni nr. 95
Mozart: Klarinetkoncert
Haydn: Symfoni nr. 96

Søndag den 4. september kl. 16.00
Vært: Ane Cortzen
Sopran: Emőke Baráth
Dirigent: Adam Fischer

Haydn: Symfoni nr. 97
Arier af Haydn og Mozart
Haydn: Symfoni nr. 98

Scenograf: Marie Dali

FÅ HALV PRIS PÅ EN FULD FESTIVALSPAKKE.
*Gælder priskategorierne A, B og C.