Skip to main content

Glæd jer til

24. oktober

De magiske musikkapper

B&U koncertforløb i Viborg og København, hvor børnene skal hjælpe Tante Musika med at opklare mysteriet om den forsvundne melodi

Se mere

29. oktober

Dødens Toner

Allehelgenskoncert med forfatter Maren Uthaug.

Køb billetter

15. november

Kammertonen på besøg

B&U koncertforløb hvor vores musikere besøger skoler i Brøndby Kommune

Se mere

26. november

Fischer: Bartók & Mozart

Adam Fischer har længe drømt om at præsentere et af Bartóks hovedværker her i Danmark. Nu sker det endelig!

Køb billetter

30. nov - 17. dec

Juleshowet med Burhan G

Traditionen tro tager Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester på juleturné med et stort musikalsk show. Oplev hits som ’Tinka’, ‘Jeg i live’ og ‘Kalder mig hjem’.

Se spilletider

15. - 17. december

Julekoncert med Sankt Annæ Pigekor

Helligåndskirken

Allehelgenskoncert

Dødens Toner

Køb billetter
Søndag d. 29. oktober 2023 kl. 16

DR Koncerthuset
København

Forventet varighed

Ca. 75 minutter
Der er ikke pause

Dirigent

Joachim Gustafsson

Forfatter

Maren Uthaug

Allehelgenskoncert med forfatter Maren Uthaug

Oplev en stemningsfuld Allehelgenskoncert, hvor vi sammen med forfatter Maren Uthaug giver døden en ny musikalsk klang. Dødens Toner er en koncert, der skal gøre os opmærksomme på livets skrøbelighed – og at vi skal huske at nyde det, når musikken spiller.

Ambitionen er, at vi kan gå fra koncerten med en fornyet følelse af håb og fællesskab. En følelse af, at dødens toner også kan være både livsbekræftende og poetiske.

Oplev Herning Kirkes Drengekor samt solisterne: Katinka Fogh Vindelev (sopran), Sophie Haagen (alt), Petter Moen (tenor) og Henning von Schulmann (bas). Maren Uthaug læser uddrag fra romanen “En lykkelig slutning”.

Koncertprogram:
Johann Sebastian Bach: Air
Henry Purcell: Dido’s Lament
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem

Kun én koncert

29. oktober

Kl 16

DR Koncerthuset

Har du brug for personlig service eller vejledning? Kontakt DR Koncerthuset på telefon 35 20 62 62.

Medvirkende

Dirigent

Joachim Gustafsson

Sopran

Katinka Vindelev

Katinka Vindelev er aktiv i både klassiske og elektroniske musikmiljøer, hvor hun arbejder med lydkunst, performance og som sopran. Vindelev er modtager af prisen Léonie Sonnings Talentpris 2021 og flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond. Sopranen er desuden medstifter og medlem af klangkollektivet We Like We. Vindelev er klassisk sanger og komponist uddannet ved Bodil Øland og Henriette Bonde-Hansen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, samt Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg og Odense.
Tenor

Petter Moen

Norske Petter Moen har siden sin debut i Sverige sunget med flere af de store symfoniorkestre i Europa. Anmeldere pointerer ofte at Moens stemme har glitrende nuancer og strålende toptoner. Moen er uddannet i Oslo og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Susanna Eken. Tenoren er etableret koncertsanger og har for nylig sunget rollen The Visitor i Philip Glass’ kammeropera In The Penal Colony, rollen Tanzmeister i Ariadne auf Naxos i Stockholm, samt sunget tenorpartiet i Bachs Weinachtoratorium med Copenhagen Phil.
Forfatter

Maren Uthaug

Maren Uthaug er forfatter og tegner, der siden 2012 har været aktuel med flere bøger, der på forskellig vis tager fat i livets fortællinger. Uthaug er ikke bange for at få læseren ud på kanten af stolen og prikke til den opfattelse, vi har af verden, hvilket særligt kommer til udtryk i hendes nyeste bog 11% fra 2022. Denne udgivelse fik prisen De Gyldne Laurbær i 2022. Hendes forfatterskab er både underholdende, alvorlig og udfordrende, og hun slipper afsted med det, fordi hun har håndværket i orden.
Mozarts Requiem med

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor er kendt for sit ambitiøse talentarbejde, hvor børn og unge engageres til at tage en musikalsk uddannelse allerede fra 3. klasse. I tæt samarbejde med Den Jyske Sangskole i Herning får de sangglade børn en flot uddannelse.
Bas

Henning von Schulman

Henning von Schulman er freelance bassolist. Han var medlem af solistensemblet på Operaen i København fra 2013 til 2017, hvor han blandt andet sang titelrollen i Figaros Bryllup af Mozart, Banco i Verdis Macbeth og Sarastro i Mozarts Tryllefløjten. Han er desuden en efterspurgt solist indenfor lied-repertoiret. Med sin runde karakteristiske bas og medrivende udtryk har han vundet priser ved internationale konkurrencer som Wilhelm Stenhammar International Music Competition i 2014 og International Otto Edelmann Singing Competition i 2013, og han blev ligeledes tildelt Birgit Nilsson-stipendiet i 2016.
Mezzosopran

Sophie Haagen

Sophie Haagen er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet. Hun er modtager af Léonie Sonnings Talentpris i 2021 og vandt i 2019 førstepladsen til Copenhagen Lied Duo Competition med pianist Elias Holm. Haagen er en alsidig sanger, der også gerne vil bane vejen for ny musik med sin stemme. Dette gjorde hun blandt andet, da hun debuterede i den bærende rolle, Ursula, i Intet. Mezzosopranen har allerede markeret sig på begge sider af Atlanten, hvilket skyldes hendes særlige klang og stemmes fleksibilitet. Hun er desuden modtager af legatet The International Association of Richard Wagner Societies Bayreuth, 2023.

Meget af den smukkeste kunst er skabt med døden som tema.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Danmarks Underholdningsorkester markerer Allehelgen under overskriften "Dødens Toner". Dødens gåde lader sig måske bedst formidle i kunstens sprog; der er i hvert fald skrevet masser af storslået og fantastisk musik med døden som tema.

Kom med, når vi i år præsenterer et af musikhistoriens allerstørste værker: Mozarts Requiem. Læs mere

Koncerten er støttet af

Vil du opdateres med seneste nyt?

Forslag til dig...