Underholdningsorkestret inviteret til Haydn Festspiele i Østrig


22. september 2016

Mens Underholdningsorkestret herhjemme kæmper for at få en mindre støtte til at udvikle de populære show-koncerter med danske populære artister, glæder man sig samtidig over en stadigt voksende international interesse for orkestrets snart tyveårige samarbejde med chefdirigent, Adam Fischer. Danmarks Underholdningsorkester er inviteret til Østrig for at give hele to koncerter ved den prestigefulde Haydn Festspiele i september 2017. (Pressemeddelelse 22. september 2016.)

Hvert år præsenterer ”Haydn Festspiele” et nøje udvalgt program af internationale orkestre og ensembler. I 2017 optræder Danmarks Underholdningsorkester med ikke mindre end to koncerter. Den 1. september 2017 i Basilika Frauenkirchen samt den 3. september i Liszt-Konzerthaus Raiding. Her præsenterer orkestret og Adam Fischer deres internationalt anerkendte fortolkninger af Mozart, men tager naturligvis også livtag med Haydn.

Direktør Stine Nissen udtaler: ”Alle i og omkring orkestret er umådeligt stolte over og glade for den internationale interesse for orkestrets samarbejde med Adam Fischer. Herhjemme kæmper vi fortsat for at modtage en mindre offentlig bevilling, der kan sikre, at vi blandt andet kan skabe de store populære show-koncerter, som orkestret er elsket for i den brede del af befolkningen. Vi vil nemlig fortsat både realisere klassiske koncerter på højt niveau og præsentere de store underholdende show-koncerter med folkekære solister. Vi anser den internationale interesse for at være en blåstempling af orkestrets berettigelse – og vi håber, at vores kulturpolitikere med en minimal bevilling vil bidrage til at sikre underholdningsorkestrets aktiviteter her i landet også.”

programforside-2017_m_tekst
Internationalt gennembrud

Allerede i DR-tiden opstod en international interesse for det særlige samarbejde mellem orkestret og Adam Fischer. Således blev den prisvindende indspilning af alle Mozarts symfonier lanceret internationalt ved en koncert i Wiener Konzerthaus i 2014. Til stor applaus og anerkendelse såvel i det internationale musikmiljø som i den forvænte østrigske musikpresse. Blandt mange forhold har tildelingen i 2015 af den væsentlige internationale ICMA-award bidraget til den internationale interesse. Prisen blev i 2015 givet for de samlede indspilninger af Mozarts symfonier.

I oktober 2016 drager orkestret til London for at give koncert på Hackney Empire, og nu kan orkestret altså også opleves i Østrig i 2017. Det er ambitionen at orkestrets indspilninger af de samlede Beethoven symfonier skal lanceres internationalt i sæson 2018/2019.

Ambitionen i Danmark

Danmarks Underholdningsorkester har i deres halvandet-årige liv som privat orkester givet en række populære koncerter rundt omkring i landet. Der er skabt en virksomhed bag det nu privatdrevne orkester. Samarbejdet er takket være generøs støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden sikret frem til begyndelsen af 2019.
Orkestret har traditionelt haft et ben i såvel den klassiske som den rytmiske lejr, og det er afgørende for orkestret at bibeholde denne profil. Dette lader sig dog kun gøre, hvis der skabes en grundøkonomi bag orkestrets relativt lille sekretariat, således at der konstant kan arbejdes med en rullende treårsplan. Det er fortsat ambitionen, at en mindre offentlig bevilling skal sikre dette.

Yderligere oplysninger:

Marie Rørbech, kommunikationsansvarlig

Mail:  mr@underholdningsorkester.dk // Tel. 26702161