fbpx

Haydn Festival


  • Festival: 2. Sep - 4. Sep
  • Emőke Baráth (sopran)
  • Håkan Hardenberger (trompet)
  • Chefdirigent Adam Fischer
  • Vært Ane Cortzen
  • Jonas Frølund
  • Vært Mathias Hammer
  • 2. - 4. september
  • Danmarks Underholdningsorkester

Velkommen til 3 dages festival med musikalske overraskelser

– Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer inviterer til en ny årlig festival, hvor vi sætter fokus på Joseph Haydn. Nyd 3 dage med koncerter i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg.

Få én billet der giver adgang til hele festivalen
For kun 720 kr. er du sikret hele festivaloplevelsen. Med en partoutbillet får du den samme gode plads alle 3 dage (Balkonen, kategori A). Oplev 6 symfonier, internationale solister, 3 festivalværter – og vær med, når vi indspiller symfonierne live.

Haydn var i sin levetid en af tidens allerstørste skikkelser på den europæiske musikscene. Han blev fejret som en vaskeægte superstjerne. Historien har sidenhen – meget ufortjent – placeret hans værker i skyggen af Mozart og Beethoven. Det vil vi nu lave om på. Kom med på en rejse ind i Joseph Haydns spændende og underfundige symfoniske univers.

Haydn Festival bliver en årlig tilbagevendende begivenhed frem til 2025. Hver år indspiller vi seks symfonier, og inviterer til en festival hvor Haydns musik får den høje grad af opmærksomhed, som den fortjener. Der er næppe nogen anden dirigent i verden, der har et skarpere og mere personligt blik for Haydns musikalske vid end netop Adam Fischer. Nedenfor kan du læse mere om festivalen, værterne, koncertprogrammerne og den helt nye indspilning af Haydns musik.

Danmarks Underholdningsorkester
Chefdirigent: Adam Fischer
Solister: Håkan Hardenberger (trompet), Jonas Frølund (klarinet) og Emöke Baráth (sopran)
Værter: Mathias Hammer og Ane Cortzen.
Festivalen byder også på musikalske overraskelser som NOVO Quartet m.fl.

 

Vi glæder os til at byde velkommen til et stort og trofast publikum og til dem, der for første gang vil lade sig begejstre og overraske af Haydn og Danmarks Underholdningsorkester.

Festivalprogram

Fredag 2. september kl. 19.30
Solist: Håkan Hardenberger

J. Haydn: Symfoni nr. 93
M. Haydn: Trompetkoncert nr. 2
J. Haydn: Trompetkoncert
T. Broström: Sputnik
J. Haydn: Symfoni nr. 94 

Vært: Mathias Hammer

Lørdag 3. september kl. 19.30
Solist: Jonas Frølund

J. Haydn: Symfoni nr. 95
Mozart: Klarinetkoncert i A-dur
J. Haydn: Symfoni nr. 96

OPTAKT: Fordi Haydn er skaberen af strygekvartetten, skal strygekvartetten selvfølgelig også repræsenteres ved festivalen. Det sker forud for koncerten lørdag. NOVO Quartet spiller “Strygekvartet op. 33 nr. 2” i Carl Nielsen Salen kl. 18.30.

Søndag 4. september kl. 16
Sopran: Emőke Baráth

J. Haydn: Symfoni nr. 97
J. Haydn: Scena di Berenice
W.A. Mozart: Exsultate, jubilate
J. Haydn: Symfoni nr. 98

Vært: Ane Cortzen

Dette års tema er Haydn i London Haydns sidste 24 symfonier repræsenterer et afgørende brud i komponistens livsbane. Indtil da havde Haydn haft fast stilling ved fyrst Esterhazys slot i Eisenstadt. Her havde han etableret et af datidens bedste orkestre, og han havde overtalt fyrsten til også at investere i faciliteter til store operaproduktioner. Men med den gamle fyrstes død blegnede interessen og opbakningen omkring Haydns musikalske projekter, og Haydn lod sig friste af sin gode ven, impressarioen Johann Salomon, til at rejse til London. Ved koncerterne i september kan I høre de første seks af symfonierne, der blev til i Haydn’s London-periode. Det drejer sig om symfonierne nr. 93-98, heriblandt den berømte Paukeslagssymfoni. I disse seks symfonier udfoldede Haydn sig som ’fri’ komponist. Musikken tjente ikke længere et repræsentativt formål, som det havde gjort på Esterhazy-slottet, men var skrevet direkte til det kræsne London-publikum.

Franz Joseph Haydn (1732-1809) Haydn var en østrisk komponist og den første store skikkelse i den wienerklassiske periode. Han prægede udviklingen fra den østriske senbarok til den moderne klassik sammen med Mozart og Beethoven. Haydn skabte to af periodens vigtigste instrumentalformer, nemlig strygekvartet og den klassiske symfoni i fire satser. Med store oratorier og messer fra omkring 1800 førte han den klassiske vokalmusik frem til et absolut højdepunkt. I løbet af sin karriere komponerede Haydn mere end 100 symfonier.

Partoutbillet


Vi har gjort det enkelt at købe en partoutbillet, der giver adgang til hele festivalen. For kun 720 kr. får du adgang til alle koncerterne under festivalen, og du er sikret den samme gode plads (kategori A, der er koncertsalens bedste pladser).

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Ticketmaster på telefon 3848 1630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).

På gensyn

Se tider
Konservatoriets Koncertsal, en af de smukkeste koncertsale i Danmark, danner rammen om Haydn festivalen

Haydn Festivalen er støttet af:

3 dage / 6 symfonier / internationale solister og en helt ny indspilning


Når Haydn Festival finder sted for første gang d. 2. – 4. september 2022, bliver det en ganske særlig oplevelse.

“Jeg ser frem til at give folk et nyt perspektiv på Haydn, og måske endda give dem en øjenåbner,” fortæller Adam Fischer, chefdirigent for Danmarks Underholdningsorkester.