Kære publikum


Hjertelig velkommen til aftenens koncert! Det er med stor glæde, at Danmarks Underholdningsorkester igen er på turné med Burhan G og ’Det Store Juleshow’. Julemåneden kommer på mange måder ikke til at ligne den, vi kender – men vi er rigtig glade for alligevel at kunne tænde julelys og bringe musikken rundt i hele landet til et arrangement, hvor hyggen og samværet med venner og familie er i højsædet.
Læn dig tilbage og nyd Burhan G’s ekstraordinære vokal tilsat den symfoniske lyd af Danmarks Underholdningsorkester. Glæd dig til at opleve klassiske carols, flotte fortolkninger af danske julesange, såvel som Burhan G’s egne hits. Vi håber, du vil nyde koncerten.

Rigtig god fornøjelse og glædelig jul!
Burhan G & Andreas Vetö

Burhan G


Den danske pop og Rnb stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og up-tempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der bl.a. tæller Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv og ikke mindst ørehængerne Mest Ondt, Tættere På Himlen og Karma. Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde og charmerende entertainer.

En god sang bygger på personlige oplevelser, og Burhan er, med sin klokkeklare vokal, en af de bedste artister i Danmark til at synge sine følelser ud, så publikum kan mærke det. Det kunne særligt mærkes helt hjemme stuerne, da Burhan G deltog i TV2’s Toppen af Poppen i 2017.

Med sin lange række studiealbums af velkomponerede popnumre, der har medfødt utallige guld og platinplader, lægger Burhan G sig utvivlsomt i førerfeltet af dansksproget pop.

Andreas Vetö

Direktør


Andreas Vetö er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og debuterede som kapelmester i 2007.Gennem årene har han stået i spidsen for en lang række musicalopførelser heriblandt Chess, Jesus Christ Superstar og Sound of Music. Andreas har arbejdet med en lang række anerkendte kunstnere indenfor især pop- og jazzmusikken – bl.a. Oh Land, Cæcilie Norby, Safri Duo, Anna David, Mads Langer, Peter Frödin, Pernille Rosendahl og Sinne Eeg.

Han har endvidere dirigeret koncerter med DR Big Bandet, Tivoli Copenhagen Phil og Odense Symfoniorkester. Andreas Vetö har været direktør for Danmarks Underholdningsorkester siden 2017.

Danmarks Underholdningsorkester


DanmarkS Underholdningsorkester er
landets eneste musikerejede orkester og har eksisteret som sådan siden januar 2015, men dets rødder strækker sig 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939. Orkesteret ønsker at bringe den symfoniske musik ind i fremtiden ved at skabe nye formater, der søger de store oplevelser med orkestermusik inden for både den rytmiske og den klassiske genre. Danmarks Underholdningsorkester opleves overalt i Danmark og i udlandet som en partner, der evner at præsentere de helt store musikalske oplevelser på baggrund af en fordomsfri, nysgerrig og frugtbar samskabende proces.

Burhan G og julen


Juletiden har altid haft en helt særlig plads i Burhan G’s hjerte – derfor udgav han i 2019 sit første julealbum ’Et Barn Af Jul’. Samtidig blev det optakten til en rejse med Danmarks Underholdningsorkester, hvor de sammen nu for andet år drager på turné i hele landet med ’Det Store Juleshow’. Her er der skruet helt op for julehyggen, og publikum kan nyde alt fra traditionelle juleklassikere til Burhan G’s egne hits.

I forbindelse med udgivelsen af pladen fortalte Burhan G, hvad det er ved julen, han synes er så specielt:

”For mig er jul noget magisk. Det er dufte, åndelighed og tid til at være barn igen. Mest af alt er julen for mig musik – og min tid i Vor Frue Kirke sammen med Københavns Drengekor, som jeg måske aldrig helt gav slip på.

Da jeg som barn var med i Københavns Drengekor, stod jeg blandt alle mine kammerater og sang julen ind i nogle af de smukkeste sale med nogle af de dygtigste sangere. Jeg vidste, hvad jeg ville allerede dengang, og klædt i matrostøj drømte jeg om at stå deroppe forrest på scenen – med mit eget symfoniorkester. Til december går den drøm i opfyldelse.”

Julemåneden i år er på mange måder anderledes, end hvordan vi kender den. Vi skal holde afstand og passe på. Men det betyder ikke, at julen er mindre betydningsfuld – snarere tværtimod. For Burhan G er juletiden ekstra betydningsfuld, når alt andet ikke ligner sig selv:

”I den her mærkværdige tid, har jeg personligt brug for noget at se frem til. Et lys i mørket, der minder mig om alle de følelser, der næsten virker upassende at sige højt lige nu. Nærvær. Forsamling. Fællesskab.
Hele holdet og jeg har arbejdet på højtryk for at få enderne til at mødes, og det er derfor med den allerstørste glæde at jeg kan invitere jer allesammen til Det Store Juleshow igen i år.”

Hør om Burhan G’s forhold til klassisk musik


Kommende koncerter med Danmarks Underholdningsorkester


2021-08-22T00:00:00+00:00

Søren Huss med Danmarks Underholdningsorkester


I et statisk rum flyver tiden, minderne og tonerne dynamisk, når Søren Huss i det spirende efterår 2021 tager på turné med Danmarks Underholdningsorkester. Snart…
2021-02-28T00:00:00+00:00

Aflyst – arbejder på ny dato – Stjernemøder – Fischer & Fröst


Den svenske stjerneklarinettist Martin Fröst gæster København i den første af Danmarks Underholdningsorkesters koncertrække ’Stjernemøder’ – en koncertrække, som danner ramme om enestående musikalske møder…
2021-05-09T00:00:00+00:00

Stjernemøder – Fischer & Kremer


Program:  Felix Mendelssohn: Ouverture til En Skærsommernatsdrøm Robert Schumann: Violinkoncert i a-mol Johannes Brahms: Symfoni nr. 3 i F-dur   Den lettiske violinvirtuous Gidon Kremer…