Underholdningsorkestret genopstår!


13. januar 2015

Den internationalt anerkendte dirigent Adam Fischer er en del af den arbejdsgruppe, der nu arbejder på at genrejse det tidligere DR Underholdningsorkestret i privat regi. Han er blandt initiativtagerne til en støttekoncert 1. februar kl. 16 i Konservatoriets koncertsal med Mozart på plakaten og Adam Fischer selv på podiet. Billetter sættes til salg, når DR har givet grønt lys for musikernes medvirken. (Pressemeddelelse. 13. januar 2015.)

Det tidligere DR Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer modtager i marts 2015 en af verdens fornemmeste priser for deres banebrydende indspilning af alle Mozart symfonier. For at fejre den prestigefulde ICMA-award for årets bedste klassiske antologi planlægger arbejdsgruppen at afholde en koncert den 1. februar Kl. 16 i Konservatoriets koncertsal. Og der står naturligvis masser af Mozart på programmet.

Alle medvirkende optræder gratis, og billetindtægter går ubeskåret til at skabe et økonomisk afsæt for genetableringen af det tidligere DR Underholdningsorkester. Koncerten er på plads, og kunstnerne er bookede. Dansk Musiker Forbund har før jul henvendt sig til DR og spurgt, om det vil kunne medføre problemer for de enkelte musikere, hvis de medvirker i en sådan koncertaktivitet. DR’s svar forventes i løbet af denne uge.

John Frandsen, komponist og initiativtager til støttekoncerten siger: “Adam Fischers arbejde med det tidligere DR Underholdningsorkester er anerkendt og elsket ikke blot herhjemme, men rundt omkring i hele verden. Intet andet dansk ensemble har nogensinde vundet en ICMA-award. Det er helt oplagt at fejre orkestrets pragtpræstation med en Mozart-koncert. Derfor er vi glade for, at vi nu kan stille det danske publikum i udsigt, at samarbejdet mellem Fischer og musikerne kan fortsætte.”

Både rytmiske og klassiske koncerter i sigte

Koncerten d. 1. februar er den første af en række koncerter og tiltag, der skal støtte op omkring genetableringen af det tidligere DR Underholdningsorkester som selvstændigt ensemble. Udover de klassiske koncerter er en række rytmiske koncertinitiativer på tegnebordet. Bag koncerterne står de to internationalt anerkendte dirigenter Adam Fischer og David Firman i samarbejde med en arbejdsgruppe, der i disse uger er ved at skabe et fundament for orkestrets fremtid udenfor DR.

Yderligere oplysninger:

Initiativtager og komponist, John Frandsen. 26 87 62 26

Initiativtager og kommunikationskonsulent, Stine Nissen 28 26 35 36

Fakta om den planlagte koncert

Tid og sted: 1. februar 2015 kl. 16 i Konservatoriets koncertsal, Rosenørns Allé 22, Frederiksberg

Program: Mozart: Symfoni nr. 25 i g-mol. Exsultate Jubilate (koncertarie). Symfoni nr. 35 i D-dur (Haffner-symfonien)

Medvirkende: Dirigent Adam Fischer. Solist: Henriette Bonde-Hansen, sopran. Danmarks Underholdningsorkester