fbpx

Brahms Marathon


  • Dato: 12. Nov
  • Tid: kl. 15.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal

Oplev Brahms for fuld udblæsning to gange på én dag.

Brahms Marathon den 12. november
Konservatoriets Koncertsal

Fuldt marathon: Billetter fra 315 kr.
Enkeltkoncert: Billetter fra 225 kr.

I sommeren 2022 udkommer Adam Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters nye indspilning af Johannes Brahms’ fire symfonier. Det sker i samme år, hvor vi kan fejre 25-års jubilæum for samarbejdet mellem orkestret og Fischer. Et enestående langt musikalsk parløb, som stadig udvikler sig i nye og spændende kunstneriske retninger. 

Fischer har karakteriseret det som et musikalsk ægteskab. ”Et åbent ægteskab, ganske vist – for jeg dirigerer også andre orkestre, og orkestret spiller naturligvis også med andre dirigenter”. Men ikke desto mindre: De mange år har skabt fundamentet for en gensidig musikforståelse og en helt særlig spillestil, som er blevet bemærket langt uden for Danmarks grænser. 

Vi fejrer både ”sølvbrylluppet” og Brahms-udgivelsen ved en samlet fremførelse af alle fire symfonier i løbet af to koncerter lørdag 12. november kl. 15 og kl. 20. 

Brahms kæmpede i mange år med sin første symfoni, og han var mere end 40 år gammel, da han omsider var parat til at lade den uropføre. Han beskrev selv sine betænkeligheder ved at skrive i forlængelse af Beethoven; ”I skulle bare vide, hvordan det er at høre kæmpens skridt lige bag sig!”. Brahms var hele sit liv uhyre selvkritisk, og utallige af hans værker endte i papirkurven eller kaminen. 

Der findes et astronomisk antal forskellige indspilninger af Brahms’ symfonier. Fischer og Danmarks Underholdningsorkester har i deres version valgt at fokusere på komponistens kærlighed til traditionen fra Haydn og Beethoven – og på musikkens åbenlyse kammermusikalske kvaliteter. Dette er sider af symfonierne, der ofte drukner i de fløjlsbløde fortolkninger, som efterhånden er blevet det gængse klangideal hos Brahms-lytterne. Så glæd dig til at ny-opleve de fire symfonier. 

PROGRAM:

Lørdag kl. 15.00
Brahms: Symfoni nr. 1 og nr. 2

Lørdag kl. 20.00
Brahms: Symfoni nr. 3 og nr. 4

Dirigent: Adam Fischer

SPAR 30% VED KØB AF FULD KONCERTPAKKE.