Skip to main content

Glæd jer til

24. oktober

De magiske musikkapper

B&U koncertforløb i Viborg og København, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi

Se mere

29. oktober

Dødens Toner

Allehelgenskoncert med forfatter Maren Uthaug.

Køb billetter

15. november

Kammertonen på besøg

B&U koncertforløb hvor vores musikere besøger skoler i Brøndby Kommune

Se mere

26. november

Fischer: Bartók & Mozart

Adam Fischer har længe drømt om at præsentere et af Bartóks hovedværker her i Danmark. Nu sker det endelig!

Køb billetter

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

15. - 17. december

Julekoncert med Sankt Annæ Pigekor

Helligåndskirken

En aften med Andersen

Danmarksturné

11. – 15. januar 2023

Medvirkende

Per Vers
Bisse
Bodil Jørgensen
Katinka
Rasmus Dissing

Hyldestkoncert til Benny Andersen

Igennem et næsten 60 år langt forfatterskab satte Benny Andersen ord og musik på livets gang. Den folkekære digter og forfatter skrev ofte med humor og et smil på læben, det sørgmodige og alvoren. 

I 2018 sov Benny Andersen stille ind, men efterlod sig et evigt elsket aftryk på dansk kultur – et aftryk, som vi nu fortolker i selskab med Per Vers, Bisse, Katinka, Rasmus Dissing og Bodil Jørgensen.

Danmarksturné

11. januar

Kl. 20

Musikkens Hus, Aalborg

12. januar

Kl. 20

Odeon, Odense

13. januar

Kl. 20

Vejle Musikteater

14. januar

Kl. 16

Musikhuset Aarhus

14. januar

Kl. 20

Musikhuset Aarhus

15. januar

Kl. 16

DR Koncerthuset, København

15. januar

Kl. 20

DR Koncerthuset, København

Mød

artisterne

Bisse

Bisse, der også går under det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, er et unikt sangskrivertalent og en af vor tids mest normbrydende performere. På blot seks år har han udsendt 12 albums, og i en alder af 34 år har han allerede sat et massivt aftryk på musikbranchen i Danmark. Med utæmmelig energi nærmest sprang Bisse ind på danske musikscene i 2015, hvor han for første gang gik solo efter at have været sangskriver i bandet Spillemændene. Han debuterede med sin såkaldte ‘Blod’-triologi, der bestod af de tre albums “PMS, “Umage” og “Happy Meal”. Han er siden blev sammenlignet med alt fra en ung udgave af Nick Cave til den androgyne og selviscenesættende David Bowie. Bisse er en kunstner, som på ingen måde lader sig fastholde under genreluppen. Han tør være alt for meget, og hans lyrik kommer særligt til sin ret live. Han seneste album “Tårefilm”, der udkom i november 2020, blev kåret til Årets Album af Politiken.

Katinka

Katinka Bjerregaard brød igennem i 2015 med bandet, der bærer hendes fornavn, og hvori hun skriver både tekst og musik. Hurtigt gjorde hun sig bemærket med sine tekster, som er både åbenhjertige og frimodige og præget af et nysgerrigt og legende forhold til sproget. Sammen med Katinka Band har hun udgivet to albums og er sideløbende selv udkommet med en digtsamling med titlen ’Et hus af krop’. Hun har skrevet tekst og musik til BaggårdTeatrets forestilling ’Jagten på det gode menneske’ om forfatteren Karin Michaëlis. En forestilling, som hun selv spillede med i. I 2017 vandt bandet Katinka Band Steppeulv-prisen Årets Håb, året efter fik Katinka Bjerregaard og Simon Ask, der er singleguitarist og producer i Katinka Band, Carl Prisen som Årets Komponist – Pop, og i 2019 modtog Katinka Bjerregaard årets Spoken Word Pris. Sideløbende med sin musikkarriere har Katinka Bjerregaard undervist på Krogerup Højskole i et fag med den manende titel ’Den unge digters lidelser’

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er blandt de mest folkekære skuespillere i landet. Under sine studier i engelsk litteratur på Aarhus Universitet begyndte hun en uddannelse til skuespiller, som hun siden afsluttede fra Statens Teaterskole i 1990. Siden har Bodil Jørgensen bl.a. været engageret på Jomfru Ane Teatret, Betty Nansen Teatret, Folketeatret, Aarhus Teater og fastansat på Det Kongelige Teater 1996 – 2013. På det humoristiske plan har hun bl.a. medvirket i Tivoli Revyen ”Tam Tam” i flere sæsoner samt ”Rytteriet” – også i Tivoli. Hendes store alsidighed inden for skuespillet spænder lige fra tragedien og komedien til komik og den indædte satire. Dette gælder både på teaterscener, film og TV. Fra film og TV kender folk Bodil Jørgensen fra så forskellige roller som Karen i ”Idioterne”, Molly i ”Badehotellet”, Gudrun Fiil i ”Hvidstensgruppen”, Trines mor fra ”Rytteriet” for bare at nævne ganske få eksempler. Bodil Jørgensen har modtaget mange priser for sit virke gennem årene.

Per Vers

Per Uldal, bedre kendt som Per Vers, har præget den danske rapscene i 30 år og er en af Danmarks absolut største freestylerappere. Han har leveret sproglige tryllerier siden 1991. Han er opvokset i Gram, en lille by i Sønderjylland, men en trang til at opleve og skabe noget større fik ham på hele Danmarkskortet. Per Vers kom i spotlyset, da han stillede op som Årets Rapper i 1991 og igen 1992, hvor tog han trofæet. 10 år senere vandt han freestylekonkurrencen MC’S Fight Night to år i træk, hvorefter han trak sig tilbage som battlerapper. Per Vers’ debutalbum Vers 1.0 udkom i 2005, hvor hyldestsangen til sort kaffe Black Power blev en decideret landeplage. Per Vers er en poet, der med store armbevægelser, ærlighed og leg, jonglerer med ord, som kun få kan. Han har udgivet hele 18 albums, mixtapes og compilations. I 2013 modtog han Dan Turéll Medaljen og i 2014 Modersmål-Prisen.

Rasmus Dissing

Rasmus Dissing er født samme år som udgivelsen af “Svantes Viser”, og er opvokset med Benny Andersen og Povl Dissings samarbejde helt tæt på. Han har stået i mesterlære hos sin far Povl Dissing, som han har turneret med i 25 år. Der har han, med sin kraftfulde vokal, udviklet sig til én af Danmarks mest personlige sangere. De har i orkestret “Dissing, Dissing, Las & Dissing” udgivet fem albums og spillet utallige koncerter i ind- og udland. Uden Povl har “Dissing & Las” lavet fem albums. I 2015 udgav de “Min mormors gebis” i sammen med Jakob Martin Strid og modtog Statens Kunstfonds udmærkelse for bedste børneudgivelse. Rasmus Dissing er i dag del af mange projekter. Han fortolker Benny Andersens sange med Povl og Bennys tidligere jazzhold. Han synger i “Rasmus Dissing og flamencolegenderne” – et møde mellem Danmarks sangskat og Andalusiens flamenco. Tilmed står Rasmus forrest i det nystartede “Dissing, Las & Cross”, hvor han lægger vokal til Billy Cross’ sange.

Benny Andersen

Digter. Lyriker. Forfatter. Sangskriver. Komponist. Musiker. Titlerne er mange, for den folkekære kunstner har et repertoire udover det sædvanlige. Historier, vi alle kender fra barndommen, i sangene om "Svantes viser" med Povl Dissing, for ikke at glemme Benny Andersens på alle måder imponerende digtsamling. I 2018 sov Benny Andersen stille ind, men efterlod sig et evigt elsket aftryk på dansk kultur. Et møde mellem Per Vers og Benny Andersen blev den første kim til projektet. Der skulle end ikke mere end et telefonopkald til, for at vække den altid nysgerrige digters interesse...

Vi skal høre Benny, som vi kender ham, og som vi aldrig har hørt ham før

"Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum - sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling - mindst to gange - og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent "ja", og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes" fortæller Per Vers.

Se billeder fra

turnéen i 2022

Per Vers er uforligneligt charmerende i rollen som ophavsmand og konferencier til dette uimodståelige og dejlige potpourri over Benny Andersens alsidige produktion af digte, sange, viser og meget mere. En fyldt sal tog aftenen igennem imod med åbne arme. Den flotte scenografi med bagtæppe af videoprojektioner var perfekt ramme om Danmarks Underholdningsorkester, der leverede forfinede arrangementer til sange og optrin og var en decideret fornøjelse at se og høre på.

Nordjyske Stiftstidende 2022

Forslag til dig...