fbpx

Brahms Marathon


  • Dato: 12. Nov
  • Tid: kl. 15.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal

Oplev Brahms’ fire symfonier på én dag

Adam Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters nye indspilning af Johannes Brahms’ fire symfonier er udkommet. Et album, der har fået en fantastisk modtagelse og høster roser verden over. Samtidig kan vi i år fejre 25-års jubilæum for samarbejdet mellem Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer. Et enestående musikalsk parløb.

Vi markerer både jubilæet og Brahms-udgivelsen ved en samlet fremførelse af alle fire symfonier i løbet af to koncerter lørdag den 12. november kl. 15 og 20.

Skuespiller Iben Hjejle er med på scenen, hvor hun sætter fokus på mennesket, komponisten og kunstneren Johannes Brahms ved at fremføre fire forskellige tekster undervejs.

Køb én partoutbillet, der giver adgang til begge koncerter
Spar 30% og få den samme gode plads til begge koncerter

Program

Lørdag kl. 15.00:
Brahms: Symfoni nr. 1
Pause
Brahms Symfoni nr. 2

Lørdag kl. 20.00:
Brahms: Symfoni nr. 3
Pause
Brahms: Symfoni nr. 4

Brahms var hele tyve år om at skrive sin første symfoni. Den var til gengæld værd at vente på. Brahms beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen. Der findes et astronomisk antal forskelligartede indspilninger af Brahms’ symfonier. Vi har i denne nye version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter. Dette er sider af symfonierne, der ofte drukner i de fløjlsbløde fortolkninger, som efterhånden er blevet det gængse klangideal hos Brahms-lytterne. Så glæd dig til at ny-opleve de fire symfonier.

“Der er ting i musikken, du kun kan gøre, hvis du som orkester og dirigent har arbejdet sammen i en lang periode, og er blevet dybt fortrolige med hinanden”. Sådan siger Adam Fischer om det unikke samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester, der i år runder 25 år. Adam Fischer beskriver det lange samarbejde som et musikalsk ægteskab. ”Et åbent ægteskab, ganske vist – for jeg dirigerer også andre orkestre, og orkestret spiller naturligvis også med andre dirigenter”. Men ikke desto mindre: De mange år har skabt fundamentet for en helt særlig spillestil, som er blevet bemærket langt uden for Danmarks grænser. Samarbejdet har også resulteret i flere udgivelser og høstet internationale udmærkelser. Den samlede indspilning af Beethovens symfonier vandt den prestigefyldte International Classical Music Award i kategorierne Symphonic Music og Recording of the Year, og har modtaget en Opus Klassik i kategorien Symphonic Recording.

“Johannes Brahms: Complete Symphonies”


❤️❤️❤️❤️❤️
“Efter 25 års ægteskab kommer der stadig frisk og levende musik ud af forholdet mellem Adam Fischer og Underholdningsorkestret.”
Politiken

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
“These fresh, meticulously rethought performances may be worlds away from the classic recordings of these symphonies”
The Guardian

“Fischer and his Danish Chamber Orchestra offer a thrilling new series that all Brahms lovers should hear
The Classic Review

“Det er længe siden, der har været en så modig, risikovillig, tankevækkende helindspilning af de fire symfonier af Johannes Brahms”
NDR

“Dette integral, for at sige det meget enkelt, er ren dynamit! Adam Fischer rykker grænserne endnu længere i forhold til åndedræt og rytme. Denne intensitet kender ingen svage tider, selv de langsommere bevægelser tages også med usædvanlig kraft
Crescendo Magazine


Hør om udgivelsen

Brahms’ samlede symfonier

Hør om udgivelsen

Brahms’ samlede symfonier