fbpx

Haydn Festival


  • Festival: 1. Sep - 3. Sep
  • Danmarks Underholdningsorkester
  • 2. - 4. september

Haydn Festival 2023

Sammen med chefdirigent Adam Fischer inviterer vi til en en årlig koncertrække, hvor vi sætter fokus på komponisten Joseph Haydn. Kom og nyd tre dage med koncerter i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg den 1.-3. september.

Haydn var i sin levetid en af tidens allerstørste skikkelser på den europæiske musikscene. Historien har sidenhen – meget ufortjent – placeret hans værker i skyggen af Mozart og Beethoven. Det vil vi nu lave om på. Kom med på en musikalsk rejse ind i Joseph Haydns spændende og underfundige symfoniske univers.

Solister til festivalen 2023 vil blive offentliggjort senere.

Festivalen høstede roser hos anmelderne i 2022:

“Når dirigent og komponist er et lykkeligt match.”
Kristeligt Dagblad

“Skulle De have et formørket forhold til Joseph Haydn og undladt at fordybe Dem i hans musik, var sidste weekend det ypperste øjeblik til at opleve hans musiks fulde glans.”
Weekendavisen

Partoutbillet 2023


Vi har gjort det enkelt at købe en partoutbillet, der giver adgang til hele Haydn Festival 2023.

  • Kategori A: 720 kr.
  • Kategori B: 650 kr.

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt Ticketmaster på telefon 3848 1630 (mandag til fredag kl. 10 til 16).

Om festivalen

Haydn Festival afholdes årligt frem til 2025. Hvert år indspiller vi seks symfonier og inviterer til en festival, hvor Haydns musik får den høje grad af opmærksomhed, som den fortjener. Der er næppe nogen anden dirigent i verden, der har et skarpere og mere personligt blik for Haydns musikalske vid end netop vores chefdirigent Adam Fischer. I 2023 fortsætter vi med resten af London-symfonierne (nr. 99-104) – derefter følger et år med de seks Paris-symfonier, som blev skrevet på bestilling af den indflydelsesrige franske grev d’Ogny. Rygraden i festivalen vil være tre symfoniske koncerter (fredag-lørdag-søndag) med i alt seks symfonier på program met, og målet er i løbet af de fire år at præsentere samtlige 24 symfonier, som Haydn skrev efter sin tid som kapelmester på Esterhazy Slottet. Foruden symfonierne vil vi spille musik af andre komponister fra samtiden: solokoncerter, opera- og koncertarier, ouverturer m.m. Og fordi Haydn også var stryge- kvartettens fader, skal vi naturligvis også høre kammermusik undervejs. Fra 2023 gentages dele af festivalen i Musikverein Graz i Østrig, hvor Fischer og Danmarks Underholdningsorkester bliver ’husorkester’ i en ny østrigsk Haydn Festival.

 

 

Joseph Haydn levede 1732-1809 og havde i en lang årrække sit virke som hofkapelmester og huskomponist ved fyrst Esterhazy’s hof i Eisenstadt, Østrig. Her gav fyrsten ham mulighed for at opbygge et blomstrende musikliv. Efter den gamle fyrstes død i i 1790, blev godset overtaget af hans søn, som ikke nærede samme kærlighed til musik. Haydn fik derfor lov at rejse hvorhen, han ville, og han slog sig ned i en årrække i London, hvor nogle af hans mest kendte symfoni er blev til. Haydn betragtes som fader til både symfonien og strygekvartetten. Han er den første store musikalske skikkelse efter Bach og barokken – i det, der blev betegnet som ’den galante stil’. Men Haydns musik er mere end galant; han er en kunstner med et rigt og varieret musikalsk udtryk præget af både lidenskab, drama, underfundighed og humor. Haydns popularitet i samtiden var enorm. Han vendte hjem i 1795 fra sit ophold i London som en velhavende mand og blev fejret som en superstjerne. Han blev en faderskikkelse for yngre komponister, heriblandt de to klassikere, som han siden er kommet til at stå noget i skyggen af: Mozart og Beethoven. Begge var de i en periode elever af Haydn. Haydns værkliste er svimlende. Han komponerede mere end 100 symfonier – foruden en lang række strygekvartetter, solo-koncerter og operaer. I betragtning af hans centrale position i historien er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt hans musik opføres. Og dette forhold nærer Danmarks Underholdnings orkester og Adam Fischer et brændende ønske om at lave om på med etableringen af vores årlige Haydn-festival.

Haydn Festivalen er støttet af:

Se video fra Haydn Festival 2022


Mærk stemningen

Mærk stemningen

Se festivalprogrammet fra 2022