Underholdningsorkestret inviteret til London


8. april 2016

Danmarks Underholdningsorkester er inviteret til London. I efteråret 2016 skal de præsentere deres og Adam Fischers arbejde med Mozart og Beethoven for det britiske publikum.  Besøget kulminerer med en koncert på Hackney Empire 23. okt.

Det er med stor glæde, at Danmarks Underholdningsorkester har takket ja til en invitation til London i efteråret 2016. Orkestret og Adam Fischer er inviteret af en privat arrangør, der ønsker at præsentere det engelske publikum for orkestrets internationalt anerkendte arbejde med Mozart og Beethoven.

”Chefdirigent Adam Fischer har været optaget af, at orkestret også nu, hvor det er privatdrevet, bliver anerkendt internationalt.”, fortæller orkestrets direktør Stine Nissen og fortsætter. “Vi er meget beærede over den internationale interesse for at høre orkestret tage livtag med Mozart og Beethoven sammen med Adam Fischer. Selvsagt er vi utroligt glade for, at vi allerede i 2016 har kunnet takke ja til en international invitation. Det har en stor betydning i forhold til at skabe sikker grund under orkestret i fremtiden.”

BAGGRUND

I februar 2016 offentliggjorde Danmarks Underholdningsorkester, at man takket være tre fonde kunne fortsætte samarbejdet med Adam Fischer. I perioden frem til udgangen af 2018 vil orkestret og den mangeårige chefdirigent præsentere en koncertrække, der munder ud i en indspilning af de samlede Beethoven-symfonier.

Sideløbende med samarbejdet med Fischer ønsker orkestret fortsat at bygge bro mellem genrerne og præsentere et rytmisk repertoire for orkestrets store publikum rundt omkring i landet.  Bestyrelsen afsøger nu mulighederne for at sikre orkestrets driftsøkonomi i en længere årrække, og det er ambitionen, at den kommende sæsonplan præsenteres i sensommeren 2016.  Den vil blandt andet præsentere et kærligt favntag med Underholdningsorkestrets oprindelige repertoire – det såkaldt lettilgængelige klassiske repertoire.

DEN FØRSTKOMMENDE KONCERT

Haydn, Mahler og Beethoven

22. maj kl. 16 // Koncervatoriets Koncertsal.

Solist: Inger Dam-Jensen // Dirigent: Adam Fischer

Billetter sælges her

FONDENE

Det er de tre danske fonde Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har sikret det økonomiske grundlag, der sikrer at orkestret kan videreføre det internationalt opsigtsvækkende samarbejde med en af verdens mest eftertragtede dirigenter, chefdirigent Adam Fischer